July twentyseventh!

* "Morgonblogg?!" tänker alla och tappar hakan.. :O! Inte riktigt min grej att starta datorn för något annat ändamål än morgonmusiken som får ögonen att bli lite piggare än de vanligtvis är vid den här tiden..^^! Men!, idag är en helt annan grej! Packade väskor och en ladd som skakar till hela jorden under en är på plats för en 8,5 timmars lång tågresa mot de norrländska bromsarna och världens mest efterlängtade människa..! Gott! :D!

** Igår måndag var sista dagen på PGA och efter en fantastisk tid med många upplevelser, många skratt, och framförallt otroligt många nyttiga erfarenheter är det dags för mig att - olikt den svenska stereotypen - svälja tryggheten och satsa vidare mot nya och högre höjder! Utmaningar handlade det om va.,? eller hur va det?

.. så, efter ett antal avsked och lite klumpande i magen (.,vilket faktiskt är tillåtet ibland..^^) styrdes bilen mot Halmstad där det var kvällstrav och dags för Oopsan att få ett lopp i kroppen innan stoderbykvalet om drygt 2,5 vecka. Loppet blev inte riktigt som vi tänkt oss då hästen fick dra ett tyngre lass än någonsin förut., men!, en tredjeplats bärgades och hästen har trots en massa otur varit på pallplats i fyra av de fem senaste starterna.. duktig tjej!

*** Dock!, med risk att vara aningen känslokall låter jag nu skåne klara sig själv ett tag, för nu drar jag..! :D!


"Don´t stay where you are if you can go where you want"

Idrottens dag!

* Fredag, och den sista lediga dagen innan det som numera är känt som "sista rycket" inleds innan en månads lång semester (bortsett från en tenta så klart., men den låter vi ligga så där lagom parkerad i bakhuvudet en vecka till iallafall..^^) är ett faktum..!, gillas!

** Så vad gör man då en ledig dag..? tjaa., vissa pysslar i trädgården, andra stressar upp sig för att hinna med så mycket som möjligt, och vissa bara precis stiger upp, slår upp ett glas juice, slänger sig i soffan med fjärran i ena handen och den andra så där halvt innanför byxlinningen, och bara ligger där hela dan..! Men!, för de som känner mig - och lärt känna mig vid det här laget - är det ingen större överraskning att min lediga tid inte helt sällan läggs på någon form av idrott.

.. började därför dagen med en golfrunda där bedrövliga nio första hål vändes till nio sista hål i absolut klass med stabila drivar, skadat långa slag och många limmade pinnar.., så ska det se ut!


"., stjärnglans..?., eller ja, en spegelbild med uppkavlade ärmar iallafall., allt för och undvika golfbrännan!"


.. väl hemma blev det - i något sorglig anda - lite allena middagsfix med tacos innan det var dags att pumpa upp den något för länge vilande bollen och bege sig ner till IP för lite lattj och teknikande med en besökande danneman! Trevligt, kul och riktigt riktigt givande. Ibland känns det nästan som att lattj på egen hand kan utveckla en fotbollsspelare mer än vanlig träning då det gäller teknik, mottagningar, inlägg och ren känsla till bollen..! mer av sånt!

*** När vi väl är inne på idrott - och jag på mindre än ett par minuters skrivande - redan hunnit gå igenom två av de tre stora idrotterna i mitt liv, måste det väl trots allt skänkas ett par rader till travet också..? Oopsan startar på Halmstad i ett lopp som - trots att det där vinnarsuget och den dåliga förloraren alltid döljer sig nånstans där bakom - helt och hållet ses som ren förberedelse inför det viktiga derbykvalet som går av stapeln i mitten av augusti..! viktigt! Bjuder iallafall på en bild från min första styrning..^^!


"..kanske inte helt svårt och gissa på vilken unge som är en mindre version av mig..*"


.. alla startar sin karriär någonstans... ^^, eller..? :O!


"getting there"

..skillat!

