..out of the circle.

* Torsdag och veckans ända dag i Örebro inleddes med en morgonföreläsning som jag helt ärligt inte bestämde mig för att lämna sängen och gå på förräns tio korta innan bilen var tvungen att rulla ut från grusgången på Erikslundsgården..! Varför? Svaret:


"17 celsius inne och 0 ute är inte vad jag brukar kalla hallon..^^"


..Och inte f*n hade det varit någon miss att stanna hemma ett par timmar till.. :D! Föreläsning i den för dagen nya delkursen (Vetenskaplig forskning och skrivande) känns inte jättemotiverande då jag de tre senaste åren inte gjort mycket annat på Holger Crawfoords i Lund..! Men, fem gratis högskolepoäng ska man väl inte gråta över..^^!

**  Dock, efter tre timmars okoncentrerat gymnasieaktigt fnissande bland oss gubbar på bakre raden slängde jag i mig matlådan innan jag och falun drog en vända på stan. Har sagt det förut, och kommer väl förmodligen tjata om det igen.., Örebro ÄR en najs stad!


"Ett av torgen med shoppinggallerier på båda sidor..!"


.. och helt ärligt blir väl en stad inte sämre om man snabbt och enkelt kan droppa in på ett sånt här ställe och piffa till frillan lite och göra sig vacker innan hemkomst..?


"., faarligt och gå förbi här efter en förfest.."


*** Eftermiddag då och det inbokade mötet med ÖSK i klubbhuset gick av stapeln i skön stil. Efter en stunds diskuterande om såväl fotboll och alla möjliga förmåner som medföljer var vi överens och tog i hand på att ta över ett P12 lag och träna dessa. Inte nog med att det är en tränarroll i en av Sveriges största klubbar, tillika på allt medföljer ansvaret med elitläger, zonläger och agentkontakter som - tro det eller ej - är viktigt redan på denna nivå..^^!

.. lite snygga bilder på anläggning, laget och våra tränarkläder kommer väl så småningom..!


**** Nu ska jag iallafall väcka upp en omtyckt tjej som ligger inrullad i en filt som en liten liten köttbulle och mår bra. Imorgon kommer morsan och Roffe upp och hälsar på =)!

" Being in the circle makes everything f*cked up, being outside is like thinking outside the box. Awesome"

..temporarily caught in the circle of "life".

* Efter helgen som upphaussade förväntningarna inför en ledig vecka, eller ja, ledig och ledig, i varje fall en föreläsningsfri vecka med hemtenta på tapeten, var det med sköna känslor jag för ca fem minuter sen sänkte enter-knappen i botten och skickade iväg det färdiga resultatet.. gott!..

.. för de senaste dagarna har verkligen inte varit nån höjdare. Rent spänningsmässigt alltså. Sova, vakna, äta, plugga, träna, äta, plugga, sova.., och om igen. Precis så caught in the circle of life man inte får bli.

.. nu uppfattas jag kanske som världens mest negativa kille!, Men!, en lång löprunda i den till strömsholm påhälsade skåneblåsten samt en fotbollsträning har aktiverat mig lite iallafall! En träning som igår för övrigt bestod av trelagsspel på halvplan med vinnaren stod kvar innebar för det röda laget (, mitt lag för de tröga,) efter inledande tjongande över mitten ett rejält ihopasnack varvid vi började rulla boll och dominera resten av träningen..!

.. gillas på en lunch och guidad-tur idag., förgyllde min dag lite.


** Mer än så här blir det inte idag., ska försöka ladda mig själv och se om jag kan tända till kringvaron.


"A mans confidence is founded in one thing and one thing only, in being desired that is"

Lurven & Lufsen <3, med en hårdtränande granne så klart!

* Med boken bortlagd, tre poäng bärgade i guldstriden, och nybakat på en plåt precis framför mig är det med stor entusiasm och stark vilja jag i nuläget sysselsätter händerna med en stunds bloggande för att (så länge som möjligt?) kunna hålla fingrarna undan från just den där plåten..^^!

** Veckan som gått (yes, sorry, än en gång nästan en vecka mellan inläggen) har varit riktigt riktigt skön. Tentaplugg har varvats med bra och varierande träningspass i såväl ett soligt Örebro som på ett blåsigt Yllevi IP, men även i Strömsholm där jag och Carro i torsdags tog tag i tömmarna och styrde upp ett sent gympass!


