Dag 34 - The LA-twist

Plats: Santa Monica, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 19:01

* Igår körde vi på en sucky friday.., ingen utgång , inget tempo, inget speciellt alls. Idag tog vi oss dock lite i kragen och körde ut till den tredje av alla berömda stränder som finns här omkring, nämligen Santa Monica. Men, syftet idag var inte likt de andra dagarna att utveckla bollsinnet och mörka till sig i huden, utan att löpa längs med strandpromenaden hela vägen bort till Venice Beach och tillbaka igen, en sträcka på knappt 6km..! En runda - löpning, gång, skates, whatever - längs med strandpromenaderna är verkligen underhållande, det kryllar av människor av alla sorter.., exfångar, psykfall, golddiggers, motionsfreak, hippies.., you name it., alla som på ett eller annat sätt gör allt för att synas och sticka ut från mängden..!, antar att det är detta som är "the LA-twist.."!

** Efter en snabb lunch på en uteservering i Santa Monica var vi inte riktigt nöjda med dagen.., så varför inte ta en snabb runda till Central Hollywood och se en bit utav Walk of Fame?.., Blåbär som vi är när vi svävar runt på moln ibland hamnade vi nog inte riktigt på den hetaste delen av vägen direkt då de 300 första stjärnorna vi såg inte tillhörde NÅGON person man ens läst om på löpsedlarna i kassan på ICA.., Men!, som alltid brukar allt bli bra om man inte ger upp..!, med andra ord, till slut hittade vi massvis med kändisstjärnor, orkade inte riktigt fota men en stjärna får vi nog ändå bjuda på..


", inte bara ANNA som som stått och stampat på Paul..^^"


"..artisteri?, eller bara en riktigt suddig bild..?!"

*** Lördag i hollywood = Skadat mycket människor i rörelse., vi två tänkte börja kvällen på en najs italiensk restaurang, resten är öppet..!

.. för övrigt; Gillar man ostbågar gillar man nog ostbollar.., då vet vi utan tvekan vart paradiset finns..^^ =)



"positivt..!"

-

..bloggen faller bort för idag, sorry.

Dag 32 - En dag på stranden..

Plats: Hermosa Beach, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 20: 40

* Jimmy Kimmel igårkväll var en upplevelse!, först och främst efter att ha parkerat bilen utanför Kodak Theatre (där Oscarsgalan brukar hållas), gick vi över Hollywood Boulevard och förbi en lång inspärrad röd matta helt omringad av paparazzis som väntade på mängden A-kändisar då det var världspremiär för nån film på scenen bredvid där vi skulle in och vara publik.., fick ett par undrande blickar då jag helt plötsligt märkte att jag i min egen lilla värld gick och sjöng ett par oktaver för högt på Lady GaGa:s låt "Papa-paparazzi".., men, vi skäms inte, nu vet iallafall några fotok*ta LA-bor vem man är.. ;D!

.. showen då var väl inte jättesuperrolig, ganska torr humor.., och då menar jag inte sån torr låglands-humor som man bara älskar, utan något helt annat..!, Det roliga med att ha varit där dock var hela inramningen, att bli uppmanad när man ska skratta, klappa, ställa sig upp, eller jubla.., allt för att det ska bli så bra TV som möjligt..^^!

.. och ja just det, Mel Gibson var gäst och satt en tjugo meter från våra platser., lite hallon på det!, sen om det var störst för honom att sitta så nära oss eller vice versa., det får ni fråga honom om..^^! =)

** Idag tog vi en liten sovmorgon efter att ha drygat och vridit med kudden ett par timmar för länge inatt., men väl uppe satte vi fart inför en dag som inte skulle komma och handla om något annat än sol, strand och boll., tre grejer som alla - i någon ordning - får plats på mitt topp-tio över värdefulla saker..!



"..det är verkligen galet kallt i vattnet.."


".. så smartast är helt klart att ligga och fläka i sanden istället..!"


"Har väl bevisat ett antal gånger förr att balansen inte är den bästa, bjuder på att trilla över sandkanten här..!"


(miniatyrer går alltid att klicka på)

*** Måste ju läggas till att vi är på klockjakt!, träffade en DJ på sportsbaren i söndags som visste ett ställe häromkring där man kunde köpa de hetaste klockorna jag nånsin sett, lite speciella, men skadat snygga!, så nu måste jag bara hitta minst en sådan!, disse dock, effektiv shoppare som han är, hittade en annan klocka i en surfshop idag som numera har sitt hem runt hans vänstra handled..!, jag letar vidare.

