Dag 60 till 63 - Regnskogen heter inte REGNskog bara för att..!

Plats: Pacuare & San José, Costa Rica
Lokal Tid: 18:05

* Känns lite som att det börjar bli vana att be om ursäkt här inne för stundtals dåligt bloggande. Men som alla förmodligen har stenkoll på just nu är datortillgången inte densamma här som i det något tätare USA..!

** De senaste dagarna har vi varit naturmänniskor, äventyrare, gourmetätare och "farliga-djur-jägare" på en och samma gång. Tog oss till en flod en bit utanför huvudstaden där vi hoppade i en flotte för att forsränna ett par timmar in i den djupaste regnskogen. Här blev vi inkvarterade i en något FÖR mysig bungalow för att dela tillsammans med en annan kille.., stor säng med nät längs med sidorna, en lyxig enorm dusch som både sträckte sig inomhus och utomhus, samt ingen elektricitet vilket innebär att det var tända ljus i hela bungalowen som behövdes för att se så man inte satte sina fötter på nån giftiga spindlar..^^!


"Fullt beredd på att kämpa emot strömmarna.."


"..samma beredskap"



.. vad som hände när vi kom fram till bungalowsen var att vår "guide", en skön kille vid namn Max, drog med oss ut på en hike in i djungeln till ett par vattenfall där vi kunde bada, hoppa, och bara relaxa. Våra grannar som var ett kärleksfullt ungt par (ja, ett lesbiskt par), var med ute på hiken och kom till att bli våra bästa vänner under regnskogsvistelsen då övriga människor var barnfamiljer och pensionärer som tagit sig dit luftvägen..!


"Från vänster har vi Lindsey (förmodligen mannen i förhållandet, även om det kanske inte är vår sak att spekulera i..^^), därefter Daniéla från New York.., de andra två tror jag ni känner igen vid det här laget.."

** Dag två definierar ordet regnskog! Det var öppen himmel från morgon till kväll, non-stop! För att vara mer exakt höjdes flodnivån med 4,5 meter (!) på bara ett par timmar.. galet! Så med andra ord, dag två spenderades mest med kortspel och mycket god mat.


"..regnet det bara öser ner, öser ner"


"..inte meningen att visa detta.., men så här sur kan man bli på regn ibland..^^ =)"



*** Dag tre var fortsatt dåligt väder, vilket innebar att floden fortfarande var för hög och att vi därmed fick bli evakuerade därifrån på annat sätt. Lite tråkigt att missa andra delen av riverraftingen, som faktiskt var den delen som skulle vara den mest fysiskt ansträngande..

.. men, på den positiva sidan hann vi uppleva lite "Canopy-tour", som innebär att man via linbana ett par hundra meter upp i luften svingar sig från träd till träd i hög hastighet. Riktigt coolt, men ibland undrar jag om man börjar bli lite väl respektlös för "farliga" grejor, eller om det bara är så att det helt enkelt krävs mer och mer för att adrenalinet ska pumpa..?


"600 meter lång linbana 120 meter upp i luften"


"..najs"

**** Idag är vi tillbaka i San José innan vi imorgon lämnar för vår sista utflykt innan vi flyger vidare till Brasilien på onsdag. Tog en dag på stan idag för och kolla lite affärer.., och vad hände då?.., jo, samma sak som i miami!, hittade mina vackra drömfotbollsdojjor, dock kostade de 80 dollar här, jämfört med 50 dollar i USA, vilket innebar att de ändå var mer än värda att köpa!... men, historien upprepar sig och det verkar inte som att det är meningen att mitt liv ska berikas med ett par knallgula Nike Mercurial...^^ :P

... för övrigt 1: Prostitution är ett stort problem i många stora städer här i central-/sydamerika, något som kanske inte blir bättre av att de flesta hotellen hyr ut rum per timme istället för per natt.?! Tur vi bor på hostel, och slipper sova i såna lakan..!

.. för övrigt 2: Vaknade inatt av att dissan reser sig upp i sängen och typ skriker "TED!", jag vaknar från min skönhetssömn och tror minst att han är döende eller att vi har inbrott på rummet. Jag säger då "VAD?", han säger "Vart är du?", jag säger undrande "här..?". Dissan pausar och säger.. "Vad gör du?!", jag säger något lack då jag inser att situationen är ganska lugn "sover, vad f*n tror du?!", Disse säger då "Okej", och faller tillbaka i sömn..! Det visar sig att dissan gjorde detta i sömne och inte kommer ihåg NÅGONTING!, medans jag låg vaken i över en timme utan att kunna somna om..!, tacksamt.. ;)!

