Sweeet summer!

* Måndag, första dagen utan stygn i kroppen på jag vet inte hur länge, och ledig dag stavas egentligen, utan några större bekymmer, B-E-A-C-H! Så, med fullpackade bilar, sex grabbar i form av Andreas, Stiffe, Johnny, Forss, Dolme och jag, drog vi växlarna ut mot Lomma beach där filtarna breddes ut, bollarna kastades och vattnet testades.. hallon!


"På stranden mår man.."


** Med vetskapen om att jobb väntar ikväll och med hungrande känslor blev det dock redan efter ett par timmar dags att ta tjuren vid hornen, genomföra den storhandling som de senaste dagarna varit ett måste (..men kanske inte riktigt blivit av..^^), och dra hemmåt för lite käk! Paprika/Svartpeppar-kryddad kyckling med pasta-pesto/ruccola/creméfraiche och en frostad pilsner på balkongen gjorde ju inte eftermiddagen mycket sämre..!


"..iskallt"


.. har en känsla av att de närmsta två veckorna kommer innehålla inte bara mycket beach-tid, utan också massa annat helt underbart med alla de människorna som sätter guldkant på vardagen nära!.. längtas!

.. för övrigt, man gnäller mycket på sverige, kallt, ruskigt, dyrt och allmänt sugigt.., men en riktig sommardag vetif*n om det finns någon bättre plats att vara på..?!

*** Kvällen då? Återgång till verkligheten och jobb med inventering.., jobb imorgon, jobb onsdag, sen kommer Elin ner.., galet vad hon är nära just nu.. <3!


"Feel the sun bronzing your body"

..känsla!

Can´t fight this feeling anymore - REO Speedwagon.


- lyssna, känn, smila.., och ja, sjung som f*n!


Liveblogg från.., El Balcón!

* Midsommardagsmorgon och en väckarklocka som ringer för jobb strax innan halv sju.., en tid då de flesta svenskar en dag som denna pendlar mellan vattenkranen i köket, kudden och att ha huvudet nånstans väster om toalocket..^^! .. en teori som under dagen stegvis stärktes av det faktum att en golfbana kan gapa tomt på folk en hel dag! Med andra ord. lite att göra=långsamma timmar i längtan hem till balkongen och eftermiddagssolen..

.. där jag just nu befinner mig! De starkt gillade fotbollsshortsen, ett glas nypressad juice och ett par solbrillor är väl egentligen den enda utrustningen man behöver för att göra lite bloggande i solen till en skön stund..!, eller..?

** Firande igår då, eller ja, minst sagt ett midsommarfirande olikt de vanliga.., men ändå absolut inget fel på det! Även om jag på rak arm bör - och kan - erkänna att kvällen var något tom..!

.. så vad pågick då igår? Joo, Bröllop på dagen (det första i mitt liv faktiskt, iallafall i fräscht minne) där kusin Martin och Pia bytte ringar under solen i en stor grön trädgård omringade av knattar, släktingar, vänner och åter knattar! Känsla, och stort grattis (eller säger man lycka till vid bröllop?) till er =)!


"Fina! Allt jag hörde var "tager du.." och "jaa det gör jag verkligen".., hade väl tårar i öronen..^^, morsans då alltså.. ;)!



"..en suris till Elliott undrade varför man var tvungen och sluta leka mitt i alltihopa för att mamma och pappa skulle stå och pussas.. trams tyckte han! :D!"



"Glada gubbar och gummor bland snaps och jordgubbar.."



"Blåa bilar med släp är aldrig helt fel..^^"


*** Men!, midsommar är midsommar, och efter ett par trevliga timmar på bröllopet med släkten bar det av till Lund och Delphi där grabbsen med respektive damer redan skalat potatisen, tänt grillen och lagt snapsen på kylning!.. förberedelse på hög nivå.., gillas!


"Moa och Disse, Holst, Mattan, Mackan och Malin, Dolme, Forss och numera Pyroman-Johnny stod för kärnan i sällskapet"


.. ett par timmar senare, en fotbollsmatch och massa skönlir senare var det dock tyvärr dags för undertecknad (..ja, mig för de som inte riktigt hänger med så här dagen efter) att göra en något tidig sorti till fördel för sängen och jobbet..!

**** Ikväll sjunger vi USA ända in i kvartsfinal!

"Jordgubbar har vi gott om i Skåne.., men och?!, för snart är även mitt hallon i skåne! <3" 

Solbrillor och blek hud!