.. på tal om shopping verkar det som att det är dags att inse att man är ett hopplöst fall, för varje gång jag går in i en affär för att handla nya pjux kommer jag ut med allt annat än just skor!, Idag var det en jacka, ja en jacka som petar ner GioGoi ett snäpp på den listan.! Ganska förvånande var att när jag stod och provade jackan kom tjejen i kassan fram och började prata svensk/norska. Visade sig tydligen att hennes farsa hade pluggat i Gävle och Oslo och att hon var född och uppväxt där, och att hon bara var tvungen att säga hej till oss eftersom detta var hennes stora chans att få prata språket då hon inte kände någon annan som gjorde det här omkring.

.. att handla kläder och appearances här inne är mer än halva priset än där hemma, för när fick man senast en vår/höst jacka för under 400 spänn där hemma..? :D!

**** Till sist, uteliggare är ganska vanligt här, och i vartannat hörn står det människor med wellpapp där det står skrivet samma grejer på alla, dvs "Spare some change", "Need food and shelter", "War-vet, please help" osv.. Men idag gick vi förbi skyltarnas skylt:  "My wife had a better lawyer"!, ett par dollar var han värd! =)

"Someone once told me that urge is stronger than distance"

Dag 31 - Venice Beach, världens smultronställe!

Plats: Venice Beach, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 16:54

* Bästa dagen i USA än så länge!, vilken dag, vilka platser, vilket väder!

.. drog ner till Venice Beach i förmiddes, jag hyrde ett par rullor (eller rollerblades som det kanske heter för folk som inte gillar att säga rullor med skånska R.. :D!), och disse en skön glidarcykel för att spara sitt knä., därefter var det bara att slita av sig tröjan, försöka få så mycket solbränna som mycket, och låta hjulen föra en fram över de oändliga strandtrottoarerna med världens vitaste beach på ena sidan, och det mest händelsefulla och spännande promenadstråket nånsin på den andra sidan..!


"Venice, känns det igen från det där programmet alla kollade på när vi var små, ni vet, cykelpoliserna..^^ ;D!"

.. iallafall så glassade vi vår väg igenom stråket, folk lirade basket, trimmade sig själva på det öppna gymmet mitt på stranden, och skatade på trappräcken, ramper osv. Verkligen livet!, själv höll vi oss till våra hyrda redskap, inte för att det var så illa dock..!




", lite baklängesåkning in motion och en kung som matchar tröjan med graffitin, inte bara bra, utan riktigt bra.."

.. för övrigt, även om jag älskar USA som land, så är det lite stört. Mitt nere på Venice beach kryllar det av så kallade Koch-doctors, dvs doktorer som legitimt skriver ut marijuana om man lider av stress, värk, anorexia osv.., dvs sjukdomar som man egentligen inte kan påvisa teoretiskt, utan som man helt enkelt bara kan påstå att man har för att få gratis knark.., lite illa kanske!,

.. själv skippade vi marijuanan och tog en kaffe och pastapesto på ett skönt fik i solen, efter att en del mystiska personer stannat och kollat på mig som jag vore en alien från ja.., skåne eller nåt, fattade jag plötsligt vad det handlade om när en kinesisk man kallade på mig och bad om att få fotografera min tatuering.. haha, orginal det finns överallt!, men men, är inte den! =)!

** Ikväll är det som sagt Jimmy Kimmel Show och deltagande i livepubliken som gäller för oss, lovade bilder från det igår men läste idag på biljetterna att kamera inte var tillåtet.., men vad gör det.?, vill ni se Jimmy Kimmel är det bättre ni slår på tv4+ nån gång där framåt natten, lovar att ni ser bättre då..^^! ;)

*** Till sist tänker jag va så pass ärlig att jag vill utnämna Venice Beach i solsken till det glassigaste stället än så länge på den här resan, utan tvekan ett ställe som alla borde komma till nån gång, och jag ska iallafall någon gång i livet med garantum dra dit igen nån dag!



"You´re more magic than Houdini too me"

Dag 30 - Stolt överlevande efter backträning i HH

Plats: Los Angeles, CA
Lokal Tid: 22:05

- galet med dag 30, det rasslar på -

* Första titten ut genom fönstret imorse var inte den mest motiverande, molnigt och tungt regn hängandes i luften!, lite halvt tråkigt eftersom våra planer var en lång löprunda längs med vackra Venice Beach!

