..med rätt att skolka..*!

* ..eller skolka kan man inte riktigt kalla det! Efter många många tidiga morgnar i rad ringde klockan halv sju imorse för en "spännande" föreläsning i ekonometri och Autokorrelation (bara det ordet rättfärdigar en sovmorgon).., ett snabbt klick senare hade snooze-knappen missats varvid man två timmar senare när ögonlocken fälldes upp fått en välförtjänt sovmorgon, och helt ärligt - för att se det positivt - inte helt illa lyckats missa den där mindre underhållande föreläsningen..!

** Men, dagen blev inte mycket mindre ambitiös för det då det, efter jobb, styrdes direkt mot gymmet och veckans första träning.. gillas!

*** Helgen som kommer då?, blir väl utan att överdriva lagom händelserik..! Parken och Valborgsfirande under fredagen, en lördagstripp tilll Örebro med hästen dagen därpå, och sist men inte minst nycklarna i handen till lägenheten och flytt till Lund!, tummen upp där!

"Livet blir som man gör det..,!"


Allt går med lite vilja..! ja tillochmed utan våld och vaselin..!

* Måndag, bland de flesta svenskar mer berömt som den tyngsta dagen i veckan.., men nej, icke! Kan det egentligen bli en tråkig dag när man vaknar bredvid en tjej med grusiga ögon som är vackrare än ett nypolerat hallon, lirar en runda golf med sköna människor, och går på fotboll och ser MFF kamma hem tre poäng i serietoppen..? Blir ett kort och koncist nej på den frågan..!

** Veckan som har gått har varit sju upptagna dagar, underbara kvällar, men upptagna dagar.., mycket jobb, mycket skola, många måsten. Med andra ord var det mer än öppet läge för att dra ihop folket för lite grille, dricka och spotifyande när kalendern äntligen slog över på lördagen ..!


"Många åsikter om kött, öl och jaa., vem vet.?- sås?"



"..inte många som vet vad som diskuteras här heller.., kanske handlade det om såsen det med..?^^"



"..glada tjejer!, bara att lyckas ha druckit till sig de minerna INNAN käket är en prestation i sig.."



"..manlig kärlek.., eller rent av kanske bara en stubbig frilla?"



"..Dolme i sitt nöjda esse.., frågan är om det är Eve eller Staropramen i handen som skiner upp honom..?"


..sen att dolme på tio personer lyckas tillaga perfekt genomgrillad lax, klockren kycklingfilé och glänsande kotletter MEN lyckas få min kära fläskfilé att se blek ut bredvid kolbitarna undertill är ju en helt annan sak..^^ ;)!

*** Söndagmorgon som vaknade dock, och en sleden fräsch kille med kostymbrallor och piké som absolut inte var i högsta form för att arbeta..! Bra blev det väl iaf, för det är väl vad man gör det till?, även om kanske sängen egentligen var platsen för 74 kilo jag inte bara denna morgon., utan hela denna dag^^!?

**** På lördag drar skutan till Örebro för V75 och start för Ärten i stayerloppet "Örebro International" där eliten på lång distans möts för att se vems lungor och hjärta som pumpar hårdast! Ett storlopp som om det går bra innebär att Harper Hanovers, dvs långa elitloppet, blir nästa framträdande för stjärnan sista helgen i maj. Skakiga nerver är väl egentligen bara att acceptera.., lördagen blir galen! =) 

"Låt bollen göra jobbet"

- Hope is the last thing to abandon -

 

Helg som en helg ska vara! =)

* Så hade helgen gått, ja måndagen också men utan tvekan att måndagen ligger i lä..! Tidig lördagmorgon där den ena chocken avlöste den andra.., först vaknade man vid fem och var klarvaken (vilket bara det är ganska stört).., men den stora chocken var trots allt att dissan, hör och häpna, i god tid hämtade upp oss inför turen mot Åby och Göteborg.., ett mirakel?, eller var det rent av en moa-prestation vi fick se denna morgon..? ;)!

** Iallafall kom vi iväg och efter en skön biltur med blandad musik, en förare som injicerade fem koppar kaffe, en tjej som något skickligt imiterade en fågelholk när hon sov i baksätet, och en annan tjej som glänste med bibliotekskänslor tillsammans med böcker, kollegieblock och stulna onoff-pennor, kom vi fram till Åbys stallbacke..! Lite lycka-till-klappar och taktiksnack senare blåste vi över till huvudläktaren där nervositeten kröp sig närmre och närmre inför loppet..


"Häst nummer nio.., behöver man säga mer..?"

.. loppet gick helt underbart och trots en trög start med ett flertal tappade metrar på toppkonkurrenterna spurtade ärten till sig en hedrande andraplats och goda lovord från Åby-kommentatorn..! Fin kille --> lycklig jag!