***** Ikväll, CostaRicansk BBQ!

"Getting close.."

Dag 59 -

Kan numera skriva in på våra CV att vi slitit en hel dag som researrengörer i Costa Rica!.. till ingen nytta, men ändå!


".. tunga grejer är extra sköna när de väl är lösta.."

Dag 58 - Visitamos a Jorgé en San José

Plats: San José, Costa Rica
Lokal Tid: 16:40

* Nu tanker jag faktiskt starta bloggandet med att skryta lite.., detta ar namligen den 7 dagen i rad (!) som vi lamnar kuddarna och lakanen nagon gang mellan sex och atta pa morgonen! Enormt imponerande om vi far saga det sjalv!, och vet ni, det far vi! ;D!

.. steg alltsa pa en svettig buss imorse fran Manuel Antonio med fyra timmar framfor oss innan vi skulle na San José. En grej man tanker pa ar att det pagar massa debatter i Europa och Usa om att samhallet inte ar anpassat for overviktiga personer da det kommer till dorroppningar, flygplan, busstolar osv. MEN, sager bara "sluta gnall", for har nere ar samhallet latt uppbyggt for manniskor under 170 cm!, overallt man gar ar jag langst (och da ar jag anda inte sarskilt jattelang med 184 cm!), vilket innebar att man far ducka for trad pa trottoarer, sitta hukad som en pensionar med ryggskott vid middagsborden, och varst av allt fa djupa skavsar pa knana av satet framfor en nar man aker buss for att benen helt enkelt inte far plats..! Tanker inte klaga, och det gor jag inte, for tro mig det medfor ganska manga skratt bade for mig och for manniskor runt omkring..! :D!, men for de som klagar i vastvarlden.., give it up!

** Rubriken da, som idag betyder "vi besoker Jorgé i San José", innebar alltsa att vi nu sitter hemma hos honom i hans hus i huvudstaden och bloggar! For de som inte vet vem Jorgé ar (..om nu nagan vill veta), sa ar det en kille ifran Costa Rica som var utbytesstudent pa min skola under gymnasiet, riktigt kul och traffas igen!

.. ikvall kommer vi darfor kora en internationell "guitar-hero-tavling" tillsammans med hans vanner och ett par inhemska pilsner! Tror Sverige har en stor fordel i den matchen.., iallafall om man fragar det vanliga motstandet dar hemma..? ;)!

*** Annars har val dagens basta egentligen varit att tackningen ar tillbaka, ar ingen mobil/sitta-vid-datorn kille egentligen, men det ar magiskt sa mycket, absolut inte lattare, men iallafall sa att man inte dor, det ar att vara borta nar det finns kommunikation! =)

.. for ovrigt, tack Azilde Leal for att du skallde pa mig genom alla aren i gymnasiet nar jag hellre satt och fjontade mig och snackade fotboll pa bakre raden under spanskalektionerna an att rabbla olika bojningar av verb!, verkligen glad att man tvingats att lara sig spanska just nu(Y)!

"Det ar sa nara nu att man nastan kan kanna pa det"

Dag 57 - Pura Vida!

Plats: Manuel Antonio, Costa Rica
Lokal Tid: 13:20

* Pura Vida! Costaricanernas slagord och levnadsmotto. Betyder väl egentligen "det rena livet", där folket här bara älskar att chilla, surfa, kicka boll på stranden, hoppa i vågorna, och vandra runt på gatorna och hälsa på varandra med en öl i handen..! Ett levnadssätt som egentligen är riktigt hälsosamt och man måste ju erkänna att man inte mår dåligt av att alla människor runt omkring alltid är glada!

** Håller bloggen kort idag, inte mycket och säga mer än att vi var uppe åtta imorse för att dra en snorkeltur längs med korallreven i ett par timmar! Såg fantastiskt många färgglada fiskar och djur i vattnet, men ryggen fick kanske ta lite väl mycket sol..!, ingen fara med den dock.. :D!

*** Laddar upp lite bilder från nationalparken igår..!


", killen är som gjord för Robinson..^^"


"Hoppas hoppa hoppas det går fram, inget fan av posten, men havet har nog slarvat bort fler brev dock.."


"Blickar ut över havet från en av utkiksplatserna i berget.."