.. Men vad gör man..?, jo, ser möjligheterna och gör det bästa av saken! Då slog det oss, orkade vi gå upp för hollywoodhills igår, orkar vi helt enkelt löpa upp för dem idag! Alltså, på med löparskorna, upp med bröstet och på med den kaxiga attityden för att övervinna de skräckinjagande fantastiskt branta backarna.., var inte så kaxig när man väl satte igång dock! Efter lite uppvärmning drog vi den 1,3km långa backen rakt upp, de sista trehundra metrarna kändes dock som att man blev ett par centimeter kortare i kroppen för varje steg då låren bara sjönk djupare och djupare ner mot marken., ljuger inte när vi säger att lutningen var minst 25° hela vägen, med typ 40° lutning sista trehundra..! Gick ner, och löpte upp en gång till!, nästan så att försäsongsträningen i fotbollen framstod som en dans på rosor där ett tag.., men, har hört att det är hårt motstånd där hemma, så hårdträning är ett måste..! ;D!

.. det skönaste på rundan var ändå nästan när vi på nerjoggningen ner för backen mötte en såkallad McDonalds-amerikan, som helt genomsvettig och dödstrött gjorde tummen upp och gav världens bredaste smile mot oss för att vi orkat springa hela vägen upp., sanningen är dock att den här killen själv förtjänade minst två tummar upp och en iskall grogg på toppen för att han med den vikten var ute och motionerade i de här backarna!, stolthet på honom! Men men, nog om tråkigt träningssnack..^^

** Får för övrigt bjuda på en bild av vad som händer i det här huset om man är FÖR slö på morgonen.., man blir helt enkelt, på ett eller annat sätt, straffad..!


".., dissan fick lära sig den hårda vägen..!"

*** Efter rundan drog vi en tur med bilen där vi stannade i ett ghetto för att storhandla lite mat på ett så kallat "Food4Less", dvs en matkedja där allt är så mycket billigare, förmodligen pga av att risken att bli rånad på parkeringen på vägen ut är skadat mycket större än att det skulle vara plusgrader i skåne just nu..^^!


", frukost för ett par dagar, och massa med grönsaker och kyckling för att göra egna fajitas till middag!, hallon, och nyttigt!"


"..men synden är närmre än man tror ibland.."

**** Tanken var egentligen att vi skulle dra in på ett shoppingcenter idag för att fylla på garderoben med lite nya grejer, speciellt då med nya skor eftersom mina älskade sneaky-steve dojjor tydligen valt att ge upp kampen mot asfalten!, en mörk dag på det sättet! Hann inte till nån skoaffär dock, hoppas på det imorgon!

.. annars har kvällen i största del bestått av en lång walking-streak längs med Los Angeles gator och en kopp kaffe med lite skitsnack på ett starbucks!, har kommit upp ett par grejer vi vill göra innan vi drar ifrån LA, typ åka rollerblades på venice beach, köra segway, beachbuggy racing på sanddynorna osv. Vi får se vad som blir! Imorgonkväll har vi iallafall lyckats få gratisbiljetter till att sitta i livepubliken i  "Jimmy Kimmel Show"" på Hollywood Boulevard, inte för att nån av oss egentligen är något superfan av talk-shows och humor-shows, men ändå lite kung att komma in vid scenen när man väl är här..! =), bilder från det imorgon!

***** Får väl säga ett par ord om verkligheten också., klart är iallafall att jag ska läsa ekonometrikursen i Lund till våren. Verkligen en "fantastisk" kurs, bara matte, statistik och formler, kul!, eller, nä., men det löser vi! Samtidigt har jag kanske en lägenhet på gång i centrala Lund, hade varit guld värt när man kommer hem..!, vi ser, spontant är ju bäst har jag hört..^^!, Världens största säng, och ett trummset i hörnet, kärlek på det!

"Just thinking about it actually makes it seem more real, like tomorrow is the day"

Dag 29 - Hollywood Hills

Plats: Hollywood Hills, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 16:50

* Äntligen är solen framme så vi kan förvandla de senaste oproduktiva dagarna som egentligen bara sätter sig på huvudet till ambitiösa dagar med nya äventyr och kommande planer!