"., Örebro i skuggan av en Malmöit"


.. finns egentligen inte mycket mer och diskutera om veckan., men varför diskutera vecka när man kan snacka helg..?!

*** ..med andra ord en helg som slowstartade i fredags med en skön kvällstur in till Västerås tillsammans med kärlek där vi skrattade sönder oss till filmen grown-ups. För er som inte sett, eller kanske inte ens känner till skådespelaren Kevin James, se något, hör något, ta reda på något! vilken kille! :D!

.. med en fredagskväll där varje minut kändes precis sådär värdefull som tid kan göra ibland., ja men ni vet där man egentligen bara är och trivs och känner hela vägen uppifrån och ner hur skadat rätt allt är., vaknade vi upp till en lördag som i modern tid kommer att kännetecknas som en av de mest effektiva (och fikafyllda..^^) lördagarna i mannaminne..! Vi snackar kärleksmums, vi snackar baguetter, städning, tvätt, sortering, plugg, planering.., och ja just det!, vi kan ju inte glömma kladdmuffins, snickers, eller varför för den delen nachos med guacamole..? :D!


"., Elin och Linnan ville snickra varsen gubbe., men nån måste ju hålla nivån..^^!"


**** Tenta onsdag innebär dock slut på det roliga och två dagar framför mig med böcker, vetenskapliga artiklar och tillämpningar. Men!, f*ck den som säger att man inte kan ha kul för att man har mycket.., "Work to live, never live to work"., eller hur var det..?!

.. För övrigt riktigt glad när jag idag satt ensam som en utstött påg i mellanstadiet som inte fick vara med och spela kula på TheSportsbar i Västerås när fredde dök in och sa hej! Värdefullt!


"Making magic is the only thing that keeps humanity running"


Val 2010.., och nybliven mediakändis i storstan..^^!

* Än en gång ett tag sen sist., och denna gång har det - utan att överdriva - hunnit hända mycket sen förra inlägget.., Malmö har kört över HIF, och blivit överkörda av Djurgården. Borgarna har behållt makten i ytterligare fyra viktiga år, och Sverigedemokraterna har lyckats reta gallfeber på hundratusentals människor som spottar ur sig den ena sorgeförklaringen efter den andra..^^! Men! I Sverige råder det demokrati där alla får tycka och säga där de vill, och trots att min röst inte föll på SD då den som vanligt föll på Fredde kan man inte mer än att med spänning följa förändringarna och motsättningarna inom svensk politik de närmsta åren!

.. klicka föresten "här" för att läsa om en nybliven kändis i storstadsmetropolet Kolbäck..!

** I övrigt har jag haft en magisk start på veckan..! Gårdagens "team-building"-lektion i Markaskogen med mer ingående presentation av alla i klassen, samt en avslutande grillning av fina chorizos på nyvässad (nej, jag vässade inte den själv..^^) pinne, följdes idag upp av ett yogapass och undervisning i svensk ling-gymnastik. Kanske inte riktigt mitt forum., nää, kanske inte ens lite av min grej., men lite extra smidighet till den här annars så lättrörliga kropp har väl aldrig skadat..? ;)!

.. och ännu bättre blev dagen när man efter många timmar i Örebro kom hem till nybakade negerbollar och en tjej som gör att det alltid är lite magi på att komma hem.. <3.. känsla!

*** Idag pluggar jag nu innan fotbollsträningen ikväll ett par timmar inför ett seminarie imorgon där vi - olikt förra veckan då integration inom idrotten var mitt ämne - skall diskutera kommersialisering av elitidrotten! ..gillas!


"världens"

Om träning.

* Bloggen, som i tidernas minne började som en träningsblogg har det senase året helt övergått i en blogg som handlar om allt och alla runt omkring. En förvandling som, iallafall jag, trycker gilla på! Tänkte för omväxlings skull dock skriva av mig lite idag om grundläggande viktiga "att tänka på" grejer när man är inne i intensiva träningsperioder..!

** Frukost; Berömd frukost-motståndare som jag varit hela mitt liv har jag (speciellt under de senaste månaderna) insett hur viktigt det är att käka ordentligt med mat direkt på morgonen. Har - med påtryck från människor nära mig i kombination med ökad träning - helt enkelt fått svälja min stolhet och taktik där man drog iväg med cykeln till skolan på tom mage för att köpa en baguette och äpplejuice på 10-rasten..^^.