"Tog en del trappsteg och ett par spindlar på axlarna från träden innan man var framme..!"



**** Imorgon drar vi till San José!

"Pura vida"

Dag 56 - Andrad resplan..?

Plats: Manuel Antonio, Costa Rica
Lokal Tid: 16:17

* Befinner oss just nu pa en "ort" vid namn Manúel Antonio i Sydvastra Costa Rica. An en gang ar det svart att hitta internet, och mobilerna har helt dott sedan vi kom hit..!, aven omojligt att ladda upp bilder pa bloggen..!

** Igar skulle vi resa i motorbat i en timme over sundet fran MonteZuma till Manuel Antonio.., vad som hande var dock att baten blev installd pga for hoga vagor, vilket resulterade i atta mysiga timmar i en svettig minibuss med tre tyskar, en kanadensare och tre spanjorer som formodligen aldrig nagonsin pratat forut..^^, men usch na, vi ska inte gnalla.. :D!, positivt var det val..?!

*** Val framme var iallafall allt vackert, fick kampa ett tag med att hitta hotell, men efter manga om och men hann vi med ett bad och nan inhemska kalla innan vi dackade i sang..!

.. idag valde vi ett aktivt spar, eller ja inte bara aktivt utan egentligen tillochmed valdigt vuxet, da vi var ute och vandrade 1,5 mil i en nationalpark full med apor, vattenfall och massa tropiska djur.., bilder fran det sen.. =)!

**** Overskriften da? Rapporter hemifran sager att Machu Picchu ar oversvammat och att vagarna upp dar inte oppnar igen forrans i borjan av april.., med andra ord kommer vi antingen "bli tvungna" att ta en avstickare till ett annat land under de tio dagarna, eller aka hem tio dar i forvag..^^. Det mest sura med det ar val att vi verkligen ville vandra milen i de peruanska bergen.., men som man larde sig pa dagis, "allt ont bar med nagot gott", och det goda i det vet iallafall jag exakt vad det ar.. :D! =)*!

***** Imorgon ska vi snorkla med harpuner, forsoka fanga var egna Red Snapper och tillaga den pa hotellet sen.., lite skills pa det maste vi val saga..! ;)!

.. pa mandag drar vi vidare mot San José!

"Walking on heated sand may burn, but h*ll yeah it´s worth it"

Dag 54 - Vattenfall, livsfara och dum som en kokosnot!

Plats: MonteZuma, Costa Rica

Lokal Tid: 19:10

 

* Bästa lösningen någonsin har vi kommit på idag för att kunna visa er där hemma hur en av de vackraste platserna i världen egentligen ser ut., vi skriver bloggen på laptopen, lägger över text och bilder på ett USB-minne, och tar med det till närmsta internetcafé där vi kan ladda upp bilderna..!.. problemlösningsskills på det..! ;D!

 

** Blir ett lite annorlunda blogginlägg idag, tänkte börja med att visa er lite sköna bilder ifrån vad som hänt vid bungalowen som varit vårt ”Crib” här i MonteZuma nu i tre dagar..!

 


"Lite lagom utsikt fran var bungalow.."




*** Igårkväll efter bloggandet drog vi ut på haket i stan (ja stan är så liten att det finns ett ställe att gå till) där vi träffade en svensk snubbe från Göteborg. Tillsammans med honom bildade vi tre ett landslag och utmanade ett par kanadensiska gubbar i biljard., tänker inte berätta hur det gick dock^^, men det blev trots allt en skön laid-back kväll med lite öl, biljard och mycket fotbollssnack! =)

 

**** Uppe med tuppen imorse igen för att promenera i en flod en timme rakt ut i djungeln för att till sist nå fram till ett helt enormt vattenfall., kan väl inte direkt påstå att någon av oss är några naturmänniskor, men hallå ja vad magiska vissa platser ser ut., kanalen i Malmö kan ju känna sig smått nerflyttad på listan..^^

 









… självklart passade vi också på att njuta lite av stranden, höga vågor, och solen..!

 


"Lokalbefolkningen roar sig med att leka cowboy pa de vita sandstranderna.., najs"


"..heelt slut efter att ha kampat i 10-meter hoga vagor.."