.. idag var det Hollywood Hills som stod next in line att besökas, hollywood hills som för de som inte vet är där den stora berömda skylten som symboliserar Los Angeles kändisskap står fastspikad på den brantaste lutningen för världen att se..!


"Hollywood sign, större än man tror, lite illa att man inte kunde komma nära den, var ju lite sugen på att klättra upp i W:et.."

.. med lite dåligt samvete efter gårdagens onyttigheter till matchen parkerade vi bilen längst ner i början av backen för att gå ett par kilometer i slingrande uppförsbacke till toppen av kullarna (som nog hade kallats för berg och inte kullar hemma.., eller ja, iallafall i skåne..^^)! Än en gång måste dock folk ha trott att vi var halvt skadade då bil efter bil susade förbi oss i backarna med AC:n och stereon på högsta effekt medans vi gick där halvt ofräscha i solskenet..!, men, det handlar väl alltid om utmaningen?! ;D!

** Väl uppe på toppen fick det bli en paus då vi illa nog redan efter 1 km gång upptäckte att vi glömt vattnet i bilen, så med sandpapper i halsen och något hemska funderingar om att erbjuda nån japansk turist 10 dollar för hans vattenflaska, slog vi oss ner på varsin bänk och njöt av utsikten! =)




"..kanske inte riktigt så utslagna som det ser ut, men bra mådde vi!"

.. ska väl inte klaga på utsikten heller, bara och ta sig lite tid och blicka ut över den näst största staden i USA, riktigt mäktigt!




"dissan hade glömt linserna imorse..,^^"

*** Annars är det ett par planer på gång, cruisa runt lite i Beverly Hills, surfa en runda på Manhattan Beach, och varför inte dra en runda på nån skön bana i närheten..?, vi ser, vi har det öppet.. trots allt mindre än två veckor tills det är dags att checka in bagaget på LAX och flyga vidare till nästa destination,! Ikväll skippar vi iallafall vuxetlivet med matlagning på rummet, istället drar vi en restaurang på stan, lite service måste man ju ha..! =)

"Det sägs att framtiden är bästa tiden" - helt klart..!

Dag 28 - Another football sunday, och folk som jobbar!

Plats: Hermosa Beach, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 07:30

* Sista söndagsmatcherna idag innan den stora finalen i Miami om två veckor, där vi självklart kommer vara på plats!, 100 000 åskadare på arenan och ett kokande South Beach, kan inte misslyckas! Så givetvis var det (trots chargers uttåg från turneringen förra helgen), viktigt att "vårt" nya lag vann denna gången!, därför drog vi en tur ner till Hermosa Beach på en fullproppad sportsbar för att stötta fram New Orleans Saints till en finalplats, beställde in den klassiska onyttiga maten som bara är ett måste (och egentligen bara tillåtet), under just fotbollsmatcher! För övrigt är ölen så fantastiskt billig härinne, 6 dollar, dvs drygt 40 spänn, för 2 liter fatöl! Sverige har en del att lära där..!, och ja, Saints vann :D!

.. på vägen till Hermosa beach såg vi typexemplaret på en kille som verkligen inte skäms för sitt jobb!, en liten kort mexikanare som stod utanför ett företag som hette "Statue of Liberty insurance", iklädd en klänning och en krona så han såg ut som frihetsgudinnan, och dansade och vinkade till alla bilar som körde förbi.., haha, vilken kille!, någon frivillig arbetslös person där hemma som kunnat tänka sig att stå så där 8 timmar om dagen i 20 grader, 49 veckor om året..? ;D!.. nej just det^^!

** På vägen hem zappade vi lite bland radiokanalerna och fastnade stenhårt på låten "Hard for me to say I´m sorry" med Chicago., inte för och vara så, men j*vlar vilken skönsång det blev i bilen, grymt bra stämning, nästan så att vi ett tag där hoppades på att man nästa år kan ställa upp som en duett i idol..!, för oj vad givna vi varit då..!

*** Får väl nästan be lite halvt om ursäkt för bristen på bilder här just nu, men ibland fastnar kameran bara i handskfacket i bilen när man stegar ut..^^. Imorgon drar vi dock till Hollywood hills och tar lite sköna foton över stan!

"If you have to pick between a red and a white crystal ball, pick the one that suits you best.., and by the way, that does not just go for crystal balls.."

Dag 27 - lugnt, lugnt, lugnt!

