Dream on..

.. Stephen Taylor sa det bäst*.

..och så var det den där inflyttningsfesten!

* Drar ihop lite bilder från inflyttningsfesten här i förra veckan också.., skööna berusade miner..^^! :D!


"..damerna kom med tårtor.., anna med kommandot!"



"Grabbarna med en "balkongswhiskey" ur martiniglas..!, gillas!"



"Topphumör på linnan!"



"...damerna hade sin show framför stereon.. ja och disse så klart.. ;D!"



"..lilleman mellan pinsamma frågestunder.., elaka tjejer^^!"



"..och så den traditionsenliga bilden på en nöjd Dolme, denna gång med två (!) tjejer mellan framknäna.."



"Elin som antingen tycker jag och carro säger något elakt., eller att någon drink från balkongbordet var lagom sur..^^ :D!"


..en eloge till mackan, forss, johnny och patrick som lyckades hålla sig ifrån kameran en hel kväll.., lite av en prestation i sig!


"You just know when the puzzel called life finds the right pieces for the right places"


...tuuung vecka,

* 50 timmars tjänst med tre hostade tävlingar, invigningsdag, tenta, bruten hand och avskedspussar, eller ja, egentligen mysiga sessnartigenpussar, men ändå., behöver man säga mer..?


"..väntar på domarens tecken att få komma in igen efter repressalier om benskydden.."



"Vindhärjad frilla med Peter Hansson i bakgrunden som slår dagens invigningsslag"


"Better believe it"



In the name of science of econometry..!

* Vecka 21., veckan man egentligen ända sedan den 26:e mars då planet landade i Köpenhamn aldrig riktigt vågade tro skulle komma.. 45 timmars jobb, ekonometritenta, labarationsrapport och veckan då Skåne blir ett omtyckt guldkorn fattigare.

.. men, i positivismens anda har samtidigt veckorna fram till black-jackveckan förmodligen varit några av de absolut mest magiska någonsin!, och för att andas ännu mer av den läckra formen av tankar går tiden fort, sommaren är på gång, och semester om mindre än två veckor på norrländska breddgrader stundar..*! gillas!

** Idag har min "lediga dag" förmodligen varit den mest effektiva sen, ja.., ingen aning. Iallafall har dygnet inneburit 10 timmars oavbrutet tentaplugg med nerplitade sammanfattningar av 2000 sidors litteratur och 22 timmars föreläsningsanteckningar.. Nationalekonomexamen, you´re getting f*cking close! :D!


"..tro det eller ej, mer sofistikerat än stökigt..^^"


**
Lovar bilder ifrån inflyttningsfesten och karnevalen förra helgen så snart som möjligt.., dock inte innan söndag då schemat fram tills dess är.., smackat!

"No words can in any way describe that lovely feeling your spreading.., it must be f*cking contagious"

Living under the lens..

* Fredag, lundakarneval, inflyttningsfest och solväder.. svårt att inte studsa upp och ner på den faktiskt..*!

** Varje år brukar de vintervilande fotokänslorna få ett ryck när våren spricker fram.., så också i år! I onsdags var det rapsfält och två glada tjejer tillsammans med en stundtals suris till häst som fick posera framför linsen. Igårkväll tog jag, Elin och kameran en kvällstur till Västra Hamnen för att mysa i oss en Café Americano, en traditionsenlig varmchoklad (..dock utan marshmallows..^^), och en italiensk sorbét på trädäcket i solnedgången.. lite bull är det att sommaren inte kom tidig som vanligt i år.., men!, vad är väl en kväll på slottet..?! Känns ändå ända nerifrån de normalbyggda tårna och hela vägen upp till morgonkrullet att den här sommaren har mycket hallon att bjuda på..!


"., älskar bilder med ofokuserade motiv i förgrunden, och fokus på bakgrunden"



"Malmö Stad när det är som bäst.."


*** Iallafall, idag fredag råder det som sagt inflyttningsfest på okänd adress i Lund.., mycket folk, utgallrat på systemet, och en karneval som ryter förbi utanför den solgassande balkongen., gillas! Rutinerade som få inledde jag och Dolme kvällens bravader med en iskall pilsner på balkongen innan cykeln fick bära oss ner till "korvaludan" nere på hörnet där dolme, utan att skryta, en gång för alla personifierade sitt ökända smeknamn..^^!


"..stor korv, eller klen underarm..^^? ;)!"