***** Efter äventyret vid vattenfallet och klättrandet i lianerna stegade vi som sagt ner mot beachen med ett enormt sug efter en nykläckt kokosnöt..! Så vad gjorde vi?, spenderade en timme på att kasta sten i palmerna tills vi till sist fick ner en nöt, jobbade ytterligare en timme på att knäcka den mot en sten, för att till sist erhålla den belöning vi förtjänade..!, en helt fräsch kokosnöt, direkt från trädet. Frågan är vad som var bäst, själva nöten, eller bara precis tillfredställelsen att själv ha gjort ALLT för att få äta den..? :D!

 


"..antligen fick vi upp noten!, god klunk kokosmjolk..!, saltvattensfrillan bjuder vi pa!"


"..vissa nojer sig inte med en not, utan vill ha fler nar den forsta ar slut.."




****** Det blev mycket bilder idag, hoppas det gillas.. (Y)

****** Ikväll laddar vi bara precis upp inför att ta speedboat till en ny ort imorgon, där har vi ett par sköna nya äventyr på gång! Tiden går fort, och det gillas!

 

… till sist får vi båda skicka en krya-på-sig-tanke till Miss Svensk där hemma efter en tuff dag..! :)

 

”Everything consists of energy, but somethings and someones are juat totally full of it. And that my friend is a positive thing!”




Dag 53 - Estamos en Costa Rica!

Plats: MonteZuma, Costa Rica
Lokal Tid: 14:10

* Inget internet pa manga dagar har blivit till att bloggen fatt lida kraftigt. Anda kul och se att sa manga ar inne och kollar varje dag for att folja oss, gillas! =)

** Igar reste vi fran Miami till Costa Rica., vad som ifran borjan sag ut som en enkel flygresa pa tva timmar (dock med uppstigning 04:30 pa morgonen for att hinna med planet) blev till ytterligare 3 timmars bussresa, 1 timmes batresa, och till slut en delad taxi fran hamnen med en engelsk spanskalarare till Montezuma i sydvastra Costa Rica dar vi ar idag!

.. bor i en liten mysig by vid havet, fast anda mitt inne i djungeln med mygg, storda faglar som verkar tycka det ar roligare att sjunga an att sova pa natten (precis som vissa manniskor jag kanner da ett singstar kommer fram..;D), och massa costaricaner som forsoker salja marijuana..!

.. var bungalow ar dock den hetaste nansin., tva vaningar med tva sovrum pa nedersta vaningen dar myggnaten fran taket ar ett maste att kla in sangen i innan man somnar, geckoodlor som springer pa vaggarna och i taken och pa andra vaningen ett litet loft med en madrass pa golvet och en balkong med utsikt over havet.. Hallon! MEN, bast av allt ar att vi pa verandan pa forsta vaningen har en hangmatta som vi bada kampar for att fa ensamratt over..! =)!

*** Kan skriva hur mycket som helst om detta stallet, men inte sa spannande utan bilder kanske.., far ladda upp en hel bunt med bilder sa fort vi kan..! Imorgon drar vi vidare till ett stalle som heter Tamarindo, dar tankte vi kora vattenskoter, fiska barracuda, och hoppa i vattenfall..!

..nasta blogg blir sa fort det gar.. =)!

"This is one place I want to take you to sometime.."

Dag 48 till 50 - Key West och ByeBye states..

Plats: Miami, FL
Lokal Tid:

* Slutspurten på USA äventyret, vilket innebär sista blogginlägget innan vi och våra äkta halvor i form av ryggsäckarna drar söderut. Missat bloggandet de senaste dagarna, mest pga av att lördagen inte förde särskilt mycket spännande med sig mer än att ligga på stranden ett tag och bara må.

** Söndagen däremot hade äventyr skrivet på sig! Uppstigning 06:30 (stort utropstecken på den), för att hyra en bil tillsammans med ett gäng folk härifrån hostelet som också ville se de magiska öarna.


"..vägen till Key West, bara långa broar och små öar.., vackert!"

.. fyra timmar senare hade vi kört 30 mil på massa smala småvägar med vatten på alla håll och kanter. Därmed inget snack om att det var helt välförtjänt att slänga ut handduken på den vita sanden och glassa en stund i solen..^^




.. bör väl noteras att jag körde hela vägen, fram och tillbaka., med andra ord 8 timmar bakom ratten..^^


engelsmannen

Dag 47 - Välj!, Money talks eller Fatty walks?

Plats: Miami, FL
Lokal Tid: 18:45

* Igår var vi vuxna människor, i säng redan innan elva med varsin iPod inpluggad i öronen! Har fått nya roomies också, två killar från östersund som inte bara bor mitt i skogen, utan de snarkar också värre än 24 motorsågar i en operahall..^^, men det bjuder vi på, det med.. =)!