Plats: Los Angeles, CA
Lokal Tid: 07:20

* Utgång igår på Hollywood Boulevard, inte så mycket och säga om det egentligen, det var riktigt kul men det enda man gjorde egentligen var att gå och stirra ner i stjärnorna i marken efter kända namn, samtidigt som man gjorde allt för att inte vrida nacken ur led när man letade kändisar i folkvimlet.., men, har nog ingen framtida karriär i turistindustrin här dock då den enda kända person man lyckades scouta upp och hade äran att ta en drink med blev, yes, dissan! ;D!

.. för övrigt, det är verkligen skadat bra musik på uteställena här inne!, Dj:s hemma på breeze och etage har en del att hämta!

** Börjar nästan bli farligt vad vuxna vi är just nu!, har idag lyckats laga lax och göra sallad på ett litet hotellrum med hjälp av två "lånade" platsbestick och mycket vilja!, fint!


- Idag är det bara så, att allt vi vill göra är och ta det väldigt lugnt!, så vi får helt enkelt vara fantastiska idag och ligga på rummet och kolla film!, ibland är det tillåtet! =)! -


"Bara en sekund!"


Dag 26 - Ska man bli våt kan man lika bra bli sooking wet!

Plats: West Hollywood, Los Angeles, CA
Lokal Tid: 15:00

* Efter en regnig natt på rummet vaknade vi upp igår morse av 14 borrmaskiner och 38 hammare klockan 07:50, tydligen hade tjejen i receptionen på första hotellet i LA "glömt" att berätta att stället var under total renovering!, men vad gör det!, är ju känd för att gilla och hoppa upp tidigt ur sängen..! =)!


".. går inte ens att träna överstegare på gräsmattorna..!, illa!"

.. så, snabb ihoppackning av grejerna och in i bilen med riktning West Hollywood där vi hittat ett najs hotell med pool där vi stannar över helgen för att flytta till ett ännu pulsigare ställe på Melrose Avenue på måndag!, tanken var väl egentligen att vi skulle vandrat Walk of Fame igår och kollat alla stjärnor i marken, men stormvarningarna och öset fortsätter, så vad som händer egentligen är att vi hunnit genomföra ytterligare en vuxentvättning (denna gång uppgraderad med torktumling och snygg vikning), plus att vi hunnit handla lite flingor och käk att ha på rummet, moget! Dessutom har vi hunnit träna ikapp oss riktigt mycket de här tre dagarna, så risken att bli tjockis är väl iaf lite mindre nu med bara tre veckor kvar i den amerikanska McDonalds kulturen..! ;D!

(ni fattar själv.. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6475457.ab )

** MEN, bara för att det regnar behöver man väl inte vara rädd för att bli våt..^^?, så när monsunen vräker ner som mest passade jag på att slita på mig badbrallorna för ett skadat trevligt besök i poolen!, kan ju inte bara sitta inne hela dagarna.. :O!




".. trapporna kan vara hala när det regnar!, lägg märke till att det regnar så mycket att det går strömmar i poolen!"

*** Ikväll trotsar vi f*n vilken storm som helst och tar en utgång, drar på ett ställe som heter Playhouse som tydligen ska vara en av de bästa nattklubbarna i staden!, kan det bli annat än bra..?!


"Weather is like life, consisting, but still full of surprises"


Dag 24 - Regn, storm och varningar!, är vi verkligen i CA?!

Plats: Los Angeles, CA
Lokal Tid: 21:20

* Dags att starta upp bloggandet här igen, de senaste dagarna som spenderats i det världsberömda "Sin City", kanske ännu mer känt som Las Vegas, har varit helt utan internet, vilket självklart blivit till lite slow tempo här inne..!

** Efter ett par dagars stiltje med moln och regn i Diego var det dags att knappa in bokstäverna L-A-S V-E-G-A-S på GPS:en , en 7 timmars bilresa från San Diego rakt in Nevadaöknen innebar en säker sak, INGET mer regn.., men!, vem f*n sa att det inte regnade i öknen..? :O!


".. som tur var blev det dissan som förlorade klunsen om vem som skulle tanka i ovädret..^^"

.. men, trots regnet kom vi fram, helt övertygade (eller nja, iallafall smått optimistiska) om att staden hade massvis av rikedomar som bara låg där i slotsmaskinerna och på Blackjack-borden och väntade på att vi skulle ta dem där ifrån..! tjaa, turen verkade inte riktigt vara på vår sida dock!, fortsatt regnoväder och spelmaskiner som av nån konstig anledning åt mer pengar än de spottade ut satte ner helhetsintrycket av staden lite.!


