how to do three cities in three nights..*

* Tillbaks från Tyskland., och vilken helg! Eller kan det ha varit något annat när man inte har en tillstymmelse till att vakna förräns Elin kommer hem och sätter nyckeln i dörren på hennes lunch @ 12..? :D!

** Hur som helst lyfte vårt plan i torsdags från Skavsta Nyköping (Nyköping MÅSTE vara Sveriges svar på San Franciscos Tenderloin) med destination Bremen där Tysk (ja, han har ett namn) hämtade upp oss för en tio mils lång autobahn-resa söderut där vi skulle spendera kvällen och natten i Osnabrück.

.. så., efter att ha spenderat 70 Euro på mat och ett större sortiment av öl och alkohol blev det till lite middagslagning och fördricka innan vi vid 01-tiden headade ut på stan för en tysk specialsnaps och massa clubbing..!

.. specialsnaps? Ja skoja inte med mig! För trots att vi spenderat tre timmars förfest där samtliga tyskar varnat mig för snapsen kunde jag inte ens med lite skepticism ana vad som väntade..^^. Eller vad sägs om en snaps fylld av chili, örter och kryddor som - allvarligt talat utan att överdriva - började bränna på tungan och brände hela vägen ner till magen där den helt enkelt bestämde sig för att ligga kvar och brinna i 20-30 minuter innan man faktiskt kunde känna smak av något annat man drack igen..^^! Essacher Luft hette det föresten och var känt för att endast finnas i just Osnabrück..


".,tantan som förberedde snapsen. Säger allt va..?"

*** Efter att ha kommit hem kring 06 vaknade vi på fredagsmorgonen - förvånansvärt pigga - upp av en tysk som knatat ut och köpt hem färska bullar innan vi slängde oss in i bilen för att i vårvärmen (+8 grader, dvs 30 grader varmare än hemma) köra norrut 25 mil till Hamburg. Imponerande!

.. För i Hamburg var det dags att än en gång vässa klorna och förbereda sig mentalt för inte bara en hård utekväll., utan även för ett hundratals starka intryck på Tysklands svar till Red Light District, Reeperbahn, där intrycken under 200 meters gång längs med gatan innebar --> porrbutik, strippklubb, vårt hotell, porrbutik, prostituerad kvinna med magväska, porrbutik, strippklubb och, ja, porrbutik.


":, Elin spanar in våra grannar vid hotellet..^^"


"., tysk skrattar åt eländet vi råkade checka in på.."

.. Men!, det fanns i ärlighetens namn mycket mer att se och göra på denna världsberömda gata. Till exempel inledde vi kvällen på en bayersk pub där meter-ölen och den tyska schlagermusiken avlöste varandra. Så med vanan att - olikt rosengårdarna - ta seden dit man kommer var det bara att beställa in det absolut mest tyska jag kunde hitta på menyn.., Schweinshaxe mit sourcrat unt kartoffelnågonting. Med andra ord fettigt fläsk på en pinne med surkål och potatisnågonting..^^.. spännande..! ;)!


"., meter-öl, schweinshaxe och ett dåligt bordsskick.., bara mustachen som saknas..! ;D"

.. mot midnatt mötte vi - efter att elin och tysk lärt sig texterna på samtliga schlagerlåtar - upp med en av tysks hamburgs-polare, marc, vilket blev till en krogrunda längs med reeperbahn där vi hängde runt på fem olika nattklubbar och pubar för olika sorters öl, drinkar, shotar och musikstilar.. som att vara i olika länder på varje pub.. najs!


".,dreamteam häller i sig Becks"


"., okej, var inte helt oskyldig jag heller"


":,"


"., livet är till för och ha roligt! Eller vad sägs om att slänga upp den i krysset på pissoaren..? haha.,"


"., omtyckt tjej"


":, Reeperbahn by night. Undrar vad alla kvinnor med magväska i bakgrunden jobbar med..? Inte är det SJ iallafall.."

.. När vi var hemma?, kring 06 once again.