** Idag fredag var det dags att återuppta en hälsosam livsstil, en livvstil som inleddes med en stor sallad till frukost, följt av en 5-kilometare i sanden på stranden.. fint!

.. nyduschade och fräscha (iallafall med hostel mätta mått) gav vi oss ut på stan utan egentligen mål.., mitt enda mål vart iallafall att jag INTE skulle handla mer grejer, då en växande resväska och en krympande plånbok inte är det som gillas just nu..!, det är därför med viss blygsamhet jag trots allt ändå återvände hem med två nya t-shirts..^^! ähh!


"..skön musik/klädes-affär, passade på att smyglyssna lite.. med en bränd näsa!"

*** Annars har det inte varit världens mest produktiva dag, så tänker därför passa på att bjuda på världens roligaste bild från en bar vi var och kollade matchen på i söndags..!, bilden är tagen på en platå där det fanns en danspåle där fulla folk tydligen skulle shaka loss lite.., men, inte vilket folk som helst tydligen..^^ haha!


"..de två lapparna till vänster är ju bara så sköna..!"

**** Ikväll är det fredag, det innebar ett tag planer om en barrunda, men just nu när jag sitter här och skriver drar världens storm in med så starka vindar och tungt regn att palmbladen utanför trillar ner på vägen.. såå, vi får se vart vi hamnar, om vi ens kan gå utanför dörren.. =)!

.. just det, finns en anledning till rubriken..! I USA är nyttig mat (kött, skaldjur, sallad, pasta osv.) SVINDYRT, medans onyttig mat (hamburgare, pizza, friterat, pommes osv.) är SVINBILLIGT..! Med andra ord, make your choice, vill du leva hälsosamt eller billigt..?!, money talks eller fatty walks!


..till sist måste jag bara säga.. att du är magi!

"..det känns och hoppas som det här kan bli hur bra som helst."

Dag 46 - Everglades, jaha?

Plats: Miami, FL
Lokal Tid: 17:39

* Onsdagskvällen som länge pendlade i ovisshet om vad vi skulle hitta på slutade till sist med att vi gick ut och drack ett par öl med ett gäng svenskar som också bor här på hostelet, hittade en riktigt najs bar (eller ja, egentligen ett skumt ställe med biljardbord), men det sköna med stället var att man kunde utmana bartendern i black-jack, förlorade man fick man betala 2 dollar mer för ölen, vann man blev det helt plötsligt världens godaste öl.., alltså gratis!.., en kommande affärsidé för mello kanske?!

.. vi satt för övrigt och snackade med en kille från Canada här i lobbyn igår., sjuka historier folk har. Kanadensaren hade varit ute i 2år och 2månader och rest runt jorden utan att åka hem en enda gång. Han hade tydligen bara bestämt sig för och bryta upp allt där hemma och sticka iväg..^^, det ger en ju verkligen perspektiv på att tre månader verkligen inte är någon längre tid.., även om vi rätt ofta uppfattar det som det..! =).

** Nog om det, idag var det än en gång tidig morgon, steg upp nio för att vara klara tio då vi skulle bli hämtade, halvtio stod det dock en megastor busschaufför med en krokodilmössa och skyndade på oss mitt i tandborstningen.., jaja! Iväg med minibuss mot träsket och Everglades blev det, full med tandkräm eller inte..!

.. ute i träsket hoppade vi på en airboat och susade genom vassen i high-speed., ganska tufft och se massa krokodiler, sköldpaddor, tropiska fiskar, stora fåglar osv i vildlivet och inte på något torrt zoo., men egentligen varken min eller dissans typ av utflykt. Kan väl direkt påstå att vi är mer "paddla-forssränning-eller-åka-jet-ski-människor" än "kolla-på-fåglar-och-åka-båt-människor"..^^!


"De trånga kanalerna i träsket där alligatorer simmade förbi bara decimeter från en"


"Airboat, gick riktigt fort"



.. fick gå runt lite i träsket bland alligatorerna också, och hålla i en halvvuxen krokodil, mer spänning än så blev det aldrig. Med andra ord, vi är intakta, levandes, och lika stiligt tvåbenta som alltid!


"Scary reptiles, dissan har övertaget.."