* Sista veckan på jobb och skånes slätter inledd och utan tvekan en vecka som - likt att sitta i fängelse - räknas ner med hjälp av ristade kritstreck på väggen..^^.

** Hade dock en ledig dag i måndags, varvid jag helt hade bestämt mig för att lägga alla måsten med städning, packning, jobb och fixa åt sidan, och istället lägga all energi på sånt som gillas..! Startade därför dagen med ett tidigt träningspass för att därefter låta nyförvärvet i garaget.. (eller ja, på parkeringsplatsen ute på gatan.., men ändå..^^) styra ut en mot jägersro och lite kärleksstund med tre lagom godissugna hästar..!


"..rudwick med samma tendenser som både storebrorsan som lillebrorsan..; "ge mig!"..."


*** I nuvarande brist på fotbollsspelande amigos fick eftermiddagen istället läggas på idrotten som parkerar där bakom på pluslistan.., golf! En najs runda med farsan och mattan på Lakes Course resulterade i ja.., blandad golf med stundtals idrottsmagi och stundtals pinsamma juniormisstag., men!, bärgad seger och ett kaxigt smile på vägen hem fick det bli ändå.. ;)!


"..skillad bild., mindre skillat av mig att plugga bollen i bunkern dock..^^"


..sen att tre kyliga killar bjöd på ett nattadopp och lite hopp från bryggorna på Bo01 igår är en annan sak..!

**** Iallafall., resten av veckan bjuder egentligen inte på särskilt många överraskningar.. PGA, träning, halmstadtravet på måndag, och två fulla dagar dedikerade åt nästan sinnessjukt effektiv packning för att tills på tisdag vara helt klar med allt som ska lastas på ett sånt där charmigt statoil-släp med riktning gnällbältet..! Släpet i en riktning, jag i en annan!, för själv siktar jag på tisdag morgon in både mig och en knallröd väska mot sundsvall och världens just nu mest saknade tjej..! räcker inte med gillas på den..!


"Problems are made by man, if you don´t cause them, they won´t bother you"

.

.. längtan.


Work to live, never live to work!

* Flitig kille idag., upp tidigt, stadig frukost och en lång dag på jobb övergick framåt kvällen mot lite comebackande på golfbanan (., med oväntat starka resultat) efter nästan två månaders frånvaro! Inte illa att det även hanns med ett löppass på bulltofta i kvällssolen för och rensa huvud och kropp lite..!

.. känner sig så där halvt som en arbetsmyra såna här veckor.., vakna, jobba, äta, träna, sova.., också vakna igen..! Inte det att det är illa och jobba, absolut inte., men med min inställning till livet - gilla det eller ej - går det ut på att, precis som dagens rubrik säger, att arbeta för att kunna leva, och inte att leva för att arbeta..^^!

** Blir inte mycket mer bloggande än så här.., bull? ja!., men ibland finns helt enkelt inte suget där..! Don´t stay where you are if you can go where you want.., så var det!


"indigo"

One small step for man, one giant leap for mankind..!

* Efterlängtad ledig dag idag och det var - efter en vår och försommar fylld med så mycket magi att alla måsten bara svävat nånstans blan molnen - mer än dags att sätta igång och börja bocka av punkt efter punkt på den lista som om exakt en månad skall vara så full av gröna bockar att det bara är att slänga sig in i bilen, på med solbrillorna, och smila som ett fån alla 50 mil upp till Örebro och "Nerike"!., gott!

.. punkt efter punkt? Yes., säger som Neil Armstrong., ett steg för mig, ett stort steg för mänskligheten.. häng med! :

Punkt 1: Morgonen började med frukost hos morsan och blandat meck med försäkringar.., men!, dröjde dock inte länge innan bilen var tecknad och redo att ge sig ut och slita på E6:ans ömtåliga asfalt.., eller ja., körde väl egentligen inte mer än till statoil för och pumpa däcken.., men lite flashigt måste man väl få det att låta..^^?