.. frukost är enormt viktigt för att fylla på dina depåer som du kommer att utnyttja då du bränner energi såväl i vardagslivet som under träningspassen.


"., Apelsinjuice, knäckebröd med marmelad, ruccolasallad och ost samt filmjölk med hallon, blåbär, banan och müsli får ses om en perfekt start på träningsdagen"


*** Vatten; Många tar med sin vattenflaska till gymmet, bra! Lika många väljer dock att låta flaskan ligga kvar i väskan för att hälla i sig en liter rakt upp och ner direkt efter i omklädningsrummet, inte lika bra! Vätska behövs under hela träningspasset för att föra slaggprodukter ur musklerna, men kanske främst för att hålla psykiskt fokus hela vägen igenom. Tappar man fokus går man ner i prestationsförmåga vilket innebär att man inte får ut fullt lika mycket av ett pass som man egentligen borde få. Nej, effektivisera och häll i er lika mycket under passet som efter passet!

.. dessutom är det helt omöjligt att få fram definierade muskler utan bra vätskebalans i kroppen..^^!

**** Tänkte väl egentligen printa ner rätt mycket mer än så här i dagens inlägg, men pga att tiden (och dagarna!) rinner iväg alldeles för snabbt får det bli till en annan gång.. Ska försöka slänga in lite rent träningsfokuserade inlägg lite då och då för er läsare som satsar på att hitta formen..!

***** Ikväll; Malmö FF. KOM IGEN NU!

"Water turns into blood"

..dyrköpt adrenalin..!

* Dags och dra igång bloggen igen efter en helg som varit precis så där som jag tycker om att helger är. En fredagskväll vigd åt kräftskiva och fest i västmanlands metropolet Kolbäck, en stalltjänstledig tjej, och en efterlängtad söndag i Västerås med shopping, restaurangmys och lite sådär sköna "att-vara-känslor" är det som gjort denna helg skadat värdefull i mina ögon..*


".., bästa med IKEA? Man behöver inte ens välja mellan mjukglass eller kanelbulle., för en tia får man båda.. ;D! "


** Trots att jag vaknat både måndag och tisdag med att blunda igen och bara hoppats på att dagen kunde spenderas tillsammans bland de "molnfluffigt mjuka" kuddarna och täcket draget över huvudet har verkligheten på något sätt såväl som i måndags som i tisdags lyckat komma ikapp med hårda slag i huvudet (eller ja, egentligen med den irriterande väckarsignalen och för få plusgrader ute).

.. en verklighet som igår bestod av jobbintervju och framtida besked om att jag den närmsta framtiden kommer tillhöra Örebro SK Ungdom som tränare och ledare för pojkar 15-16. En utmaning som jag - på pappret - inte har några specifika kvalifikationer för, men som jag trots allt ser fram emot med 110% att ta mig för. Bilder från anläggning, lag och träningsoveraller kommer när detta är fixat för de som är intresserade..^^:

*** Tisdagen (även läst som idag) innebar en klar milstolpe i historian då jag - trots Elins stalltjänstvecka - var först iväg imorse. 06:20 var - efter en gillad frukost med tända ljus och "vaknaupp-musik" - en silvergrå VW Golf och en friluftsklädd malmöit på väg mot Örebro i ilfart för att plocka upp övriga klasskamrater innan vi drog oss ut mot landet ingenstans för att bestiga ett berg därifrån vi med hjälp av karbinhakar, selar och vägverkethjälmar skulle fira oss ner för en hög bergsvägg.


