"Det är innanför gången grunderna läggs"

* Onsdag innebar - bortsett från ett förmiddagspass med biceps och triceps - en helkväll med tränarsymposie på Behrn Arena.

.. tränarsymposie? Ja, för de som undrar är ett tränarsymposie en sammankomst av tränare där man följer en elitträning och sedan diskuterar kring denna. Idag handlade det om Örebro SK:s talangtrupp som innehåller lovande ungdomar mellan 16 och 19 år som är på väg att slussas in i den allsvenska A-truppen. Laget tränas av talangutvecklaren Håkan Juhlin, som för övrigt är den person som jag kommer arbeta heldagar tillsammans med under min praktik vecka 15 och 16.., gillas!

** Träningen i sig är väl kanske inte egentligen vad läsarna här inne kanske brinner för att höra om..^^., men i grund och botten handlade temat om anfallsspel och spelförståelse där vi arbetade med snabba tillslag och beslutsfattande. Efteråt tågade vi in i omklädningsrummet för att diskutera och analysera vidare på hur man redan i ung ålder (i mitt fall relevant för mina 12-åringar) faktiskt bör bygga in funktionell träning och på så sätt skapa en spelidé för laget.


"., Talangerna får instruktioner inför en anfallsövning"


"Det är innanför gången grunderna läggs"-.,

*** Mer än så blir det inte idag.., Elin somnade för ett par timmar sen innan hon ens hann lägga nacken i kudden., så nu är det väl bara för mig att hoppa över och släcka systemet för dagen. Imorgon är en lång dag..!

"gör nååt!"


lunchmagi, återhämtning och tränarsymposie på Behrn.

* .. utan tvekan är "effektivitet" veckans ord med tanke på hur vi startat måndag och tisdag..! För trots medvetet långa sovmorgnar för att orka med maratonplugg är bockarna på veckans "to-do"-lista redan många..*

** Med hemtenta på 10-12 A4-sidor som skall lämnas in i början av nästa vecka inom Tillämpad Idrottspsykologi spelar kaffet kanske sin ringa roll i energiflödet..? Eller vad sägs om städning, tvättning, löpning, fotbollsträning och sammanlagt tio timmars plitande på tangentbordet på mindre än 24+17=41 timmar..?.., gillas!

.. föresten; dagens lunch skall ju bara precis lyftas upp och förtjäna en rekommendation här på bloggen. Koka upp lite grädde., slå i en burk krossade tomater., krydda rikligt med svartpeppar, basilika och mängder av salt och använd såsen i en stor tallrik pasta (spaghetti al dente..^^).., guld värt och kanske tillochmed så fint att det bör lagas en kväll i veckan för avnjutning med världens tjej..?

*** jaja, i vilket fall som helst sätter hård träning sina spår. Inga skador eller så, men ett par vader och baksidor som är stelare än Olof Perssons intryck på en fotbollsplan..^^. Skönt är det, men efter helgens matchande och en måndagsträning bestående av 5km löpning och 1,5 timme konstgrästid fälldes det säkerligen några dolda tårar när elin fick agera ben-massör innan bed-time.

.. uppmjukning behövs, vilket görs genom ett lugnt träningspass idag på 5-6km i lågt tempo kring 60-65% av maxpuls.

.. imorgon, tränarsymposie med Håkan Juhlin och ÖSK:s talangtrupp på Behrn Arena med efteranalys i arenans konferens- och restauranganläggning "4e våningen". Intressant!

 - Och hallå!, glöm inte kolla in StallWaltersson och följ Oopsans väg mot V75-debuten i helgen! Spännande,! -


"Den som ser det positiva i ett ont, är den som lever av nåt gott."


två fötter., en boll., många matcher.

Citerat; "Livet är inte så komplicerat, med människor du älskar och en fotboll klarar du allt".

*.. skämta inte..! :D.

** Helgen började efter en lugn fredagskväll med en tidig lördagsmorgon och hemmatmatch för ÖSK P99 mot FBK Karlstad på ett soligt och vårdoftande konstgräs. Och vilken match sen! För med en fin segerinsats mot Degerfors följt av ett litet bakslag mot Karlstad BK förra helgen visade killarna igår upp ett prov på fotboll som lovar gott inför framtiden. Snabbt passningsspel, nya positioner och ett härligt snack på plan gav upphov till många fina fotbollssekvenser som varje en av de skulle platsa i förbundets utbildningspärm..!