"Babykrokodil.., inte det sötaste jag sett^^"

*** Tidigt sänggående ikväll, starbucks får njuta av vårt sällskap för ett par koppar kaffe., kanske tillochmed att man tar sig i köttbullskragen och kör en liten löprunda också, vem vet! =)

".. a giant step towards reality.., and heading for reality has never felt so good"

Dag 45 - Fräscha grabbar!

Plats: Miami, FL
Lokal Tid: 21:05

* Blogg två dagar i rad, enligt mig en bra start för att bli av med sitt illa rykte som bloggare..?! :D!, I vilket fall som helst tänkte jag starta med att kort visa upp vårt tillhåll för tillfället, ett av de mest ohygieniska ställena på klotet där sex människor delar en yta på 12 kvadratmeter, där folk  bor i sina ryggsäckar, sover i sängar som gnisslar värre än fjorton tolvåringar med tandställning, hänger upp sina våta handdukar och svettiga tvätt på sängkanterna, och värst av allt snarkar som dårar (iPod, du är min lifesaver just nu..).


", vårt rum, disse slaggar nere till höger, jag uppe till höger.., gissa om jag längtar efter en viss mysig säng i skåne varje dag..!"

.. men, vem sa att det är tillåtet att gnälla? ;)! Det är väl trots allt detta som är backpacking? Idag drog vi upp med tuppen för att vandra hundra meter ner till stranden.., slog oss ner och bredde ut våra handdukar bakom ett vindskydd och varvade kroppen med att bränna den i solen och svalka den i det ljusblå/gröna vattnet..! gillas!


"..foto taget en bit utifrån vattnet, glassigt"


"..mindre smickrande bild, blundandes, blöt i håret och halvp*rrigt uppdragna badbrallor.., men det bjuder vi på..!"


".. ytterligare en grymt smickrande bild.. armanibrillorna får glänsa här dock..!"

.. efter badandet och väl tillbaka för en iskall GT på hostelet var vi riktigt nöjda med att jämföra våra nyvunna brännor, får kanske ångra mig lite dock att jag kaxade med brunheten, då det efter duschen tydligen märktes att man numera är mer röd än brun..^^! Även det bjuder vi dock på, får bada i after-sun kräm ett par dagar så ska det nog bli riktigt bra! =)

** Har delat rum och umgåtts en hel del med ett australienskt par i 20-25-årsåldern de senaste dagarna, riktigt sköna människor som styrde vidare till Las Vegas idag..! Lite roligt var det dock att när vi kom tillbaka från beachen och de hade åkt hade de lämnat varsin liten koalabjörn till oss på våra kuddar, som en hälsning att vi alltid var välkomna till Australien i framtiden om vi ville!


"..."

*** Ikväll kör vi på lite mexicanfood och en tur till stan för att köpa biljetter till Everglades för imorgon, tanken är att vi ska dit och åka träskbåt och bada bland alligatorer.. najs!


"One plus one makes two"

Dag 37 till 44 - Byebye LA, nice to meet you Miami!

Plats: South Beach, Miami, FL
Lokal Tid: 22:05


* Dåligt med bloggande sista veckan, eller ja, inte bara dåligt utan helt enkelt obefintligt.., bor just nu på ett ställe med kasst internet, men efter mycket påtryckningar från olika håll (då speciellt efter en något elak jämförelse med en riiiktigt slarvig bloggare ;O!), har det åter blivit dags att blogga igång..! =)!

** En del har hänt sen sist..! Framför allt har vi spenderat 11 timmar sammanlagt på olika plan och flygplatsen i Detroit för att efter många om och men nå vår sista destination i USA, nämligen Miami! Flygresorna gick bra, bortsett från att planet i LA blev försenat då piloten ropade ut i högtalarna att den bakre dörren inte gick att låsa, och att vi var tvungna att ta det planet eftersom flygbolaget inte hade några extra..^^, så med andra ord, tio mexikanska mekaniker och en timme senare lyfte vi mot Detroit med ett ihoplappat plan, stabilt..!

Vad hände då i LA de sista dagarna..?, inte jättemycket, men, bjuder på en kortfattad version med lite bilder..!