**** Långa nätter och utcheckning @ 10 innebar väldigt få timmars sömn. Men med energin sprudlandes i kroppen ville vi ändå vara lite vuxna och passa på att se den enormt stora hamnen i Hamburg där varor från och till hela världen passerar i miljoner varje dag.,


":, <3"



"., promenad i vårvärmen,"


"., utan tvekan en av de bästa bilderna jag någonsin tagit. Vinkeln, ljuset och fokuset! Sen att motivet är bland det vackraste som finns gör ju inte bilden sämre.."

.. undrar ni föresten hur man klarar tre nätters hårt tempo och helvakna nätter..? Elin demonstrerade iallafall det ultimata tipset så fort bilen sattes i rullning.. <3.. :D..


":, restoring energy..!"

***** Lördag då och sista dagen på vår sköna weekend innebar 15 mils bilande till söderut där Oldenburg skulle vara stället att besöka., och frågan är om inte just Oldenburg var en av de charmigaste städerna man varit i.. riktigt najs med gamla hus och smala gränder överallt..!, och med spår av torsdagens och fredagens bravader i kroppen fick lördagskvällen bli just en charmig kväll med middag på en italiensk restaurang i byn, nu joinade av tysks flickvän Judith., skönt!

... med andra ord, en magisk helg.

"
"., skönt,"


"making memories.,"

tyskland.,

., tysklandsblogg med massor av bilder från helgen kommer under måndagen..* peace.


Gerejsen aus geBremen!

* nä., läste inte tyska..!

** Kort blogg idag., väskorna är packade och medvetet halvtomma för att kunna fyllas upp av diverse tillägg på vägen hem.! Elva idag går tåget till Skavsta där vi flyger vidare till Bremen för att hälsa på min käre vän Tysk och bara precis ha en magiskt skön weekend.., värdefullt!


"., snabbpack"

.. och på tal om välbehövlig semester.. Elin - som tog bilen till skolan imorgon - ringer hem med sin sweet stressade stämma och frågar om jag kan hämta henne på skolan..^^. Haha. Bara hon minns vart hon parkerat.. <3

*** Blir inte mycket mer än så där idag, kör en tysklandsblogg i helgen!

"in 'n out!"

klippa sig..? pss., sånt är för mesar..

* Vilken dag egentligen. Föreläsningar som börjar 10 innebär att morgonkaffet skall vara nerhällt senast 9 då startnyckeln vrids om och Anders Timells sköna sarkastiska stämma klingar på västmanlands enda radiokanal på den timmes långa färden till Örebro Universitet..^^!

** Start för ny kurs idag., tillämpad idrottspsykologi som mer eller mindre handlar om att förbereda elitidrottare med hjälp av mental träning. Galet intressant, bra föreläsare och spännande tankar om vad som egentligen krävs för att kunna uppfostra och utveckla en knatte till den nya zlatan (med mindre näsa dock..^^). Inget ont om killen vi alla tycker skall pryda 200-lappen!

.. men! 6 timmars föreläsning innebär - inte helt ologiskt - fyra timmars koncentration följt av två timmar "kollegieblockskonst" och diverse arga allsvenska spekulationer klassen emellan!

*** Väl slut på info-pumpen, och en infunnen flashback-känsla till lågstadiets utringningen när lektionen tog slut, följdes av 1,5 timmes gym. Lite biceps, mycket mage, lite snedmage. Därefter snabbplugg, en tur in på willys för två bananer och en chokladmjölk, också lite racerfart på bilen för att klockan 20.00 stå ombytt på det uppvärmda konstgräset i Hallstahammar, redo att dominera träningen!

.. och föresten., ett ekonomiskt tips för oss studenter med lite längre hår. Prova fotbollsträning i -15 grader och ni kan bryta av det frusna håret som sticker ut under mössan..^^!


"Champagne är alltid rätt., men en Fernet är aldrig fel!"

I vinterns tecken..*

* Är det kallt? Näädå!

** En väckarklocka som ringde 04.50 (ja, faktiskt) på lördagsmorgon väckte en ovanligt morgonpigg kille med vetskapen om att det var dags för årets första träningsmatch. ÖSK P99 mot BK Forward P99. I minus 25 grader celsius täckte jag torson med fem lager kläder för att hoppa ut i kylan och styra mot Örebro där matchstart var skriven till 08.00. Och vilken match det skulle till och bli..!..