".. gambler, lägg märke till den djupa koncentrationen, tänk om den ändå funnits på tentor.."


".. "The Strip" i bakgrunden, försöker hålla balansen i blåsten"

.. ska dock ges lite hallon åt hotellet vi bodde på, mitt på den berömda "The Strip", på tjugoförsta våningen med utsikt över alla blinkande ljus och lampor.., najs!


"Skylten till vårt rum på Harrah´s, lite kungkänsla över den.."

*** Så ja, meningen var väl egentligen att vi skulle stanna i Las Vegas i 4-5 dagar och därefter dra ut till Grand Canyon och Hooverdam och vara lite sådär upplevelserika med sevärdheter igen., men vädret satte/sätter ganska rejält kugg i de planerna, vilket fick bli till att vi imorse fick gå upp extra tidigt för att hinna till LA innan de enorma stormarna satte igång..

.. men, vi skulle nog gått upp tidigare..^^!, en bilresa som egentligen skulle ta 4 timmar tog 6 timmar. Har aldrig kört i något så sjukt förut!, vattenplaning överallt, dimma så man inte såg nosen och vindrutetorkare som man egentligen lika bra kunde stängt av fast de gick på högvarv!.. illa!

.. och ännu värre, när vi väl kommit fram till LA och fått checkat in på något off hotell bara precis för att komma ut ur bilen, kommer varningen. Plötsligt stängs ljudet på tv:n av och in går varningssignaler och en berättarröst som varnar alla till att stanna inomhus då det uppstått tromboner, virvelvindar och åskstormar mellan Santa Barbara (där vi var för två veckor sen) och Los Angeles där vi just nu sitter med en påse nachos, tre vattenflaskor och glada miner! =).. spänning!

.. för att citera vad de säger på nyhetskanalerna varannan sekund.. "People who lives in lower areas in Los Angeles city, leave your homes. We are not doing this to save your carpets, we are not doing this to save your furniture, we are doing this so save your lives"

.. med andra ord, vi två mår iallafall hur bra som helst, och regnet/stormandet har börjat avta lite, iallafall för inatt! Och ni där hemma gnäller om lite kastvindar i lommahamn.. :O.. ;D!


För övrigt 1; Drack det v*drigaste någonsin i San Diego, shots med tomatjuice, tequila, sellery.. och ett..  slemmigt ostron i!, tacka vet jag tequilan med citronskivan.,!

För övrigt 2: Blir lite lack ibland, ser störtsköna tröjor överallt, men allt är sytt till att passa små nyrullade köttbullar, kort och tjockt, MYCKET tyg!^^


".. magisk tröja, fanns i., ja, minsta storlek var XXL iallafall..!"

**** Får se vad LA har att bjuda på imorgon, får väl surfa oss igenom stan..^^


"Everybody sometimes becomes the fool, there is no exception to that rule"

Dag 24 - Regn, storm och offentliga varningar!, är vi verkligen i CA?!

bodde på det lyxigaste hotellet någonsin i Vegas, dock inget internet.. :O!

kört i det värsta regnvädret någonsin, vattenplaning överallt, vindrutetorkarna kunde lika bra varit av fast än de gick på högvarv

satt och kollade på tv, plötsligt började varningssignaler höras istället för ljudet på tvn, då gick en varningsröst in och varnade för åskstormar, tromboner och virvelvindar som uppstått vid Santa barbara, där vi var för ett var veckor sedan, och som faktiskt bara ligger en två timmars bilfärd norr om LA.. spänning!

Shots med tomatjuice, tequila, sellery.. och ett.. ostron i! innan vi drog från San Diego.

"Vem fan sa att det inte regnar i öknen?" - bild på dissan närä han tankar i regnet.

Blir lack, ser störtsköna tröjor överallt, men allt är sytt till att passa köttbullar, kort och tjockt, MYCKET tyg!^^

alla bilder från las vegas

hade ingen tur i vegas, riktigt illa., dock har det på något sätt redan gått 1/3 av resan, så positivt är nog det rätta ordet!