* Vaknar man och tittar ut på en klarblå himmel finns det egentligen bara en sak att göra.., slänga av sig täcket, stega ut på balkongen, känna värmen, på med brillorna, och slänga sig på cykeln ner till stadsparken! Sagt och gjort, och inom fem minuter låg där fyra kanske inte jättestekta killar mitt på den nyklippta gräsmattan, redo att gräddas!


"Brasse-Johnny, Dolme och Andreas i händelsernas centrum"

.. lite ogilas är det på folk som dricker öl när en får vara utan..^^!

** Ett par timmar, en glass och massa skitsnack senare var det dock dags att hoppa upp och ta sig in till Malmö där födelsedagslunch med farsan stod på tur. Uteservering och krögarpanna byttes mot glasstårta till sötman av att Italien åkte ur VM som gruppjumbo (!) i en dålig grupp..! gillas!

*** Ikväll är det fortsatt fotboll (ja jag vet, ensidig kille just nu), som uppladdning inför en midsommarhelg bestående av jobb, jobb och bilkörning..! Men, vad f*n gör det..? :D!

"Just look forward and feel the joy"


..23:an startad!

Riktigt mycket tack till alla som messat, ringt och grattat mig hela dagen idag!

Extra tack till älskling som trots hon är ett par mil härifrån fått det att kännas som hon vore här<3, och så klart till morsan, farsan och Roffe som med skönt sällskap, tårta, presenter och middagar gjort dagen till en mysig födelsedag! *


Vägen tillbaka, som blådårarna sa..

* Måndagmorgon och tillbaks till jobb ett par timmar imorse blev det innan sjukgymnasten stod på schemat! Första steget mot en hel kropp, full rörlighet och efterlängtad comeback till träning! Fick lite handövningar (nej, HANDövningar sa jag) att jobba på de närmsta veckorna för att stärka upp muskler och leder i högerhanden igen., positivt!


"<3"


.. efter gymnastiken (känns nästan lite gulligt att använda det ordet igen, var nog sen mellanstadiets spökboll senast) bar det vidare till läkaren för en helundersökning av ben och kropp, för nu har jag f*ntamig bestämt mig för att ordna upp ALLT och sen bara precis bli 100 procent hel så man kan njuta av fritid och resten av sommaren! Allting gick bra, fick orsakerna klara till illamåendet, segheten och allt annat fjollande man sysslat med sen i fredagskväll.., positivt där med!

** Så, med allting klar kan man fastställa att vissa män har pappersnäsdukar och porrtidningen som sin bästa vän medans jag den närmsta veckan själv har mina närmsta vänner i de kanske inte lika glamorösa, men dock effektiva tingen alsollösning och en rosa skumgummikloss..^^! ..nog bättre det i vilket fall som helst..^^!

"Indeed"

verklighet!

* Så var det tillbaks i Skåne och Lund igen efter två veckor på norrländska breddgrader. Borde väl egentligen.., eller ja, inte bara egentligen utan definitivt, slänga mig handlöst i sängen just nu för en tidigt ställd alarmklocka inför jobb redan imorgon.. Men!, ibland är det bara som så att resten av kroppen inte riktigt lyssnar på knoppen.. (inget medvetet rim där dock..^^)

** Har med andra ord haft två riktigt bra veckor i Sundsvall, trots mycket oväntade händelser..! En första vecka som var fylld av härliga utflykter, studentskiva, utgång, shoppingrundor och torpmys följdes av en andra vecka mer fylld av huvudvärk, halsont, illamående och ett uppskuret ben med sega huvud och kroppar som följd..^^! Inte riktigt vad som hade väntats, och kanske inte riktigt helt idealt heller.., men, är det någon som undrar så sk*ter jag fullständigt i det., det gjorde inte ett dugg!, för trots allt har jag fått göra det jag velat göra mest av allt.., spendera massa tid med tjejen som är så där speciell med ett stort S., och bara det gör att jag just nu sitter här, visserligen något sur och halvledsen för att det just nu vid nattetid är hundra mil mellan hennes vänstra kind och min högra axel, men ändå med världens leende över att det bara är knappt två veckor till de där milen är nollade igen.. <3

.. känslig kille, jag vet., men det får man va ibland!

*** Så, nu tar jag mina omotiverade ögon, stänger dem och hoppar i sängen för att låta de två kommande veckorna fyllda med jobb och sjukgymnasttider bara springa iväg..!


"två fötter och en boll"


En sjukling och fotbolls-VM

En sjuk tjej har blivit till en dag av lite ompyssling och fotbolls-VM.



"..Precis utanför huset"


..mysvecka!