..Ja, alltså om det blivit någon match! Inställt pga kyla och det enorma suget efter att äntligen få se svart på vitt hur laget utvecklats under vinterns alla träningar får stå sig i två veckor till..^^

*** Istället ringde jag min åländska kombatant i skidspåren för att dra ut mot Karlslund och kämpa oss runt de nyspårade skidspåren i skogen. Bra krig runt omkring, och inte helt oväntat känner jag hur tekniken börjar sitta där på ett riktigt bra sätt.., sen att välvallade skånska skidor mot lite sämre vallade åländska skidor resulterade i en utebliven upploppsspurt är en annan sak..^^.

**** Med en nannig stalltjänststjej som förmodligen har mer och göra än rallarna under industrialismen blev lördagskvällen lugn tillsammans med en rekordstor godispåse (inte skyldig!). Lugn innebär dock ökad energi för träning, vilket leder oss in på dagens träningspass..

.. efter fem kilometer non-stop åkning i kuperad terräng igår var approachen på dagens åkning lite annorlunda. Har nämligen upptäckt att golfbanan här i Strömsholm har spårat upp oändligt antal kilometer spår i relativt plan terräng. P-E-R-F-E-K-T för att slipa på tekniken samtidigt som konditionen får en rejäl tryckare..! 2*2,65 kilometer blev det med fem minuters vila däremellan. Riktigt kämpigt. Riktigt snorigt. Men fan så kul!


".,lodrätt läge innan åkning.."


"., brukar bli vertikalt läge direkt efter målgång..^^"

.. enda skillnaden på Gunde och mig måste ju vara att han har nycklar till Fort Boyard..?..^^

.. just det. Måste tipsa om den godaste - och enklaste - såsen man kan göra. Creme Fraiché, basilika, grillkrydda och lite svartpeppar. Bara ÖS på med de två första kryddorna..^^. GOTT!, betydligt nyttigare än bearnaisesås, och perfekt till kött!

... slänger in en bild från skolan också., vinterdagar kan vara riktigt j*vla vackra.


":,solstek"


"Work to live, never live to work.!"

Med kärlek till bilar..*!

* Tisdag idag och en efterlängtad sovmorgon startade i tron om att dagen skulle innehålla ett par timmar på längdskidorna med en klassisk havregrynsgröt-frukost med banan, hallonsylt och krispigt caraway-bröd med ost och babyspenat.., gillas! På med lager på lager, och en snabb putsning på skidorna var det bara att likt en kalv på grönbete studsa ut mot bilen för att styra mot de riktigt fina spåren i Hallsta..

.. Men!, tick-tick-tick-tick och en display som blinkade mer än dansgolvet på hollywoods nattklubbar då nyckeln vreds om skulle visa sig bli en dagslång följetång..^^!

.. med andra ord, HATAR allt som går på batteri.., eller.., nä.., vänta.., NÄSTAN allt som går på batteri..^^!

.. så, istället för en förmiddagstur i solen med behagliga -5 grader fylldes de närsma timmarna av telefonsamtal, bärgningsbil, mekaniker, arg bakutspark på höger framdäck, lite självmeck och till sist ett byte av en kabel mellan startmotor och batteriets pluspol (lovar härmed att aldrig mer låta så här kunnig om bilar igen..^^).. Väl klar var klockan fyra och en timme kvar av dagsljuset innebar - till min stora lycka - att jag trots allt skulle hinna med att spåra runt.

.. Men 2!, då öppnar himmelen sig och vräker ner snö samtidigt som temperaturen droppar 10 grader. Vem du än är, vad du än vill., varför får jag inte åka skidor i lugn och ro..? :O!


** Nog med neggande iallafall.. :D! Helgen var riktigt kul och bestod av bastukväll med snörullning, tränarkurs, utgång i västerås, tränarkurs2 och en fotbollsträning..! Svårt att få en helg mer komplett än så..!

*** Ikväll startar Oopsan på Jägers i ett lopp hon faktiskt skall vinna. Vi håller tummarna för bra besked!

**** Just det., alla hjärtans dag också. Egentligen en helt onödig dag., tycker nog faktiskt., eller nä., vi skippar "nog:et". Tycker faktiskt mitt hjärta är lika magisk varje dag. Behöver ingen speciell dag för det..^^! Såå!, vässar mina läppar och sparar alla-hjärtans-dag-pussen (och det medföljande äventyret) till en helt annan dag. Mer spännande så <3!