"..sen att ärten kanske för första gången nånsin inte var sötast på stallbacken i vissas ögon är en annan sak..^^, han var iallafall tuffast.. ;)"


*** Med ett stort smile på läpparna efter loppet drog vi inåt City för att checka in på hotellet och göra oss klara för najs mysig middag på avenyn..


", som vanligt kommer spriten fram i ett hörn.., moa med problem att hålla den röda drickan från madrassen"


**** Som alltid tar bra dagar slut.., skönt då att bra dagar ofta börjar ungefär samtidigt.., den här söndagen inleddes iallafall med en klockren frukostbuffé där det enda som egentligen saknades (..och tro mig, buffén var noggrannt granskad), var väl nutellan och en mjölkmaskin som faktiskt erbjöd.. ja.. mjölk?

.. efter frukost och utcheck styrde vi dissans röda racermaskin mot särö och havet då det kvällen innan dealats om årets första dopp! Och jaa.., ska väl kanske erkänna att jag var hundra på att svensken skulle banga.., men..


"..så blev det inte.., även om hon kanske önskar att hon backat efter at blivit rövad.. iaf lyckades mästerfotograf Elin få det att se ut så.. ;)"



"Sköna grimaser efteråt.. vackra människor..!"


***** Efter doppet och ombyte till varma kläder styrde vi bilen hemmåt där vi avslutade en skadat bra helg med mjukglass i lite mindre blåsiga Skåne..,



"..vacker.., och med killer-blick efter den gula marshmallowsen på toppen..^^ :O"

... såna här dagar lever man för, underbart :)!

"Smile from cheek to cheek"

..man kan ju bara va stolt över att va Malmöpåg!

* Till och börja med.., fy f*n vad gott det är att va från Malmö en dag som denna!, ett fotbollslag som inte bara vinner sina matcher och parkerar i topp på tabellen., utan även ett lag som spelar fin förespråkande fotboll med intentioner och fantasi!, kärlek på det!

** Dåligt värre med bloggandet på senare dar, men vet ni vad..? synd!, för just nu händer det så mycket roligt runt omkring att datorn och tangentbordet är långt ner på listan!

..för visst är det svårt att sluta smila när allting är så här? =)!

*** Idag tror jag nästan jag har lyckats definiera termen "aktiv dag".. Föreläsning imorse följt av jobb fram tills kvällning.., därefter bilspurt till stadion varpå kvällen fick avslutas med ett träningspass!

..måste väl nästan skriva en rad om jobb också.., underbart ställe med sköna människor och minst sagt varierande arbetssysslor..! Från att en normal dag snacka golf med medlemmar, dra igång tävlingar osv till att jag och Johan idag har spenderat antalet timmar i källaren packandes tomkartonger.. :O!.., flashback till 14-årsåldern då man fick följa med till föräldrarnas jobb och stå i källaren och sortera papper för att tjäna ihop ett par kronor så man kunde köpa chipspåsar på fotbollslägret till hösten..^^!, men, omväxling förnöjer som Malaco brukar säga.. ;D!


"En lycklig PGA-arbetare.., Johan på frukten av vårt arbete med tomkartongerna.., påminner lite om Knut, ja, alltså vaktmästaren på lågstadiet som jagade en med sopkvasten när bollen "råkade" flyga in i korridoren..^^"


**** Nyförvärv till ägarpseudonomet blev klart igår också ja.., Ärtens lillebror, Rudewicksquarebarn (fråga mig inte vem som döpt honom)., en tvåårig hingst efter Archduke Kemp, är nu välkomnad i familjen och kommer att komma till Jägers i slutet av veckan.., stört spännande!

***** På lördag drar vi till GBG för att kolla på Ärten i Olympiatravstayern och för att ha en skadat mysig och härlig helg!, rekordstort hallon på det! =)


"Life is beautiful as long as you´re keeping it beautiful"

..så var grillen invigd!

*En tung inledning på en fredag med en morgonträning som försovs bort och en ekonometriföreläsning som, trots att det faktiskt känns riktigt bra, inte är min favorituppladdning inför helg!

.. men, efter kvällsträningen var det överenskommet bland grabbarna att den berömda sommarsangrian och grillen skulle förberedas och invigas!.., så, iväg bar det för att shoppa in lite fina frukter till sangrian, grönsaker till världens största grekiska sallad, kol och fläskfilé, för att därefter låta den sent ankommande Dolme få äran att sätta tändaren till tändvätskan och höra samtliga grabbar dra en "äntligen-är-sommaren-här-suck" av lättnad när flammorna piskade upp mot himlen..!


"..fokus framför allt!"



"Fruktsoda, tärnad apelsin, citron och grönt äpple är huvudingredienserna i vår berömda somardryck.."



"..eller ja, huvudingrediens och huvudingrediens.., johnny anser att vinet gör biffen!"