", Hejsan gubbar är ni klara, jajamensan fattas bara.. öööö-ssss-kkkk!"

.. alltså, seger med 5-2, men framförallt ett rejält kvitto på att de delar av spelet vi arbetet på under vintern där vi - både spelare och tränare - jobbat från grunden för att forma laget till att spela den fotboll som skall vara karakteristisk för oss, gett resultat.


"., snygg målbild med två mål som kom till från kant, två dribblingsmål och ett genom instick i djupet. Så det ska se ut"

*** Med segern i bagaget och glada killar blev det ett nöje att sitta av ett par timmars tränarkurs innan det var dags att bila hem mot Hallstahammar för att själv kliva ut på plan i min debut för SK91..!

.. hur det gick? Seger med 2-0 och en HELT OKEJ insats av laget, inte mer. Roligt var att jag vid ankomst fick direkt besked av tränaren - trots att jag endast har kunnat och kan medverka på hälften av träningarna - att jag skulle starta som en av lagets tre innermittfältare i en 4-3-3 uppställning med droppande vingar..! Mycket kvar att önska dock, tyckte min defensiv funkade bra, men med alldeles för lite boll från backlinjen till oss samtliga innermittfältare var det svårt att bli delaktig i det offensiva upplägget. KUL att vara tillbaks i matchandet, men oj så mycket mer att önska..!

.. lite surhallon dock att jag fick kliva av plan efter 70 min efter en skön stämpling. Inte för att den skadade mig., men vänsterskon poängterade ganska direkt efter tacklingen att det var nog..^^.


"., blir till att investera i ett nytt par i veckan.. ^^"

**** Summa summarum., en seger som tränare, en som spelare.. hur hade det då gått för mitt hjärtas lag..? tjaa., MFF slog Premier League-laget Wigan borta med 3-1 och Derby säkrade nästintill kontraktet i Championship efter en stabil seger mot Swansea... VILKEN FOTBOLLSDAG.. :D!


.. och för er som tycker det är för mycket tjat om fotboll, träning och trav just nu., för er rekomenderar jag blondinbellas (finns hon fortfarande..?) blogg..^^

"Hårdast in, hårdast ut"


kostblogg..

*..är inte det här nej.., men med träning följer stor tyngd på kost, varav jag idag tänkte skriva lite smått om hur en dag fylld av avlösande träningspass genomförs bäst med hjälp av planering och rätt mat..!

** Till och börja med är frukosten väldigt väldigt viktig. Många tror att det bara är att äta frukost, men vad man äter till frukost påverkar dagens prestationer, både när det kommer till humör, motivation och kapacitet.

.. så, till frukost serveras det - numera dagligen - havregrynsgröt med skivade bananer, tärnat äpple, mjölk och en klick hallonsylt. Till det? Självklart morgonkaffet.., idag vid uppstigning faktiskt redan tillagat och färdigsilat i bryggaren av en skön tjej jag känner ., gillas!


".,perfekt frukost."

.. med föreläsning hela förmiddagen och en eftermiddasföreläsning innebar det lunch med fullkornspasta, asisatisk kycklinggryta och en bomb av den fantastiska salladsbuffén som serveras på universitetet. Broccoli, rivna morötter, kidneybönor, linser, kikärter.., you name it!

.. ett par timmar efter genomfördes ett gympass med fokus på rygg- och axelmuskulatur innan det fick bli ett energipåfyllande mellanmål i bilen på väg mot fotbollsträningen i form av två bananer och lite chokladmjölk..

DET BEHÖVER INTE VARA ÄCKLIGT ATT ÄTA BRA!, och skoja INTE om att det både kommer synas och kännas en markant skillnad.:!

** Just det., storshopping igårkväll blev det också., 1,5 timme på willys, nytt (världs-?)rekord, och fullastade förvaringsboxar hemma.., ja faktiskt så fulla att elin fick ta på sig rollen som organisatör av kyl, frys, och skafferi medans jag noggrant påbörjade lökhackningen för en session av köttbullslagande som skulle visa sig vara till närme midnatt..^^. spännande? ja, korkat?, lite kanske.., goda köttbullsmackor? gaalet,


":, fina köttbullsmackor och en hel glasslåda full av köttbullar blev resultatet"


":, Elin Björklund, kyl- och frysinspektör"

"score"

100 / 100

100 situps och 100 armhävningar varje vardag fram tills 1 juni.. utöver den vanliga träningen., går det ?..

..vi gör ett försök.


RSS 2.0