..gubbröra och allsvenskt motstånd.

* Idrottslabb i skolan i måndagsmorse innebar ett test där vi på ergometercykel (dvs för de som inte vet en motionscykel där man gradvis ökar motståndet för att trötta ut sig till max) skulle cykla i tolv minuter med ständigt stegrande motstånd, varvid vi i tre-minuters-intervall skulle uppmäta blodtryck och puls. Ett ganska roligt sätt att jämföra sig med övriga klasskamrater då vi efter testet skulle tillämpa teori samt ta blodprov och mäta hemoglobinhalt för att se skillnad på tränade och otränade kroppar.. gillas!


"., i full gång på cykeln med blodtrycks- och pulsmätare på"


.. sen att jag blev försökskaninen som - trots min berömda bakgrund som spruträdd (tur man inte är tjej.., nä usch, förlåt) - fick stega fram inför klassen och erhålla första megasticket i fingret är en helt annan sak..^^!

** Vidare innebar tisdagen återigen träning med kidsen i ÖSK P99. Började med en berömd teknikövning i form av åttan med volley, bröst, lår och nick i fokus för att sedan bygga upp en anfallsövning där mottagning av boll, snabb vändning och djupledsboll till en sick-sack-löpandes anfallare som går på avslut var de kvalitéer vi ville jobba på. Därefter avslutade vi med en halvtimmes smålagsspel med max 3 touch och pass till mottagare inne i mål. Måste bara berömma killarna här på bloggen, fantastiskt bollskickliga, bra spelförståelse och framför allt enorm motivation för att vara så unga. Ser lovande ut inför 2011!

*** Som inledningen av dagens bloggande kanske redan avslöjat står det väl ganska klart att  veckan som gått varit vigd åt träning och idrott. Förutom en handfull gympass med genomgång av hela kroppen har fredagen och lördagen spenderats åt five-a-side cuper i Örebro. I fredags mix-turnering med gruppseger och en slutlig bronsmedalj, och i lördags en dödligt seriös turnering som dessvärre slutade med tidig sorti redan i gruppen..^^! Men!, i ärlighetens namn smäller nästan lördagen högre rent fotbollsmässigt då cupen innehöll allsvenska spelare som Marcus Astvald, Erik Nilsson, Boris Lumbana och Herish Kohi. Största skalpen för oss var väl att vi mäktade med en uddamålsförlust (2-3 efter snöpligt mål i slutminuten) mot Herish Kohi och hans BK Forwards kumpaner..! :D! Stolt över grabbarna.,


"., Lokomotiv MS-Röj, klasslaget i mixturneringen på fredagen"


.. måste föresten slänga in ett kort tips om grym mat vid träning som en storhandlingssejour med min "från-och-med-måndag-träningsnarkoman-tjej" ledde fram till! GUBBRÖRA! Mixa hackad rödlök, strimlad matjessill, hårdkokta ägg och creme-fraiche/keso i en klassisk gubbröra och lägg på ett sportknäckebröd med en salladsskiva under. Där sitter den,!


"., nästan så att 8-packet tittar fram på er bara av synen.."


**** Ikväll agerar jag fysiologipluggis och hopphjälp till ettan och tvåan på min lista. *

.. dessutom håller vi på ärten i Köpenhamn!


"If you want life to be good, it will be good"

postponed to yesterday.

Blogg imorgon istället., no kraft in the kropp.

Bloggfördröjning och magi i skåneland..!

* Jaa, kan ju börja med att konstatera att bloggandet kommer speedas upp nu under ett par dagar, detta med ett par dagars fördröjning då jag - dag efter dag - ska försöka gå igenom alla trapatser som upplevts sen förra helgen..

.. i vilket fall som helst fyllde vi förra fredagen en bil och speedade drygt 60 mil söderut med destination Malmö och ett gäng verkligt sköna vänner! Fredagen inleddes med snabbdusch, spontant frillfix (prova dela en liten spegel och badrum med tre sminkgalna damer..^^.. :D!), och varsen hämtpizza innan gänget en efter en (eller kom de i grupp..?) droppade in i lägenheten och pyste upp de första drycksen..! Att det var god stämning på gång kändes redan då!.. :D!

.. efter ett par timmars sedvanligt förfestande (, ja ni skulle bara veta, det kändes precis som en höst-/vårfest i gammal god vana där alla var glada, fulla och ja.., jättefulla..!) taxade vi ner till klassiska Breeze där vi - trots ett folkskyggt Malmö med tomma dansgolv - fullständigt ägde klubben in på småtimmarna!