"., utrustningen påhakad på en frusen kropp"


.. Roligt? Absolut! Kanske främst för att det var riktigt trevligt att lära känna folket i klassen lite närmre och snacka ihopa sig som klass.., teambuilding tror jag den berömda Bertil "Berra" Grenvi hade kallat det..! Kallt? Så in i h*lvete! Höga höjder, blåst och regn är ingen omtyckt kombination för en kille som kanske alldeles för ofta väljer ett plagg för lite istället för ett plagg för mycket.. (A)! Adrenalinkick? Nä, faktiskt inte. Vet att jag och diss diskuterade detta flitigt när vi var ute och reste., det kändes helt enkelt som det kvittade vad man gjorde för att försöka känna den där livrädda adrenalinkicks-känslan som man får när man gör någon extremsport (surfade i livsfarliga strömmar och vågor, åka linbana i träden 100m över marken, river-rafta, gå ut som blonda killar i mörkasta sydamerikanska städerna o.s.v), men den vill bara inte infinna sig! Vet inte vad jag ska göra, men det är väl snart dags att hoppa fallskärm, fridyka eller klä av sig naken, måla sig med blå-gula färger och springa genom Rosengård nynnandes på Ultima Thules version av "Du gamla du fria" för att kicken ska slå in.

.. off-pist snowboarding är iallafall på listan inför vintern!


"Jag och den nyvärvade mössan blickar upp mot branten där vi lite senare skulle hänga utför"



"., Ronnie och vår överambitiösa halvnorska lärarinna står redo för repellering"


**** Imorgon är det dags för årets fotbollshändelse alla kategorier. Malmö FF - Helsingborg IF, båda guldkandidater för första gången på hur många år som helst.., och jag som urmalmöit har ingen biljett, nä jag befinner mig inte ens i samma stad, när detta historiska moment utspelar sig..! Illa! Istället sticker jag och Falun till O´Learys i Örebro, drar en Bacon Blues-burgare, ett par pilsner och en trevlig kväll med tre himmelsblå poäng och ryck i guldstriden! gillas!!


"., being negative is what destroys not only you, but also people around you"

Anna Skipper sa det bäst.. :D!

* Hemma, eller rättare sagt hemma om, efter en lång dag i skolan. För att vara helt ärlig första långa dagen som enbart vigts åt teori, helt i frånvaro av allt vad fysisk aktivitet heter..^^. ogillas!

.. men!, trots nördvarningen har jag, Falun, Roland (Rickard från Åland) och en eftermiddagsskolkande Stockholmare haft en ganska soft dag där vi under hålorna mest trillat runt i vår lilla stad till skola med kriminella intentioner då varsett par bestick stod högst på "att-stjäla"-listan för att den medtagna (pluspoäng!) lunchen skulle kunna avnjutas på bästa sätt..!

** Hemma nu för att om tjugo kalla snöra på sig de gula och manövrera bilen upp mot Yllevi IP (yes, den heter så^^) för 1,5 timmes träning. Gott!

*** Kan inte låta bli och avslöja en av de mörkaste hållna hemligheterna i västmanlands län innan utloggning står näst på listan.. (A). Hemligheten kommer ifrån vårt "skafferi" där det just nu ser ut så här..;


"., en klar fördelning av hyllor mellan ett proteinfreak och ett nutellafreak..^^ :D"



..Man kan ju iaf se vem som är överlägset sötast av oss...^^. ;D


"Det är bara så bra att man kan börja smila av ingenting*"

En dag på Örebro Universitet..*

* Tänker väl egentligen hålla bloggandet ganska kort idag också., kanske inte på grund av brist på spännande grejer att skriva om.., nänä, utan mer pga att jag redan ikväll måste börja ladda för att från och med imorgon ta ett stort steg in i vuxenlivet..! Hur? Matlådor har aldrig varit min grej innan., men nu j*vlar är det dags!..

.. för en perfekt dag på Örebro Universitet ser (bortsett från att det idag blev pastabuffé-lunch istället för medtagen matlåda) ut som den gjorde idag;

** Föreläsning nio på morgonen om framtida praktiker, individuella idrotter och möjligheterna att i framtiden få jobb som sportchefer följdes av den - här på bloggen - sedan läääänge omtalade innebandyturneringen. Innebandy är egentligen inget svårt, det är definitivt inget jobbigt jämfört med andra bollsporter., och det är faktiskt helt ärligt inte heller särskilt roligt när man kan göra så mycket annat kul med en boll. En liten fjäderlätt boll som studsar och flyger fram och tillbaka på planen och massa pajaser (ursäkta folk som älskar denna sport) som med brist av att använda fötter och sinne (läs fotboll) och/eller brist på mod till fysisk kontakt (läs de flesta bollsporter), springer runt och slår på varandras klubbor..^^. Jag säger som Robert Gustafsson.., "Däää ä maanligt dää"! .. ;)!