"Nyfövärvet mår i solen"


Vidare till punkt 2 då; Att polera, sminka (eyeliner eller inte) och putsa för att till varje pris återställa Hyundain till säljbart skick. In på blocket., och nu väntar vi bara på att bli av med pärlan., som trots alla trötta stunder varit en trotjänare i alla lägen..!


"Lite avskedskärlek fick hon ha.,^^"


Har ni tröttnat nu föreslår jag krysset uppe i högerhörnet och en titt in hos blondinbella istället.., punkt 3 stod nämligen för städning, packning och sortering av gamla rummet i Arlöv! Ska utan att ens försöka överdriva våga erkänna att mer än halva rummet fick lämna sina sedan många år tillbaka trygga platser i skåp och garderober till fördel för fyllda sopsäckar och soptippen på spillepengen..! gillas!.., sen att man vid en flytt upptäcker mer eller mindre stolta minnen längst in i lådor och vrår tar vi en annan gång..^^ ;D!


"..bollen måste också med..!"
 
... för övrigt.., lite ljus över alla de mobiler som försett en med glada sms, samtal och "snake-stunder" för att fördriva tiden längst bak i kemisalen, från då, till nu!


"., till salu.. :O"


** Fler punkter än så hann det dock inte bli (därmed inte sagt att listan är avbockad.. :O, nänä, långt ifrån) innan det var dags att lägga ner och dra vidare på nya äventyr., träningspass med farsan min och en stunds mysigt telefonande blev till en röd bil och en kväll hos forss med grabbarna., gillas! Lite läskigt att en viss Rickard L Forss inte kunde låta bli att undersöka om det var sexande hos grannarna, eller om de bara precis dragit ner persiennerna..^^? :D


"., syns man inte, finns man inte.. eller hur är det?"


*** Imorgon fredag och början på en helg av fortsatt PGA:ande och tränande., sväljer och mår!., för kan man göra annat när biljetterna är bokade och klara..? :D!

"Memories are made every day"


och handen..?, den håller!

* Tre av 11 arbetsdagar avbockade innan det den 25:e Juli är dags att tacka för sig på PGA National och studsa vidare mot nya äventyr! Lite sorgligt med tanke på hur bra jobb, sköna arbetskamrater och härliga kunder jag omringas av varje dag., men f*n så ännu mer spännande med tanke på hur mycket kul och hallon som väntar i Örebro med en utbildning jag brinner för, idrott i fokus, nystart med fotbollen och världens tjej i närheten ..! gillas!

.. förutom jobb är ju äntligen (och ja nu är det så mycket äntligen att kroppen fylls av längtan till nästa träningspass redan på väg från föregående träning) träningen igång! Målen är satta och motivationen är på topp!.., och handen?, den håller!

"..tankarna går tillbaks till gamla tränaren i Lund som varje träning skrek "är du inte skadad, är du inte man".., skadad? nä! skruvad? yes!"

.. så, med andra ord är de två kommande veckorna så pass schemalagda att tillochmed jag - som aldrig i mitt liv ägt en kalender - funderat på att skriva ner något konkret. Men!, goda vanor skall inte brytas.., vi håller det i huvudet.. ;)!

** Och ny bil har jag köpt! kung!., bild på den blir det imorgon!

"spännande!"

Kontrollstaten Suecia och den sedda helikoptern..^^!

* Lite inslag av djupare tankar då och då hör ju faktiskt också hemma här på unexpectedturns..! Någon som tänkt efter hur sjukt Sverige är som land egentligen..? varför..? jo..;

.. skatteverket har sedan ett par veckor tillbaka infört en ny kassalag där en s.k "black box" (eller "svart låda" för enspråkiga läsare.. ;)..) blivit obligatorisk för företag att installera i sina kassasystem. Dessutom har det blivit lag på att fullständiga adress- & personuppgifter måste lämnas av varje privatperson som bor över en eller flera nätter på hotell. Såå, när jag i veckorna krypit mellan sladdar och servrar, samt stått i oändliga telefonköer för support och registrering av denna lilla fula låda har jag - mer eller mindre - inte kunnat hålla tankarna borta från vad detta egentligen betyder.. tänk så här..;