"Bästa sättet att lösa ett problem, är att erkänna att det finns ett problem"


Jet - Look what you´ve done,

* Äntligen värme, tror inte riktigt någon ovan skåning förstår hur hårt och ovant det varit att behöva ha mössa, tjocktröja och långbrallor långt in i maj..^^! Så, efter att ha lekt proffsfotograf bland rapsfält och fästingar under förmiddagen (smakprov på de bilderna får en annan dag stå för..) vände onsdagen tilll att slänga på sig fotbollsshortsen och de nyinköpta dojjorna, pumpa bollen, och dra en cykeltur ner till konstgräsplanen på klostergården för att möta upp Johnny, numera mer känd som "musse" för hans nytillkomna vän strax söder om näsborrarna..!

.. iallafall är fotboll helt fantastiskt.., känns som att en boll vid fötterna lyfter en ett par centimeter från marken., inga tankar, inga trötthetstecken.., bara precis en vilja som vid varje liten touch får en att vilja mera.


"..tveka aldrig..,tungan hjälper en att hålla balansen.."


.. många inlägg, många snygga nickar och ett par tekniska nummer.., ett par bollar över staketet talar vi dock tyst om..^^!

.. sen att en straffläggning där man efter varsin missad straff dundrade upp den i krysset, och gjorde en enhandsräddning nere vid stolproten på Johnnys nästa vassa försök.. kan man klandra att sånt gör det där självförtroendet än mer odrägligt..?!..  Nä!, Men!, kul är det.. :D!



"..Musse stöp på mållinjen.. men är lika snygg för det!"


.. just det.., lyssna på låten i rubriken.. skadat skön.!


"Whatever suits the best"

Late night with Westerlund

* För ovanlighetens skull inledde vi idag veckan med en ledig dag.., eller ja, jobbledig ivarjefall! Vaknade upp i en (för förhoppningsvis sista gången iskall) lägenhet där värmen under täcket är värd mer än mycket annat, för att slänga mig ut på cykeln i sommarvärmen och stånga mig fram bland studenterna i stadsparken på väg upp mot Carema där det var dags att plocka bort stygnen efter förra veckans "ingrepp".., alltid lika kul med nya ärr..^^!

.. men vad gör väl ett ärr, (eller var det Rrrr..?), på halsen när man kommer hem till en tröstpresent som, utan at överdriga, hjälpt mig vara vaken hela kvällen..? :D!

** Vidare har dagen egentligen inte handlat om så jättemycket mer än siffror, formler och ekonometri. Kan väl nästan erkänna att jag idag pluggat mer än vad jag sammanlagt gjort sen den dagen i december då vi satte oss på ett plan mot San Fransisco och västvärlden.., skönt!

.. i övrigt blir det till inflyttningsfest på fredag samtidigt som Lund kommer pulsera av studenter utklädda till pajaser och smurfar..^^! Inte allt för höga odds på att vi kommer höja stämningen ytterligare ett par snäpp..?!

"Sommar 2010, kan väl inte mer än att längta..?"


Ända in i kaklet..!

* En kristihimmelfärdshelg fylld av jobb är inne på sina sista timmar.., och oj vad mycket härligt man hunnit göra under de här dagarna trots att det slitits nästan 30 timmar på banan under helgen..!

** Torsdagen fick inleda helgen, och började faktiskt precis som en torsdag ska börja. En mysig förmiddag med Elin byggd på utefrukost på lilla torg, lite svajande längs med södra förstadsgatan och tjuvrökande (eller var det tjuvrökning..?..^^) med ett tufft gäng som man egentligen bara kunde drömma om att man fick tillhöra, blev till en kväll med löpning och fortsatt magi..., f*n vad bra en enkel dag kan vara!

*** Därefter har helgen fortlöpt med, ja.., som sagt, jobb. En fredag med besökarrekord följdes upp av en lördag som i regnets närvaro blev till att vi - samtidigt som djupa funderingar kring varför värmen tagit sig till Stockholm (av alla ställen) istället för till Malmö - filade på att göra vår nybyggda displayvägg i shopen snygg., lyckat!.., men sen är ju Johan och undertecknad också inte bara tekniska.., utan skadat estetiska.. ;)!


"..resultatet av en regning lördag.."


.. Söndagens närvaro kröntes i en fin avskedsgåva från Swedbanks mäktiga VD, Michael Wulf, som i tacksamhet för service och allt gav mig och min comebackande kollega Alexandra varsin flaska whiskey.., uppskattas!, och Jameson gör sig ju som bekant väldigt snygg på den nybyggda tv-bänken..^^!


**** Grabbkväll igårkväll måste man ju nämna också.., ett par pilsner, en pizza, en dålig fotbollsmatch och en whiskey på det kröntes av total förnedring i Guitar Hero och lite bilder från gymnasiets tider.., numera mer känt som en tid av mäktiga och fantastiska frillor..!

***** En löprunda fick det bli idag också, 6 km i riktigt bra stil.., man ska inte ta ut något i förskott., men fortsätter kroppen att kännas så här fräsch kommer mina mål att uppnås innan 2010 blir till.., ja ni fattar själva..