* Semester är som semester är, sjukt underbart, och för en gångs skull riktigt riktigt avkopplande. Bara att komma iväg lite från malmö-pulsen, lunda-nördandet och skåneturkarna är skönt., men att samtidigt få spendera massa tid med en tjej som verkligen är sådär så att man omedvetet stannar till emellanåt och smilar för sig själv som en efterbliven människa är ju bara bäst!

** Men, vad har då norrlandsvistelsen fört med sig så här långt..? Torsdagen innebar studentskiva för Elins kusin Matilda som med nagellacksglansiga ögon och tur med vädret hoppade ut på sommarlov.


"..glad tjej i ett sommar-Sundsvall"


"paparazzin lyckades tydligen få med fler kändisar på bild..^^"

*** Efter en riktigt skön torsdagskväll då med många härliga - och förvånansvärt "skånska-skickliga" - människor,  bjöd fredagen på utgång.., eller krogen som man säger i norrland... ;D!

**** Lördagen då och inte allt för mycket energi eller social kompetens i kroppen blev inledningsvis.., eller ja.., efter en skadat skön slömorgon, till att vandra runt i stan, kolla kläder och bara vara.. gillas!

.. efter middag var det dock dags att slänga ihop en väska med lite grejer och köra ifrån det jag trodde var urskogen till det som verkligen var urskogen ett par mil norröver.. :D! Stället vi åkte till var alltså Elins mormors torp., en gammal stuga mitt ute bland träd och björnar där fotbolls VM, stickade sockar och kvällsfika stod på menyn innan vi fick traska ut i trädgården till en ännu mindre stuga med loft där vi sov som två små., eller ja, ett litet och ett halvstort, hallon tills man vaknade av ett charmigt norrländskt "gomorron, frukost på bordet om kvarten!".. Nästan lite magiskt.

"Your name and the word amazing can be used in the same sentence"

Live från matfors!

* Då var man framme i Sundsvall och Norrland., eller Medelpad som det tydligen heter..^^! Efter ett tolvtal tunga timmar på tåg och buss med stopp på alla möjliga ställen vändes det trötta ofräscha tåghumöret till ett leende så brett att det förmodligen kunnat välta omkull ett par pensionärer på busshållplatsen när bussen väl rulla in på cenralstation i Sundsvall och det första jag såg var Elin som stod och väntade på mig.., kärlek på den!

.. så efter en fika i "city" styrde vi bilen ut mot matfors för en överlevnadskurs i den mörka urskogen.., eller ja, egentligen var det mer en mysig snackepromenad i solskenet än en överlevnadskurs., men man börjar undra när den rutinerade skogsmullen av oss två leder vilse i sin "hemmaskog".. :O!.. :D!

** Alltså, en underbar dag att börja med följdes av lite sovmorgon imorse, frukostdejt och körtur in till Sundsvall där söderberget fick oväntat besök av en stycke skåning! Hallon med utsikt och äventyr.., gillas*!



"trivs*"

.. kvällen då? påsnörda fotbollsdojjor och lite lattj med bollen!

*** Imorgon drar vi studentskiva!

"No polo-bears in sight"

Markoolio sjöng det, jag gör det..!

*..eller ja, Sundsvall räknas kanske inte till fjällen precis^^.. men!, vem f*n vill till fjället när det är den norrländska skogen som är platsen för världens hallon..?! :D! 

** Söndag idag och slut på den sugigaste veckan på länge..! Operation (med det i särklass fulaste gipset som skapats som följd), mycket jobb, inbrottstjuvar och daglig utbildning i "vänsterhandskunskap"  är väl egentligen bara ett par av de grejer som fått tiden att smyga sig fram. Men!, som alltid krävs det mer än så för att huvudet ska hänga och motivationen skall tryta..

.. för just nu sitter jag bara här.., med ett fånigt längtande leende.., plockar lite i kläderna, packar upp lite, ner lite och skönsjunger till "Hey There Delilah" med lite inslag av både skånska, heshet och perfekt satta C-toner..! charmigt?, nä! gillas?, ja!

** Just det!, inte att förglömma förmiddagstrippen till Köpenhamn idag för lite trav! Start på oopsan och en andraplats med oss hem! Helt ok får man väl ändå säga..! Men samtidigt infinner sig samma känsla som att få oavgjort i en match som man dominerat från signal till signal..!., antar att det är en positiv grej i längden..*

.. karriärsbyte på gång för övrigt! Tänkte skippa idrott och politik för att sätta mig ner vid ett slitet skrivbord med brillor, hängslor och beigebruna manchesterbyxor och fila på att uppfinna ett gips som man kan klicka av och klia sönder handen när det krävs..^^! behövs!