.. att en privatperson lämnar adressuppgifter till ett företag (där det alltid numera finns en black box) innebär detta att det i samma ögonblick som en betalning sker skickas direktinformation om namn, adresser och kontouppgifter till skatteverkets datorer. Att bo på hotell, eller helt enkelt en sån vanlig grej som att handla ett paket mjölk eller dagens godispåse på Achmed livs på möllevångstorget, innebär alltså att staten på sekunden vet vart du är, vart du varit, vart du sover, vad du äter, vad du dricker och hur mycket pengar du rör dig med. Personlig integritet var det va..?

..dessutom ska en annan upplevelse läggas till min - något töntiga, men f*n så vettiga - "konspirationsteori". När jag skar upp mitt vänsterben i sundsvall och fick en infektion ringde jag från min malmöregistrerade mobiltelefon nummer 1177 som är ett rikstäckande anonymt gratisnummer för sjukvårdsupplysning. I luren säger en automatisk röst "Hej, eftersom du befinner dig i västernorrlands län skall du istället ringa nummer xxx".. hur vet du att jag är i norrland..? ^^!?

.. mycket b*llshit av mig just nu, men!, lite läskigt är det iallafall att man inte ens kan klä av sig naken och göra helikoptern i lägenheten utan att mona sahlin och gänget får en direkt satellitbild på hela härligheten svängandes i vardagsrummet..^^, eller? Men, mona.., det bjuder vi på!

"Somebody´s watching you"

Flashbacks from an amazing week*

* Seegt med bloggande på senare tid., eller med andra ord, inget bloggande alls på senare tid. Men!, så länge ett dygn är begränsat till 24 timmar, kroppen fungerar, och livet är fullt av saker att göra, är det faktiskt tillåtet att lägga bloggandet åt sidan för att just.., ja, leva livet!

** De senaste elva dagarna tror jag att mina smilegropar varit ständigt stimulerade., för med kärleken på  plats blir det lätt att man märker av sig själv sittandes som en efterbliven gubbe utanför godisautomaterna på citygross., smilande och bara precis så där obekymrat spänd och glad..*., magi.

.. så vad har då hänt under den första halvan av Juli..?

*** Till och börja med kom Elin ner sent torsdagkväll., varvid fredagen blev till en skön avslappningsdag med beach, lite grille och en baksugen tjej som till kvällens rosévin på balkongen bjöd både mig och dolme på en hemmabakad maräng- & jordgubbstårta., kärlek., och inte minst god då en stor tårta utan problem krängdes på mindre än en halvtimme av tre inte så blyga personer..^^


"..lägenheten är som gjord för bakning..! =)"


**** Lördagmorgon drog vi upp tidigt för en helg tillsammans med Farsan och Karolina i danska Århus där Oopsan startade i Grand Prix! En underbar dag i steksolen blev till en något snöplig diskvalificering då hästen efter ett grymt lopp galopperade bort en säker andraplats bara ett par meter innan mål..! snöpligt!, men med en natt på hotell, mysiga dagar på travbanan, fölbesök, middag vid kanalen i Århus och bara precis massa hallon, kunde inte ens en sådan sak ens vara nära att nedtitulera helgens utflykt till något annat än "f*cking awesome"!



"Oopsan i rygg ledaren med varvet kvar"



"Fina hästen efter loppet.., lite fattigare än både hon och jag borde vara just nu..^^"



".. <3 "


".. farsan med miniärten"



"., kaxig kille.., den lille alltså..!"



"., vacker, per definition"


***** Så, med helgen bakom oss och återvändna hem till lägenheten bjöd de kommande dagarna på grille och beachande hos Linnan i falsterbo, och en grill-/rosévinskväll för hela gänget hos dolme!


"., sommartjejer"



"Jag, Johnny, Mattan, Dissan och Moa"



"Kubb, (tjejlaget som inte vann efter walk-over.. ;)..^^)"


****** Lite illa är det dock att tiden går så stört fort när man har det riktigt riktigt bra., men samtidigt., f*n vad jag trivs när det är så här!