.. iallafall, efter två timmars kämpande och en tredjeplats senare för vårt lag i turneringen drog vi en lunch innan källargymmet äntrades av ett gäng träningshungriga GIH:are!.. gillas!


*** Ikväll har jag och kärlek skrapat ihop pluspoäng genom en tur till., ja, nåt på H, för storhandling av massa kyl- och frysutfyllnad. Tanken var väl att dra iväg till IKEA i veckan och helt enkelt bara se på när lägenheten vandrar mot perfektion.. :D!, hallon!

.. får väl bjuda på den saknade pusselbiten i panoramautsikten av lägenheten;


"., är man inte snäll får man sova på golvet.., det är inte svårare än så..^^, eller..? ;D!"



"Counting to a hundred makes counting to ten a walk in the park"


sneakpeak.,

* Världens lugnaste helg med egentligen bara löprundor och en helkväll dedikerad åt landslaget bakom mig blir till en söndagsblogg utan något egentligt innehåll. Tänkte dra upp lite bilder härifrån iallafall;


"., placet där vi bor, riktigt mys"



"Utsikten från bryggan, eller bron, eller trappan ( :D ). Bilen mår i kvällssolen"



"Stallet där mona bor., och där Elin skryter om hur stor och stark hon är.. :D! <3 "



"., grisen och jag har haft våra mysiga sovmorgnar under helgen^^"



"., köket och världens gladaste tjej ;D"


* Ikväll hoppas vi på att Oopsan kommer med på V75 på Mantorp nästa helg. Imorgon; föreläsning, innebandyturnering och gym.


"It is not about having hours, it is about spending the valuable minutes you get as hours"

..quick update.

* Fredag och början på helgen betyder tre lediga dagar innan det på måndag är dags för den - iaf enligt lärarna - viktiga innebandyturneringen på universitetet där vi på MSR-programmet ska göra allt som står i vår makt för att försvara idrottarnas ära på skolan genom att vid slutet av dagen stå redo att lyfta bucklan..^^!

** I övrigt är första helgen här uppe väldigt oplanerad. Medans Elin har fullt upp med skola, funktionärande och stalltjänster under helgen, samtidigt som grabbarna från skolan åkt hem till sina places, tänkte jag sysselsätta mig med löprundor, en tur in till västerås ikväll för och se Sverige, och kanske ett och annat uttåg för att lära känna allt här runtomkring*.

.. en annan kunde ju tro (eller kanske hoppas? ^^) att jag - när jag för en gångs skull har mycket tid över i massa dagar - skulle spendera timmarna på lite läsande, pluggande, och annat nyttigt..!, Men!, i väntan på internetbeställda böcker kan jag inte mer och göra än att skjuta upp det ett tag. Lite illa, då jag faktiskt för första gången på ett par år både har motivationen och tiden för att studa in lite nya grejor..!


*** Ikväll tänker iallafall jag vara tjock och käka pizza samtidigt som jag ser matchen!, det är jag värd (iaf om jag får säga vad jag tycker) efter dagens löp..^^!


"Back to the future"

..exhibit A!

* Onsdag och första lediga dagen sen skolan började. Bestämde mig - efter att ha varit ovanligt morgonpigg och ha sovit riktigt gott (vilket man gör när man vaknar massa timmar senare i exakt samma position som man somnade i* :D), men kanske ändå varit lite smånannig..^^ - för att ta denna dagen till lite vuxna grejer.., ja men, som att ordna iordning allt som ska registreras, beställas och meckas med när man börjar på ny skola, som att beställa lite böcker och annat gada som kan behövas, som att ta bollen och upfylla trixbehovet, och som att åka och handla och laga lite käk.

.. tog också en rent spontan bild på utsidan av lägenheten vi bor i för och lugna krafterna hemifrån som vill se lite bilder..^^, mer kommer. =)!


"., gillas"


** Mer än så blir det dock inte idag.. Hade för övrigt en grym träning igår med nya laget! Sköna grabbar i laget, go tränare och en plan som ligger insprängd i ingenstans med skog på ena sidan och åker på andra sidan!, lite kontrast från besöket på Swedbank Stadion, men lira med klass., det kan man göra överallt.. ;)!

"harmony-hill"

RSS 2.0