",.det glada gänget.., klassisk bild"



"., finsmakarna på en hörna, elin studerar breezer, dolme lägger groggen under tungan och mäter vodkahalten och carro smuttar som vanligt på vinet., naajs"



"., varför dricka när man kan sniffa..? (OBS, skämt för känsliga läsare..), en lagom glad Mattan njuter bredvid"



"., Eve tittar fram bakom en skygg moa och johnny"



" In i dimman <3"



"., är det NÅGON som inte förstår varför jag kallar Dolme för Mys-dolme ibland..^^?"


** Lördag då, och tid att utnyttja weekenden på bästa sätt! Efter en runda hem om för och hälsa på Morsan och Roffe, samt en kort "skåne-runt-tur" med tre lagom slitna tjejer i bilen, var det dags att återigen fighta ihop en outfit för kvällen. Förfest i Lund blev till clubbing i Flyinge innan vi rundade av med ett par timmars efterfestande i Malmö.. vissa efterfestade, andra..., ja,.., efterfestade väl de med.. ;)!


"., Affe och Muffin håller nivån!"


... och visst känns två dagars festande..^^! Vägrar dock starkt att använda kommentaren "Man är ju inte 20 längre"...!


"., gott"


*** Alltså, en riktigt riktigt värdefull helg med massa mys, massa fest och enormt mycket kärlek att tillsammans med sina bästa här uppe ifrån åka ner och hälsa på sina bästa där nerifrån. Mer sånt!


**** Imorgon/söndag handlar bloggen om knatteträning, Örebro SK, gubbröra och fotbollscuper!


"Better late than sorry"

Fågelinfluensa, fårattack och bastukväll. Skåne here we come!

* Snart halva veckan gången innan vi på fredag fyller bilen hem till skåne för att möta upp med världens vänner och låta Malmö gå osäkert (..för att det är så säkert som det är just nu..^^). Dock hade vi tänkt byta ut "busshållplatsskjutandet" mot härjande på stadens nattklubbar..! gillas!

** Helgen som gick var helt ärligt riktigt riktigt bra vilket blev till att en lördag med chillad taktpinne eskalerade i en sent kläckt idé om öl och cider på kylning, och en påbörjad gnista bland träklabbarna ute i den vedeldade bastun. Stadssbo som man är stegade jag tillsammans med min mer eldningsrutinerade dama ut i bastun och skickade in vedklabb efter vedklabb för att göra bastun kokande het till ett par timmar senare då det skulle bli dags att kasta paltorna och bege sig in i dimman..,

.. och mycket väl blev det så!, en kväll med skönt folk, ovärderlig värme i den redan ankommna vinterkylan och rent ut sagt bara massvis med positiva miner hade varit heavenly perfekt om det inte vore för den sedan veckor döda fågeln jag omsorgsfullt kramade om när jag letade småpinnar i vedhögen..^^.


"., lääskig fågel med fråga-mig-inte-vad-för-sjukdomar..!!"



"., värmeblyg..? <3"



", Eve som vanligt med flaskan i näven.., kommer bli en hård helg i Malmö".



"., Carro med tårar, eller ja, i ögonen"


** Trots ett lite väl tidigt slut på helgen skulle måndagen innehålla både plus och minus!, dock med stort fördel plus! Efter att under förmiddagens löppass ha blivit jagad av ett killerfår genom en hage på ett par hundra meter (tackar den bonde till gud som gjorde får till långsamma varelser) fortsatte kvällen till Eskilstuna för MFF-match dit jag denna gång blev sällskapad av Elin för en skadat bra kväll (ja, även om Malmö sög nopp) med mat och ett par mysiga timmar av att bara sitta och snacka och må.. kärlek.

*** Igår, idag och resten av veckan har inneburit - och kommer också enbart innebära - hårdträning och om möjligt ännu hårdare pluggstunder! Tentainlämningsuppgift på fredag om vetenskaplig forskning inom ämnet "Vilka faktorer påverkar ungdomar till att sluta, fortsätta alternativt avancera inom fotbollen?". Intressant ämne, no doubt., men Oj vad skönt det ska bli när det är avklarat..^^!

.. genomförde föresten första träningen i ÖSK igår! Riktigt kul, bra respons och väldigt duktiga killar. Kommer bli spännande det här!


"Malmö, Skåne, Here we come!"

..positivt!

