..på plats., och huvudet börjar komma på plats det med.. :D!

* Då var man framme!, eller ja, inte nu som i nu, men i söndagseftermiddag rullade golfen efter 60 smidiga mil från Malmös utkant in på Erikslundsgård i Strömsholm för att bara minuterna senare rulla upp utanför den enda lägenheten med en nyvärvad blomma på bryggan.. :D!. Ett plus ett blir två, och utan att förta mig helt var det kanske inte helt svårt att koppla ihop ledtrådarna till att det var där inne tjejen jag längtat efter fanns..*! kärlek.

** Men!, med myssöndag bakom sig var det trots allt dags att ta tag i verkligheten direkt. Med andra ord var jag på plats i Örebro 8.00 för en niotimmars (!) lång första dag fylld av introduktioner, introduktioner och jaa., en avslutande introduktion..^^! slött? ja!, kul? stört mycket!. Träffade ett par riktigt sköna människor (ekonomer, med vissa undantag, ni suger..^^) som direkt fick mig att märka att jag - utan tvekan - befann mig på rätt plats, i rätt umgänge då snacket handlar om fotboll, träning, hälsa, livet och idrott i allmänhet. ..gillas!

.. med två långa dagar bakom mig var det kanske inte helt oväntat att snarkningarna (eller njae, de tunga andetagen) både för mig och Elin drogs igång redan strax efter nio igårkväll..^^- Har verkligen tagit ett tag att bli helt klar i huvudet sen jag kom upp här. Om det är resan? Nya intryck? Mix?, ingen aning, i vilket fall som helst har man kanske inte varit precis som vanligt.., men!, slut på det nu när krafterna än en gång är på plats.. :D!

.. verkligen grymt positiv överraskad av allt här uppe. Lägenheten är grym, jag bor med en människa som får mig att se ut som ett hallon bara hon är omkring,  skolan är som en liten stad där allt finns och idrottarna ses upp till., och ikväll vidgar vi vyerna med att snöra på sig dojjorna och göra första träningen för det anrika (njaa) Sörstafors-Kolbäck FK! Bara smaka på bokstäverna och bli en med bollen.. ;)!

*** Lovar att dra upp lite bilder på allt och ingenting också så fort jag får tid och lust att låta kameran kompa med ut.


"Se det positivt, och släpp aldrig den där känslan"

..i fotbollens namn

* Så var det onsdagen.., en bock för det!, men inte vilken bock som helst! Dagen har - utan att ens överdriva det minsta - vigts till 100% i fotbollens och träningens namn. Underbar väckning tidigt (eller ja, tidigt och tidigt..^^) fick - trots storm och omkullblåsta utemöbler på stadens verandor - bli till en inledande löprunda innan duschen kallade och bilen skulle siktas in på Swedbank Stadion där vi bestämt dejt med Hallberg för att få en "inside-look" i nya arenans hemligaste lokaler..! Stort tack Lars, grymt värdefullt =)!


"., bekymrad kille i intervju med canal+ försöker förklara vad som krävs för att vända första halvlekens underläge..;).."



".,farsan trivdes bäst på bänken han.. :D!" <3



" Blickar ut över arenan, nästa gång jag är här blir förmodligen/ förhoppningsvis (kom igen nu Malmö!!) på guldfesten..!"


.. så efter en vandring genom mixade zoner, mittcirklar, presidentloger och omklädningsrum var suget att en dag kunna få vara en del av en sådan fantastisk idrottsorganisation så pass stor att en lunch och gymmet hade klättrat högst upp på "att-göra-listan"., dock på bekostnad av vissa ärenden som numera står på morgondagens lista istället..^^!


** Efter ett tillsynes lugnt bröstpass styrdes skutan vidare hem till dissan för en - innan flytten - sista uppgörelse i vem som egentligen är bäst i.., just det, fotbollsspel!.. känns dock som det kvittar hur mycket vi spelar, jämnare kan det inte bli..^^ ;)!

.. mitt under matchandet ringer dock Nicke vilket resulterar i att jag timmen senare står med de påsnörade gula magidojjorna mitt på klostergården, redo att ta kick-offen som offensiv mittfältare!.. Vinst!, gott!


*** Nu kallar dock sängen som kanske inte helt oväntat kommer få mig att somna innan täcket hunnit nå halvvägs upp till hakan.

... för övrigt; Hann ju med att svänga hem om till dissan igen efter fotbollen för och hämta proteinpulvret, samt självklart se HIF - TFF på tv också.., den allsvenska tabellen är inte  längre riktigt lika vacker som igår.., men vi kommer igen..!


"Keeping myself busy makes sunday seem a bit closer"

Avskedsfest och kräftskiva i ett..!

* Tänkte väl egentligen inte skriva allt för mycket i dagens blogg., kanske inte på grund av brist på motivation., nä, verkligen inte brist på motivation.., utan mer på grund av att det helt enkelt inte finns tid att slita sig från den allsvenska tabellen och dess skadat vackra utseende just nu..^^ :D! (kalla mig fotbollsnörd, kan inte bry mig mindre.. ;).. )!