"Everybody sometimes becomes the fool, there is no exception to that rule"

Dag 21 - Byebye Playoffs

Plats: San Diego, CA
Lokal Tid: 20:15

* Helger är inte riktigt lika aktiva som veckodagarna här borta! Igårkväll var vi ute på Pacific beach, fastade på ett ställe som hette Firehouse, mer som en lounge än som en nattklubb, men helt ok!, funkade ju helt klart utan problem till att prova den lokala ölen och ett par drinkar innan det blev till en ganska tidig taxi hem!

.. vaknade helt pigg runt fyra inatt, har det nånsin hänt förut..^^?, iallafall, skype är en riktig life-saver ibland, får en att känna sig lite närmre hem då och då..!

** Idag då! Söndag och den stora matchen mellan Jets och Chargers här i staden!, med andra ord, på med matchtröjan imorse för att slå sig ner på en sportsbar (med obegränsat av gratis nachos och salsabuffé :D) ett par kvarter bort och njuta av matchen.., eller ja, f*n, det blev inte så mycket njuta!, Chargers lirade fantastiskt dåligt, slarvigt och nervöst, så det var bara och inkassera en förlust och säga byebye slutspelet!.. illa!

.. var väl egentligen meningen att det skulle komma massa bilder från game-day, men glömde kameran hemma i hasten när vi drog hemifrån.. ähh, =)!, får ta på mig den..! =)

*** Imorgon förmiddag drar vi till Vegas!, har turen hållt i sig..? klart! Har fått massa sköna tips om bra ställen att bo på mitt inne i centrala Las Vegas bland alla casinon och kända ställen för rätt billiga pengar!, bilder från det imorgon!

"Can´t wait"

Dag 20 - inte mer än så

Vädigt lugn dag idag, lite strand, lite käk, mycket amerikansk fotboll!, massa tid som egentligen bara har spenderats drömmande i det egna huvudet., för oss båda! Mer än så är det inte just nu!

Imorgon smäller det dock!

Dag 19 - inte riktigt som planerat, but still good!

Plats: San Diego, CA
Lokal Tid: 18:20

* Det var ju verkligen med laddade miner vi steg upp tidigt idag och högg in på frukosten två trappor ner!, dags för ännu en dag av brädor, vågor, underströmmar och strand! Till vår stora besvikelse när vi kollade ut genom fönstret en stund senare märkte vi dock att vädret allt gjorde allt annat än bjöd in till surfing!.. illa! Så med stora funderingar i huvudet passade jag på att lira den numera dagliga versionen av "Say you say me"..


"Roomien min är inte lika förtjust i låten längre..^^"


** Men, kan man inte surfa kan man leka!, så vi greppade tag i den amerikanska fotbollen, drog på oss shortsen och sprätte ner till North beach! Vad som hände därefter bör egentligen censureras för sverige då vi på något sätt råkade styra in i en militärtbas, blev stoppade av en militärisk kvinna som krävde ID, lackade på oss för att vi bara hade körkort och inte passen på oss, tvingade oss att göra en U-sväng på stället och snabbt åka därifrån innan vi hade avslöjat nån militäriska hemligheter för omvärlden.. ser vi verkligen ut som terrorister/spioner..? Även om vi ioförsig är ganska nyfikna ibland..^^, men det handlar dock om allt annat än armén :D!

.. så till sist nådde vi fram till beachen där vi började lattja med bollen med massa krigsplan flygandes så pass lågt ovanför oss att kastvindarna från motorerna stänkte sand i ögonen på en!, DOCK, Nästan dags att utnämna oss själva till proffs snart.., finns det en chans att vi får hoppa in i offensive line för chargers på söndag..? ;D!

.. avslutade strandbesöket med en löprunda längs med vattenkanten, gillas!

*** En annan sjuk grej är att vi helt oväntat hamnade som husspekulationer på ett nygbyggt hus ända nere vid stranden., fick dock dra oss ur affären när vi såg prislappen.. 12,5 miljoner dollar i insats!, vad tror mäklarna egentligen?, de kan ju iallafall vänta tills vi varit i vegas.. ^^!!.., vi hade dock hellre lagt pengarna på att uppfylla löftet om att flyga hit världens hallon istället för det huset! =)!


"..kan väl funka som sommarstuga om ett par år.."