  • Drog en runda till UNIVERSAL STUDIOS, fick bevittna en liveinspelning av CSI, se var filmer som Hajen och Fast and the Furious spelades in, samt snabbhandla ett saknatwix* och en vatten på Kwik E-mart, live från Simpsons..! =)


  • Löpte hårt ett par dagar, inte mycket och rapportera om egentligen där, men, en sjuk sak hände som tog ner attityden på jorden för en stund..! Sprang ensam i hollywood hills i skymningen då dissan hade ont i knäet.. så vad hände?, jo, fick tvärstanna ett par kilometer in i skogen och sätta FULL FART därifrån (är vanligtvis inte jättesnabb, men Usain Bolt, vem är du?) då två prärievargar hoppade ut på stigen bara ett par tiotal meter framför mig!, lite halvläskigt, men, man ska väl se allt positivt..?, det som inte dödar, det härdar..! :D!
  • Lirade lite fotboll i en stor park en dag då en snubbe från ingenstans kom fram och började snacka med oss.. visade sig att han lirade i näst högsta ligan i USA och skulle provspela för ett lag i MLS nu till sommaren, najs!, ännu mer najs var dock att han bjöd in till att lira med hans polare på kvällen en bit utanför hollywood!, men inga dojjor och en gps som inte alltid är ens bästa vän satte stopp för det..


.. det var väl egentligen allt från de sista dagarna i LA, bortsett från att uteliggarna i jakt på värme satt och rullade jointar vid vår tvätt i tvättstugan, sköna typer..! ;P

*** Miami då, varmare och soligare! I söndags var det som hela världen (eller iaf de som läst här inne..^^), Super Bowl Sunday, finalen i Amerikansk fotboll, här i staden! Folkmassor i matchtröjor som totalt fyllde gatorna, drack margaritas och öl överallt, och kollade matchen tillsammans med alla andra tiotusentals fans på storbildsskärmar på alla möjliga barer nere på South Beach!, grym stämning! och ja, Saints vann!, hallon!

**** Idag tog vi en buss in till downtown Miami, mest för lite shopping och koll på hur stan är!, slutade med ytterligare ett nyförvärv till skostället där hemma för mig, ett par sköna sneakers, medans dissan cashade in ett par Armani (:O) solbrillor..!, glassigt värre!


"Blåbärs-banan-jordgubbs-smoothie och lite utsikt över Miami.."


"..Miami Heats hemmaarena, och en basketdomare från Lomma.."



.. såg ett tecken på att folk faktiskt inter kommer dö ut härinne pga av all störd mat alla käkar, det är friterat kött, pommes, friterade räkor, friterade grönsaker.., ja, FRITERAT!, på smoothiestället hade de nämligen en skön skylt sittandes på dörren..


"Healthy, yeah"

***** Onödigt långt inlägg kanske, all eloge till alla som orkade sig hela vägen ner hit.. :D! löfte på en viss förbättring och oftare bloggning dock.. :D!

för övrigt..; datorn vår är inte helt superkompis just nu, visa sidor verkar bara inte vilja fungera (t..ex facebook för det mesta, aftonbladet hela tiden, och värst av allt kommentarsidan här på bloggen där det nästan aldrig går att godkänna kommentarer., lite trist!) jobbar på det!

"amazing is not enough to describe the magic surrounding you.." :*

-

..ut och löpa, ingen blogg idag.

"..känsla"

Dag 36 - Beach boys!

Plats: Malibu, Manhattan Beach, Hermosa Beach, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 23:06

* Back on track med tidiga morgnar efter alldeles för många sovmorgnar på sista tiden! Dissan tycker jag är idiot som pushar upp honom på morgonen, men va f*n, får väl ångra att jag säger detta, eftersom det vanligtvis inte brukar höras såna ord från mig.., men skulle man lägga timmar bland kuddarna hade jag mycket hellre gjort det hemma..^^. så nä, låt det hända så mycket som möjligt under dagarna..! :D!

.. idag hade vi alltså ett mission, köra ett par mil längs med kusten, besöka tre olika stränder på samma dag, samt glida på vågorna där de var som högst..! Vi började på Malibu beach, missade helt pilsnern hos Charlie Sheen, men hittade en helt annan kompis, en pelikan stor som ett hus och med värre morgonhumör än just dissan.. :D!


"Kom kanske lite väl nära för att han skulle acceptera mig, men kolla lägen på husen i bakgrunden.. varför inte ha ett sommarhus där nånstans..?"

.. som sagt, sjuka hus med pooler som gränsar till havet, bara och hoppa fram och tillbaka mellan vattnen om man hade velat..!