.. men!, känner trots allt - med helgen bakom oss - att sista veckan hemma innan flyttlasset bär iväg inte kan inledas på ett bättre sätt än att offentliggöra lite gott plock från helgens kräftskiva med grabbarna!,. riktigt trevligt, och tack allihopa för en kväll som når högt på listan!


"Johnny B inleder kvällen med att tända grillen för köttätarna.., lägg märke till snapssuget i blicken..^^"



".,Fredde är glad efter att ha sugit klart sin kräfta..^^, själv är jag lite efter"



"., norrlands akvavit hade - på kanske förklarliga grunder - ersatt skåneakvaviten för mig denna kväll.."



" Ett gäng goa gubbar., på bilden johnny, diss, forss, hommel, gunnarsson, andreas, mattan och fredde. Min blivande nattgäst Dolme och den kvickt besökande mackan håller sig (kanske med all rätt? ;)..) utanför bild"



"., vodkapåsarna klunsades ut! resultatet? Jag och hommel loosade varsen, andreas bjöd på två. Sten vinner alltid eller hur är det..? ^^"



"., Fredde myser efter laphroaigen medans dissan håller uppe tempot"



"Rökning dödar sperman och minskar fruktsamheten. Där ser du Dolme.., inga fler cigariller för dig., eller lilldolmen för den delen"



"Andreas och Gunnarsson beundrar whiskeysamlingen"


** Med andra ord, en riktigt grym kväll!

*** Idag - måndag - har mest försökt spegla ett aktivt liv!, löpning, hästarna, gymmet och fotboll på kvällen!, gillas..!..

.. men mest av allt gillas kanske ändå att jag om mindre än 6 dygn vid den här tiden befinner mig på annan ort, i det sällskap jag längtat efter nu i för många dagar.. :D!


"..make it happen

-

Never complicate., just keep on feeling*


Grattis kärlek!, och ännu en derbyfinalist!

* Till och börja med är det ett stort grattis till Elin som fyller år idag! :D! Grattis älskling <3

** Annars då? Med tanke på att min nuvarande boendeort (för övrigt den fjärde boendeorten för mig på tre veckor med sundsvall, lund, arlöv och  örebro/strömsholm på listan) ser ut som något likt en bild från efterkrigstiden, spenderas mesta av tiden away from home. Träningspassen haglar in, travet får sina besök, och vännerna får stå ut med ett evigt ringande och messande från Ted 14 år med frågorna "vad gör du? vill du leka?".. ^^!.., eller ja, nåt sånt iallafall..!


"., mitt hem., påminner väl lite om luffar-uffes kvarta ute vid motorvägen..^^ :D!.., Men!, jag trivs..:D!"


*** Helgen - som utan tvekan var en av de viktigaste helgerna på länge med såväl guldjakt för MFF som derbykval för Oops - såg till en början ut att regna bort i rent fiasko..! Men!, även här vände den negativa trenden till något stört positivt som vid söndagens slut hade resulterat i tre färska poäng, HIF-poängtapp och framför allt en inkasserad finalbiljett för fina hästen..! gillas.. :D!


".,kärlek"


**** Så, med facit i hand är det bara och köra vidare., gårdagen stirrades upp med träning och säkert 7-8 avbockade punkter på den berömda "att-göra-innan-flytten"-listan!, flitig kille! Idag inleds istället med löpning, en visit till hästarna, och ett par ärenden till i jakt på fler gröna bockar.. ^^!


"If you don´t believe It, It don´t believe you" 

Calorie burn..?

* Jaaha., då var man hemma igen efter två mer än helt magiska veckor hos Elin i och kring Sundsvall. Eller ja., hemma och hemma., mer hemma om för att lämna ifrån mig lägenheten, packa, tenta, kvala in hästen till stoderbyt och såklart träna som en idiot för att om ganska exakt på dagen två veckor fylla golfen av kartonger och väskor för att i 50 mil norröver låta bilstereon och farthållaren gå varm kring 130 med destination Örebro/Strömsholm..! mycket och göra? ja!, längtas? så in i h*lvete.. :D!

** Så, första dan hemma idag har, trots världens regn- och åskoväder, av någon kanske inte helt supersmart anledning nästan enbart spenderats utomhus..^^!, golfande och massa catching-up med CO följdes av en avbruten fotbollsmatch, gymmande och en rejäl åktur med bilen likt rutschkanorna på tosselillas vattenland på vägen hem!

.. för övrigt; använde tiden på tågresan hem för att - precis som vanligt när det blir nån tråkstund över - fundera på olika aktiviteter och vilken sorts träning som egentligen bränner bäst!, se och lär;!

(värdena står för kaloriförbränningen för en människa på 75kg och en på 50kg under ett 20-minuterspass)

Löpning:                270 --- 180
Fotboll:                 230 --- 140
Ridning:                190 --- 100
Power-walking:    230 --- 140
Sex:                      190 --- 100


(se själv http://aktivtraning.se/tester/rakna-ut/test-sa-mycket-forbranner-du )


.. spännande..^^!