*** Till sist måste jag ju nämna travgalan i sverige idag., ärten var nominerad som årets fyraåring på Jägersro. Slutade illa nog i en andra plats, slagen av världsrekordhållaren på 1609 meter, Lavec Kronos! Ändå okej att bli nerpetad ett snäpp på tronen av honom.. MEN, man ska väl alltid sträva åt toppen..?, vi tar dem i år!

**** Downtown is up!

.. för övrigt; F*n vad jag måste köpa en fotboll, får spel av abstinens! Tänk och iallafall bara få trixa ett tag., kärlek!

"Amazing!"

Dag 18 - Surfi´n USA

Plats: Mission Beach, San Diego, CA
Lokal Tid: 21:20

* Tuff öppning på dagen idag, fast att ryggen äntligen känns bra.., missade nämligen frukostbuffén med sekunder!, så, inte mycket mer och göra än att med besvikna miner dra ett par kvarter bort till en liten delishop där de gör världens största och godaste mackor med bacon och grönsaker och allt du bara kan tänka dig!, stört gott!

.. när vi då efter att med beundrade miner kollat på när den lilla tanten skapade våra konstverk till mackor lyckades killen i kassan på något sätt förstå att vi var på väg ut för och surfa, varvid han blev helt till sig och inte förstod hur vi vågade idag när det blåste mer än på hur länge som helst, och att vågorna i SD för stunden var de galnaste på många år.. !, så ja, helt kaxiga var vi väl inte precis då.. ;D!

.. men inget stoppar oss, jag menar hela målet med den här resan är egentligen att göra så många fysiskt/idrottsligt magiska grejer som möjligt!, så ut till Mission Beach bar det! Framme i surfshopen fick vi varsin halvsexig våtdräkt och en vackert grön tröja med motiveringen att han ville se oss bättre i vattnet om vi blev utdragna med strömmen!, och ännu värre är väl att vår "lärare" varnade oss för både stingrockor och hajar precis när vi var på väg ut i vattnet..! trevligt av folk att dra ner en från självförtroendets topp till dagismod..! =)!

.. dock som sagt, inget får stå i vägen, så efter lite basic teknikträning i sanden tog vi brädorna under armen, spände fast brädan med ett snöre vid ankeln, och traskade ut i vattnet!


"Teknikträning, hur man paddlar ikapp en våg, och hur man reser sig snabbast, och snyggast så klart..!"

.. dissan vann klunsen om vem som skulle få rida första vågen, och satte den som en smäck! grymt!


"Vilket glid, vilken stil"

.. och självklart kunde jag inte vänta på att själv få hoppa upp på brädan och glida med!


"..mäktiga vågor som jagar en, lite som att åka från en lavin med brädan., eller ja, inte för att jag gjort det..^^"

(Bara och klicka in på småbilderna här nedan för att i större version se lite fler sköna åk, och kanske ett par plask från idag..)



Stort tack till Dave, vår tränare som lärde oss konsten att surfa "Californiastyle" samtidigt som han lyckades knäppa ett par sköna kort!

** Något möra i kroppen och med ett par skrapsår och smärtor här och där (lyckades självklart landa på den där j*vla svanskotan igen..!), hittade vi ett matställe som hette Soupplantation på vägen hem, ett ställe värt att nämna med lite kärlek! Världens buffé med sallad, soppor, pastarätter och pizza om man nu ville ha det, plus dessertbord med mjukglass, chokladpudding och massa muffins och kakor för strax under 9 dollar! Magiskt!

*** Till sist får vi lägga till ytterligare en person till idollistan! När vi gick till bilen efter mackan iförmiddes möttes vi på trottoaren av fyra, ja, väldigt överviktiga människor, varav en av dom haltade efter en tio-femton meter., något lack och med andan i halsen ropar hon surt till sina amigas längre fram.. "Slow down turbo, what are we running a fucking marathon?!!"! Tror både jag och dissan låg på trottoaren minst 25 minuter efteråt utan att kunna röra oss av skratt..! :D!

**** På tal om något helt annat än surfing och vågor börjar läget bli kritiskt här igen.., snart dags för ännu en omgång tvättning! illa och ogillas på samma gång!


"..riktigt jobbigt när strumporna är slut, oavsett hur djupt ner i väskan man letar..^^!"

***** Imorgon blir det nog mer surfing!, för ikväll orkar vi inte röra oss mer än från och till kylskåpet.., och då måste det tilläggas att läget är så kritiskt att salsan till nachosen är slut..!

"You really know how to put the biggest smile ever on my face"

RSS 2.0