"Fyra nöjda grabbar"


** Iväg till jobb bar det imorse för en helg fullsmäckad med jobb och fotboll., illa nog har mina chinos blivit dissade som arbetsbyxor, vilket innebär att kostymbrallorna är de som numera får äran att klä mina ben.. hej tönt!

.. ikväll drar vi ihop en bil och speedar ut på landet där det i skrivande stund pågår en vin-.., eller var det vodkakväll..?!, ähh, vi ser.. ;D!

"If you haven´t been there, either go there or stay the F out of there"

Testosteronfylld dag..

* En välförtjänt extra timme bland himmel och moln igår morse var ett måste för att orka med alla strapatser som tisdagen skulle komma att innehålla..! Förmiddagsplugg blev ganska tidigt till att boken fick hälsa på väskan då det var klart mer motiverande att åka och träna ett par timmar än att sitta vid köksbordet med jumbobrillorna och skriva ner formel efter formel..^^!

** Efter träningen blev det ombyte till den vackra himmelsblå tröjan, på med matchhalsduken och en vandring genom Malmö stad mot Swedbank stadion och restaurang 1910 där vi var bjudna på VIP-middag innan matchen skulle kicka igång.., att sitta vid Hasse Borg och Pelle Svensson och dricka ett par pilsner samtidigt som tränarna gav sina synpunkter inför matchen uppe på podiet var väl något som man lätt kan tänka sig att göra till en vana!


"Jag och farsan på balkongen till restaurang 1910 med hyfsat skön utsikt över vår magiska himmaarena"


.. inte sämre blev det ju heller av att våra årskortsplatser från förra säsongen nere vid ena straffområdet idag var utbytta mot sittplatser i vadderade stolar på högsta etage precis vid mittcirkeln.. ;D!


"..hade ju hellre stått där nere i shorts och varit med i spelövningen.., men, man ska väl inte klaga..?"

.. matchen blev kanske inte riktigt vad man hade hoppats på med både passivt och oinspirerad fotboll från Malmös sida.., kan väl glädja mig med att rösten är tillbaka sen igår iallafall (A).., måste lära mig hålla tyst när det är fotboll..!

*** Iallafall kom slutsignalen varvid en grym dissan hämtade upp mig utanför stadion för en speed-tur till Lund.., parkerade bilen vid kämnärsrätten, ryckte åt oss två cyklar av två snälla sälungar vid namn Johnny och Mackan, och slog hastighetsrekord genom Lund på två cyklar med så kalla styren att det förmodligen krävs sju par vantar i en vecka för att händerna nånsin ska bli varma igen..^^!

.. fram till biljardhallen där dolme stod och väntade kom vi iallafall, vilket innebar att det bara var att njuta till ett par öl, bra biljardspel och gamla godingar som lirades i högtalarna!


"..den där posen MÅSTE bara vara intränad :O!"


**** När klockan då slog stängningstid trampade vi hem cyklarna till Kämnärsrätten och Johnnys nya lya där man, kanske inte helt oväntat, möttes av följande blick..;


"Man kan ju undra..?" :D!


.. blev inte mer än en Norrlands och massa snack innan en aktiv dag med grabbarna slutade i en natts sömn i soffan! =)

"To score a goal you have to aim"

Påskhallon*!

**Kom tillbaks hem från en riktigt lång och tung kvällsträning och tänkte att efter ett par dagars frånvaro i bloggandet kunde det vara på sin plats att slå sig ner med den klassiska "efter-tränings-maten", vaniljyoghurten med frysta blåbär och müsli, och uppdatera lite..,!

** Klockan är alltså en bit in på tisdagen och påsken 2010 har uppenbarligen gjort sitt.. Påsk som egentligen aldrig varit något annat för mig än ett skönt brejk från skolan och veckor med träningsläger på olika ställen blev i år något helt annat., mysiga dagar med lilla torg, lite kokkonster och bästa möjliga sällskap varje dag gjorde detta decenniets första påsk till något bättre och mer magiskt än ett nymoget hallon!.. gillas!

*** Får väl erkänna att verkligheten har lyckats komma ikapp en lite också., ett par dagars jobbande och tre ekonometriböcker som absolut inte intar en hög position på min lista just nu är klara tecken på detta.., även om det utan tvekan är ganska skönt att känna sig lite ambitiös igen efter ett par månader utan egentlig ansträngning!.,

.. men, det är inte ens svårt att känna sig motiverad så bra det är :)


"Jobb en 07:30-morgon är inga problem längre"


**** Somnar snart på stället efter en ganska lång dag..!, dock blir det en hyfsat tidig morgon imorgon för att hinna med löpning, plugg och träning innan det blir årsdebut på stadion där Di Blåe ska lira till sig en tidig serieledning! :D!

"You kind of define the word amazing"

RSS 2.0