..iallafall innebär tidssnacket ovan att veckan (eller, 11 dagar som det faktiskt var! :D!) började lida mot söndagen, dagen som fruktades för att det var dagen då ett tåg mot storlien skulle tuffa Elin tillbaks till norrland, men också dagen som innebär att det - med tidens hastighet och mycket positiva tankar - inte alls är många dagar kvar tills ett likadant tåg (eller flyg, eller lastbil, eller om jag så ska sno en trehjuling från en ouppmärksam unge) ska ta mig till exakt samma norrland.. :D!

.. får dock inte glömma sista helgen..! Lite foton bjuder vi på från Falsterbo Horse Show och en natt som kommer minnas som "natten naken på golvet i en husvagn med 7 personer och 27 grader celsius..^^"..! gillas!


"., inte vill vi att dolme ska bränna sig.., lilleman ser ut och vara i farozonen dock.."



"., festglad Carro med nån spokey min.."



"., fler partyglada damer, Moa, Carro och Elin"



"Fem på morgonen efter en hård natt med groggande, shotande, nattabadande och blöta kallingar..^^ och framförallt sköna husvagnssambos i form av Johnny, Dolme, Elin, Carro, Eve och Anna!"


******* Så efter ett hårt hejdå - eller ja, nu är jag en positiv kille, så egentligen var det mer ett saknigt "sessnartigen" - på centralstationen i Lund igårkväll, inleder jag nu två veckor av stenhård träning och jobb! 100 timmar på två veckor, och ett uppsatt mål att springa 5 mil och träna 10 styrkepass innan jag åker uppåt kommer förhoppningsvis få tiden att löpa som en nykläckt tik..! Inledde idag med 6 kilometaren i gassande sol på bulltofta., gillas!

"It´s like my favorite song with hardcore superstar.., you really are something special".. älskling.

Kärlek på väg, och pågående blommjakt!

* Första lediga dagen på en vecka och en sommar som man - utan att våga riskera att jinxa den - bara måste få fortsätta att vara precis så här...!

.. började iallafall dagen med en efterlängtad comeback på gymmet där en månads uppehåll ifrån träning - tro det eller ej - till min stora glädje faktiskt inte satt några större spår..! Ska dock kanske tilläggas att handen ännu på några veckor inte tillåter nån större belastningar med drag- och tryckrörelser.., men svank, rygg, mage och ben lär få sin dos fram tills dess..! Målen är satta och jag vet exakt vad som krävs i träningsväg och matväg för att nå dit..! ..utmaningar är vad man lever för, eller hur är det..?

** Onsdagkväll och början på veckans långhelg "firades" med en grabbkväll innehållandes ett par pilsner, biljard (..otydligt om vem som tog hem titeln egentligen..?), och vars en kvällswhiskey på balkongen..!, gillas!

*** Resten av veckan är fullspäckad och kan ju helt ärligt inte ens om man hade försökt bli något annat än hallon*! Elin som ikväll landar på skånsk mark <3, lugn start med beachande och grille imorgon som exploderar med tidig avresa till Århus på lördag där Oops startar som finalist i Århus Grand Prix!., ingen klagar.. :D!!

... för övrigt måste jag passa på att skänka en tanke till min underbara granne.., en mysig Mona Sahlin anhängare till gubbe i 70-års åldern med sitt stora fritidsintresse "grannsnokande" som främsta merit., kolla in lappen han med kärlek satt upp i trapppuppgången då en blomkruka på något mystiskt sätt försvunnit..;


"..grannsämjan spirar"

..lappidé.. "Vem F.. vill ha din J.. blomma?"..?, tur iallafall att man inte har en elak sida..^^! (A) 

..nån som för övrigt bettar emot en femtiolapp på att lappen är ett hopp efter social kontakt och att blomman står vackert med röda blad och grönskande stjälkar i hans eget köksfönster..? ;).. pajas..

"Naddadopp!"

RSS 2.0