* Med ledigt från skolan och en vecka fri från schemalagda träningar är det bara att konstatera att jag - trots jag inte fyllt 52 än - varit lite av en grinig gubbe.. vet inte riktigt varför egentligen men när något gått emot och det av olika anledningar inte känts så där riktigt lika starkt som alltid har jag - istället för att som vanligt ta i ännu mer och boosta upp mig - vänt det inåt, blivit unsure och varit suris istället.. konstigt det där., men slut på det där. För de som känner mig är jag ganska säker på att man är glad som ett hallon bara man precis vill vara glad och fokuserar på allt det positiva. Och framförallt aldrig tar något för givet. Bara man bjuder till.

.. nu blev det så där töntigt djupt igen, måste dock få vara det ibland..tycker jag!

** men!, nu släpper vi det och påbörjar världens smile istället! Ikväll tänkte jag iallafall försöka bjuda ut Elin på middag, lite för att försenat fira jobbet inom ÖSK, men också som muta för att ha skönt sällskap till matchen Sverige-Holland.. :D! Eller ja, mest av allt för att göra något mys tillsammans mitt i veckan.. =)!


.. mer än så var det inte för idag..

"Quoteless"

wikend, som en analfabet skulle stava det..^^!

* Ja, weekend är väl det rubriken försöker komma fram till..^^!. Efter en träningsintensiv vecka (trots uppehåll i fotbollen) med ett par pass terränglöpning, gympass och kvällspromenad avrundade jag fredagen med att glida in till Örebro för en social fredag tillsammans med dissan och moa som denna helg är uppe och rör sig på våra latituder..! En runda på stan med najs fika och jakt efter snygga matchställ blev till en helkväll framför tv:n med idol, mat i mängder, frukter och fika! .. det vore väl lögn och påstå att jag kan sålla mig till den sanna (men kanske trots allt sinande?) skaran av idolfantaster., men under en chillkväll som igår spelar det egentligen inte så stor roll vad som rullar i rutan så länge soffan är mjuk och man sitter lite halvpösigt likt en osexig bufflig gubbe och bara är.! =)!

** Idag och lördag är väl dock egentligen dagen jag längtat mest till. All ära till att hänga runt en hel dag med mina sköna vänner, men hade väl hycklat lite lagom om jag inte erkänt att man då och då saknat dit en fjärde persona.. :$. men!, med pilsnern på kylning och whiskeyn på tårna i bokhyllan drar vi idag ihop hela gänget och härjar runt med förfest i Kolbäck/Herrskogen och clubbing i Västerås. gillas!!!

... sen att en viss svensk definierar lyxliv som, jag citerar; "tjänar 2000 i månaden och har en hel dag ledigt i veckan" är ju en annan sak..^^. Nånstans har det gått fel för en i livet när man utbildar sig för förhoppningen av at least 40 papp i månaden och två dagars helg.. ^^! illa!

"Don´t forget living"


visitors in Herrskogen.

* Med helgen bakom oss blickar vi framåt mot en vecka som kanske inte bjuder på så där allt för mycket mer än träning och plugg..! Med andra ord har jag tid att göra lite nytta och bara precis gå runt och njuta av hur allting är..!

** Efter en magisk torsdag bestod fredagen av infernaliskt städande likt aldrig förr innan Morsan och Rolf kom på helgbesök framåt kvällen. Med 60 mil bakom sig för dem och en trött stallstjänststjej studsade vi efter en snabb fika i säng ganska tidigt. På lördagen stod nämligen Örebro på schemat med lite relaxing och guidning av universitetet, stan, och självklart en match med laget som jag om två veckor genomför min första träning med som co-huvudtränare..! gillas!


"., pep-talk innan gruppspelsmatch"


.. med dagen gjord körde vi hemåt där vi mötte upp med Elin för middag i Västerås. Hittade en på utsidan inte så najs retaurang, men med en insida och mat som glänste. Riktigt mys.


*** Men!, som vanligt är det helgerna som går fortast, och efter en förmiddagspromenad nere vid Strömsholmsslott (som bara ligger ett stenkast ifrån "himmet" vårt) fick vi oss en guidad tur på Elins skola innan vi avslutade med lunch och ByeBye.


"Morsan och Roffe utanför slottsingången"



"., världens finaste tjej i skolmundering, och en dokumenterande skåning! "


**** I övrigt är det som sagt plugg och träning som dominerar för tillfället, även om den senaste veckan varit en liten dipp i planeringen! På det igen imorgon!


"Quality-time"

RSS 2.0