"100 mil har aldrig känts så nära.."


Första sommardan i Lund.!, ja igår alltså!

* Smekig dag igår som fick börja med en smärtpillecocktail innan det blev en tur ut till jägers för och göra sig av med lite överskottskärlek på de små hallonen..

** Vidare till Lund for det där det möttes upp med Johnny (utan Musse) och Dolme för att genomföra den traditionsenliga vårshoppingen.., kanske en månad för sent.., men det skyller vi på vädret..^^!



"En "lunnafalafel" med tzatziki fick det blev hos hörnturken för och samla krafter.."


.. Svedala Outlet var det som fick stå som värd då de stora plånböckerna skulle öppnas, och efter många "sitter de här för tajt?" och "Dolme, stoppa in den innan du knäpper knappen!" blev det också en del fynd!


"Lite chinos, lite t-shirts och lite annat.., gillas!"


*** Idag börjades dagen än en gång med en jägers-tur.., denna gången inte för något pusskalas, utan istället för ett tvååringstest av lill-ärten.., såg skrämmande bra ut! Bjuder på lite bilder från det imorgon..!

**** Vidare är arbetsplatsen just nu mitt hem, nattskiftet får spenderas med god mat, lite talang och en 240 säng alldeles för mig själv..^^! Ska väl inte hymla med att jag dock gärna gett upp all den platsen för mitt favoritsällskap i en 90-säng varje dag i veckan..

"Brinner för det!"

..så går det bara framåt!

* En knapp veckas väntetid efter den "ödesdigra" matchen var det idag äntligen dags för operation. Så, upp tidigt imorse steg en kille som inte bara var stört hungrig, utan också förbjuden att både äta och dricka så mycket som smaksatt vatten.., drömsituation..^^!

.. iväg bar det iallafall till staden där en parkeringsplats kan kosta en livet, Landskrona, som alltså var platsen där handspecialisten skulle skruva, såga och vrida tills handen hittade tillbaks till det där läget som den faktiskt är som bäst..!

.. iallafall fann jag, efter att stolt flashat med frikortet i kassan (eller ja, stolt och stolt.., ett frikort på sjukvård kan ju egentligen bara betyda två saker.., gammal och sliten kille, eller helt enkelt bara allmänt klumpig.. ^^), mig ganska snart själv sittandes med knästrumpor, hårnät och sjukhusrock i operationssalen.. känns som ridhjälmen får ta ett steg tillbaka på min "snyggaste-plagg"-lista..!


"..fjortisbilden bjuder vi på.., enda chansen att dokumentera denna magiska syn"


.. sen är det ju bara helt ekelt så att det var sjukt mycket bättre att ligga på sjukhus när man var knatte.., morsan och farsan som följde med en in tills man däckade, glass när man vaknade och "tycka-synd-om"-presenterna i form av hockeybilder och fotbollströjor haglade in som en storm i maj. Inte mycket av det nu får man väl bittert erkänna... ;)!

.. känns iallafall sjukt bra att vara opererad och klar nu.., inte varit världens mest motiverade att ha gått och läkt i en vecka när man hela tiden vetat att allt skulle brytas upp och börjas om på noll igen, Men!, nu går det bara framåt och jag ser sjukt mycket fram emot en mysig och spännande sommar.. :D!

"Saknar sin tjej"

Ute i god tid,

* Efter en uppfriskande cykeltur genom Lund med destination universitetet i svenskt "sommarregn" inleddes dagen i skolans datorkällare tillsammans med numera välanvända ekonometriböcker, exceltabeller och miniräknare stora som lårmuskler. Många timmar och tankar senare styrdes den gula faran hemåt igen för att möta upp Johnny på stan för den första shoppingturen sen.., ja.., iallafall 2009.

.. blev ett par sköna fynd.., lite t-shirts, stiltröja och boxer varvades med en ny klocka och ett par sköna solbrillor!,, gott!

** Kväll nu då och fastan inför operationen imorgon är ett faktum..!, skönt och veta att det är 16 timmar kvar tills skalpellen skall vara vässad.., och jag är redan hungrig...^^.

.. så, resten av dygnet får helt enkelt sysselsättas av magträning och kanalisering av energi på att bocka av så många punkter som möjligt på den där "att-göra-listan" som kommit lite i skymundan under tentaperioden.. bland annat kan man äntligen, med viss lättnad, luta sig tillbaka och vara nöjd med att lägenhet är sökt i Örebro till hösten! .. gillas!

.. Imorgon får farsgubben hålla handen..^^!

"Anaesthetic is passing time without being aware" 

RSS 2.0