*** Imorgon gäller Köpenhamn och en störd ladd för att lotsa Oopsan till att göra ett kanonlopp och därmed kvala in till Danska Stoderbyt 2010! Nu j*vlar!

"livet"


..som en äkta norrlänning!

* Livet leker vidare på den övre halvan av Sverige, och tro det eller ej finns det - med kärlek till alla kompisar, familj, hästar och ett guldjagande Malmö FF - inte något som gör att jag skulle vilja byta vistelseort just nu..!

**  Efter en go helg med utgång och världens myskväll har jag idag - efter att i under vissa perioder av mitt liv både levt som thailändare, jenke, bushpojke i den mörkaste regnskogen o.s.v - levt livet som en äkta norrlänning..! Efter ännu en natts sömn, precis som nätter skall vara, hoppade man upp till en ordentlig frukost och en stundande tvåtimmarspromenad ut i skogen där såväl kantareller, älgbajs, huggormar, blåbär, och hallon som ett och annat pussande på mossfyllda stenar var det som förgyllde dagen..! :D! spännande!!


".., kantareller hade vi gott om med oss hem..!"



"Av blåbären och hallonen blev det en stört god paj.."


*** Med skogspromenaden bakom oss kom vi hem till ett hus där ryktet om att det en gång för alla var dags för mig att - olikt araberna - ta seden dit man kommer! Hur? Surströmmingsdags!.. :D!


"., surströmming ser ju inte så där supercharmigt ut.., och luktar kanske inte hallon heller..!"



"..., Men! det var f*n najs ändå!"


**** Med nytt blod i ådrorna och snart två riktigt riktigt bra veckor med mest känsla är det lite illa på att det trots allt snart är dags att hoppa på en lastbil, tåg eller flygplan med destination Malmö/Lund..!, ännu värre är det att behöva åka hem och ha nästan två veckor tills det är dags att flytta upp till gnällbältet där både utbildningen och elin kommer finnas. ., konstigt att man längtar redan..?

... får hur tungt det än är iallafall dra det positivt och se fram emot ett kommande derbykval (och förhoppningsvis en derbyfinal), två hemmamatcher på Swedbank Stadion, amigotid och X antal träningspass som förmodligen kommer få tiden att gå lite snabbare än två vanliga sommarveckor on distance..! =)


"Keep it honest"

..gillas är allt som behöver sägas!

* Får väl börja första riktiga bloggandet på, ja, lite för många dagar, med att be lite om ursäkt för allt segande..^^. Inte det att jag inte haft något att skriva om, eller att jag inte haft lust att skriva om det., utan det har helt enkelt varit så att jag - trots alla fördomar om att det inte finns något att göra i de norrländska skogarna - velat lägga tid på allt annat än att sitta vid datorn..! :D!

** Började förra veckan med att fästa ett leende uppe vid öronsnibbarna då jag klev av tåget och möttes av exakt den människa som jag suttit och längtat efter i drygt 8,5 timmars färdande genom landet. Bra känsla! <3

.. de närmsta dagarna kom sen att handla om att bara precis vara på torpet (lite av mitt nya favoritställe..), köra häst och båta runt lite så där mysigt på sjön nedanför.. avkoppling? ja! =)!


"..världens tjej, med världens flytväst.. :D! <3"


*** Med helgen på gång var det sen dags för 40-årsfest och en kväll som blandades med galet mycket god mat, god dricka, småbrorsor som smög så där smidigt med cidern, joddlande, nattgolf, bitchande morotsälskare, nattadopp och helt enkelt bara riktigt mycket glada människor.. :D!


"..elin in action med att slå golfbollar ut i sjön., vi övriga håller på och falla ihop av skratt.. :D"



"., se och lär!"



"..kärlek"



"Madde bjöd på oanade talanger med joddling från ingenstans.. :D!"


**** Morgon därpå och dagen efter var det ingen högoddsare på en del slitna människor med trötta ögon och tomma blickar..! Men!, inte är det något som stoppar från att låta energin pumpa..! Nänä., så ut i den för dagen (eller om det helt enkelt var kroppen som inte var helt uppvärmd sen dagen innan..^^) iskalla sjön med wakeboard och vattenskoter bar det!


"., frusen men laddad kille!"



"., stört kul"


***** Och ja, det slutar inte där! En riktigt riktigt rolig dag igår med Boda Borg (Typ fångarna på fortet, med skadat många utmaningar på alla sätt, gillades!), en lektion i att stå upp på häst och trava i uppförsbacke (..där man samtidigt fick veta att man har balans som en 75-årig stelgubbe.. :D!) och självklart en del löpningar kring långsjön.. Vem påstod att man blir rastlös..?


****** Så, med en tjej som (kanske inte helt frivilligt..^^) sparkade in i sängen häromdan och bröt tån och med en långhelg framför sig känns allt egentligen bara klart lovande..! Nu., ekonometri och bad!


"må och kör på"


Live,

Trögt med bloggandet just nu., men, har helt enkelt fullt upp med att må. Laddar upp mängder med bilder och text om ett tag..!


RSS 2.0