** Malibu i all ära, men då stället inte bjöd på nåt vidare tryck i vattnet körde vi vidare mot Manhattan beach, vilket i sin tur ledde till att Hermosa Beach blev stället där det blev dags. Väl framme vid nån grym surfbutik (verkligen de bästa butikerna jag nånsin varin inne i, skön stämning, heta kläder och riktigt laid-back människor), visade det sig att jag var den enda som ville trotsa kylan i vattnet, dissan valde istället att kasta amerikansk fotboll.., något som straffade sig så småningom då jag fick nöja mig med en andraplats i vår match efteråt..^^!


"Tagg från topp till tå"


"På väg ut mot djupet"

.. det var rätt mycket svårare att surfa här än i San Diego, för även om vågorna var högre där än här så var vattnet här MYCKET djupare, så pass djupt att man slutade att bottna bara knappt tio meter ut. Med andra ord tog det minst tjugo minuter att simma motströms med vågorna som försökte slunga en inåt innan man kunde fånga en våg som förde en in mot strandkanten igen.., bra träning, och stört roligt!

*** Totalt utmattade och hemma på rummet var vi oskrivet överens om att en powernap var det enda som gällde. Lika överens om att en promenad till starbucks ett par kvarter bort var det första som gällde när vi vaknade med sand i hela sängen, glömde ju visst att borsta bort det innan man däckade..!

**** Imorgon lägger vi beachandet åt sidan (mest för att inte bli för bruna^^), och gör ett besök på Universal Studios!, blir nog ganska kul och se hur filminspelningar egentligen går till!, frågan är om det är värt inträdet på 65 $ bara..?, men som sagt innan, man åker inte till LA utan att åka dit..

.. till sist börjar det äntligen hända lite där hemma med hästarna efter en oväntat lång skada på den ena, och en månads växtvärk (visste inte ens att hästar kunde få det..) på den andra..!, så går det enligt planerna blir det V75 för ärten och nåt vanligt lopp för oopsan inom tre veckor, gillas!

"Don´t judge before you know the story"

Dag 35 - Nixon, make my day

Plats: Los Angeles, CA
Lokal Tid: 19:42

* Sista dagen i januari för det här året och en söndag helt utan någon amerikansk fotboll inför finalen nästa helg.., vad gör man då..? Ja, först av allt begav vi oss ut på stan till fots mest för att kolla läget och bara precis glassa runt, något som de flesta av LA-borna utan tvekan måste vara världsbäst på att göra..!, nådde ganska snabbt Rosewood Park, ett stort idrottscenter fyllt av tennisplaner, basebollpitches, basketplaner och sist men ABSOLUT inte minst, äntligen en fantastiskt "vacker" gräsmatta med två fotbollsmål stiligt uppställda i varsin ända av planen..!, medans dissan vandrade vidare utan att märka något fastnade jag som en fluga mot ett fönster hängandes på gallret lite smått sugen på att klättra över och sno åt mig en av bollarna som låg innanför..^^. Men, det ser nästan ut som att fotbollsliret får vänta till brasilien., tyvärr!

.. efter en stunds promenixande till hittade vi äntligen en affär där det kryllade av Nixonklockor!, och där var den, mitt bland alla andra klockor som en diamant bland gruskornen..!, kan väl säga så här att den inte är kvar där längre..! =)

** Känner att det varit lite dåligt med de sportsliga aktiviteterna denna veckan, vilket vi bestämde oss för att gottgöra genom att sätta oss på altanen vid poolen och helt ärligt för en gångs skull lite nogrannare planera vad som händer i veckan..


", en vattenflaska, ett kollegieblock och lite google fyller lätt en vecka med aktiviteter..!"

.. så vad kom vi fram till då?, jo, imorgon drar vi ut till Malibu och surfar i vågorna, vem vet kanske blir vi inbjudna på en JD hos Charlie och Alan i 2 1/2 men..! Annat som händer i veckan blir att köra beachbuggy, kanske slå ett par drivar på nån skön bana, och förmodligen göra ett visit på Universal Studios!, det är väl ändå nästan ett måste när man är i LA..?

*** Ikväll är det Grammy Awards bara ett stenkast från vårt lilla "crib" här, så vi dressar upp oss lite och går ut i stan på kändisjakt!, förhoppningsvis fler bilder från det sen..!

.. och lite bilder från kvällen blir det allt..!


"Från vänster, Stjärnan för mannen som gjort världens skönaste låt, David vår något skyskrapshöga taxiförare, skönaste killen nånsin!, och till sist vi utanför Hard Rock Café på Hollywood Boulevard"

"Close your eyes and put your right forefinger on your left wrist, if there´s a beat, that´s just me sending you a thought.."

RSS 2.0