., njut av dagens citat nedan.., klockrent.

"Frustration is based on the abscence of sex., just ask Bill Clinton, always walking around with a grin on his face"

grova hot.. :O!

* Efter stora påtryckningar om bloggande i form av sms-terror och hårda hot om bojkott från en av mina läsare, inga namn nämnda, (börjar på D, slutar på isse..), är det nu dags att slänga upp en kort re-cap för veckan som gått..!

** Trevligt besök var det förra helgen från Farsan och Carolina med de klassiska programpunkterna för besök avcheckade (Västerås, check. Strömsholm, check. Örebro, check). Alltid mysigt med lite visit och framförallt kul att umgås lite när man inte ses dagligen.. =)!

*** Vidare sparkade veckan igång med rivstartad träning och seminarieplugg inför examination i Idrottslig Vetenskaplig Metod. Riktig nallekurs egentligen. Och skoja inte viljet skämt vissa lärare är på universitetet.., ibland känns det nästan som att de hittar på nån luddig uppgift ifrån det blåa bara precis för att något skall göras, utan att det - trots deras eviga tjatande om syfte med allt man gör - inte finns något vettigt syfte att hitta ens om man läser mellan raderna..! tomtar!

..jaja, fem VG på fem kurser och det börjar likna gamla goda studietider i Lund. Vilken hjärna.. :O! ;)!

**** Fotbollsträningen går kanon, både min egen och den för ÖSK P99. I veckan har vi kartlagt försäsongen ett par veckor fram med inbokade träningsmatcher, cuper och tränarkurser. Ser lovande ut för ett av mellansveriges i särklass mest talangfulla ungdomslag..! Mer om detta kommer.,

***** Lite sura miner idag!, eller nä, riktigt sura miner! Efter att ha längtat och trånat efter snö och längdskidor likt en 15-åring inför sexdebuten drev jag med överlyckliga miner idag mot Hallstahammar för att skida runt en mil i den nyfallna djupsnön.., med solsken på det! men.., Nej! tydligen hade "bönnerna" som haft hela dan på sig att spåra skidspåren istället bestämt sig att spendera förmiddagen med att., ja vad vet jag.., klappa grisarna? Några spår fanns det iallafall inte.. :O!

****** Så., nu blir det lite fotografering och uppladdning inför en kväll med lite bastu, lite vin, och mycket rulla-sig-i-snö..! gillas!


"Beware of the snow covering the light!"

allsvensk sötma..!

Premier League, La Liga och Serie A, släng er i väggen! I år är det allsvenskan som nobbar bud från storklubbar för att behålla sina profiler, spelar träningsmatcher mot internationella storlag istället för danska division 2 lag, och framförallt chockar med värvningar av talanger och hemvändande (och därtill, hör och häpna, unga hemvändare) spelare från europeiska storlag! Till det kan vi lägga till flertalet unga talanger som lyckats knytas upp i allsvenskan från lägre divisioner..

..eller vad sägs om kvarstannade stjärnor som Molins, Gerzic, D.Larsson, Kabir, Gerndt, Bangura, Grahn, Jönsson m.fl som sammanlagt innebär nekade bud på över 130 miljoner kronor?
..eller kanske hemvändare som Lasse Nilsson, David Elm, Peter Larsson m.fl som trots utebliven stjärnstatus i Europa håller hög allsvensk klass?
..eller kanske Pep:s tre talanglån till Halmstad av spanska U-landslagsstjärnor från självaste Real Madrid?
..eller varför inte uppdagandet av talanger som Milosevic, Malm, Istrefi, Ibrahim och Thern J.R?

Nej, frågan är..,Vart ska detta sluta..?


Med ett regerande intakt mästarlag i Malmö, ett Elfsborg som värvat ihop de pusselbitar som kan göra de till starka guldaspiranter inför 2011, och ett nyorganiserat HBK med internationell touch tror jag årets upplaga kommer stå mellan dessa tre.


..tänk bara vad bra det kunnat bli om SvFF samtidigt kommit till skott och passat på att förgylla guldkornet "Allsvenskan 2011" genom att reducera serien till tio lag..

RSS 2.0