****** Nu drar jag iaf iväg inför en söndagskväll som det gillas på..., matlagning och en kväll med en Elin., gillas!

"Magic makes magic"

stortrivs, på riktigt.

Djupa grejer är tillåtet ibland..

Läste någonstans att  svensken blir allt mer olycklig. Är det konstigt? Den vanliga människan lever i en åttatimmars arbetsdag, en fem dagars arbetsvecka, och ett 47 veckors långt arbetsår.., med ett liv som fullständigt skriker om rutiner.. sköta sitt jobb, komma hem, vara trött, laga mat, städa, ordna allt som måste ordnas, sätta igång diskmaskinen, tömma diskmaskinen, kolla tv-programmet, sova, vakna.. också kör vi om igen.. Ska det vara så..? neej.

Visst, livet är fullt av måsten, så är det bara. Och det skall det vara.. men det gäller att göra det bästa utav situationen.. För att klara alla måsten gäller det att aldrig låta livet bli en vardag, tror jag., Att ha kul, hitta på roliga saker, umgås med människor som gör att man på något sätt hoppar till, och framförallt hela tiden tro på det man gör. Och det är precis det jag känner att jag gör just nu.. Visst är det mycket jobb, det är mycket skola, och det är mycket krav att lyckas med tentor och uppgifter. Men som sagt, där jag är, med allt, med mina intressen, med min träning, med de människor som sätter ett smile hos mig varje dag, där vill jag vara.

..allt blir mycket roligare med en positiv inställning till livet.

Det gäller att våga släppa på tyglarna, vara stundtals spontan och låta tryggheten i den dagliga vardagen vara den grund man lever på och känner sig trygg i medans man stundtals lägger rutinerna åt sidan och gör precis det man vill..,

Men, vardagen ska vara precis det, en bas, och inget mer. Livet måste handla om det som händer utanför basen., det som bygger vidare, utvecklar en, och framförallt håller gnistan vid liv. Spännande är nyckelordet. Det skall vara roligt och något man längtar efter, inte något man måste göra. Precis så känner jag, att det är roligt, att det är spännande.., ja, att det är skadat värdefullt.. och det är utefter det jag lever. "Don´t stay where you are if you can go where you are"..

En dag som den ska vara.., nästan!

* Måste börja med att påpeka att det just nu är ganska många plus.., sommaren är på väg, nya lägenheten är fixad, bästa tjejen och bästa människorna finns runt omkring nästan varje dag, träningen går bra och.. ja., positiv inställning löser det mesta :D!..!

** Efter en lugn gårkväll hemma sällskapad av en dolme och en mustachodlande johnny ringde klockan tidigt idag för yoghurt-/blåbärsfrukost och första synen av en snabbjobbandes "lillärt" på jägers. Som stolta hästägare och ett par hingstklappar senare med en svartsjuk "storärt" i bakgrunden fick det bli till en runda golf med farsan.., blandade resultat, blandat spel.., men vem bryr sig när solen skiner..^^!?.., eller ja, gillar nog att vinna ändå.. (A)!

.. med energi kvar i kroppen fick gymmet stå ut med ett besök också., bra pass med bra tyngd, och det börjar äntligen kännas som att formen från innan resan är påväg tillbaks.., plus!

*** Så här ska alltså en dag vara.., trav, sport och träning.., var nära på att skriva "definitionen av en perfekt dag" i rubriken.., men.., hade den avslutats tillsammans med en 163 (och ½!) cm lång människa med oskånsk dialekt och världens leende hade den bannemaj både definierat, och varit, just perfekt! =)!

.. nu får det bli till att köra på en matlagning med skön musik studsandes mellan väggarna i hela lägenheten., kött med pasta/crémefraiche/ruccola/svartpeppar, och avokado till det.., tummen upp!

"Being strong is not the same thing as being unbeatable"

..valborg var för en vecka sen.., men ändå!

* Kort blogg, ingen större motivation på att skriva nåt längre idag.., men lite bilder från valborg förra veckan bjuder vi på..^^!


"Inget illa ment, men fångar man en sån här blick och ett glas rosé på samma bild, så MÅSTE den bara publiceras..^^"



"..och det gäller ju inte bara bilder på dolme.."



"..Fredde verkade må i regnet"



"Glada gubbar som trots regn och söndersuttna brassestolar höll uppe partymoodet..^^!



"..lite kärlek av Lundh i Lund bjöds det också på.."


** Fredag idag och efter en tung dag igår med en inte allt för imponerande hälsa blir det ikväll en sån kväll som egentligen bara är skadat värdefull.., mat, mys och må.


"Future will bring it"


RSS 2.0