Dag 3, jay-walking through SF

Plats: San Francisco
Lokal Tid: 18:50

* idag, onsdag, sov vi lite längre än väntat., ja faktiskt så länge att frukostbuffén brann inne.! Kanske ingen större förlust dock eftersom "buffén" egentligen bara består av kaffe, mjölk, juice, rostat bröd, marmelad och ett enormt urval av kakor och wienerbröd!., kan tänka mig att det där sistnämnda hade gillats av de flesta jag känner..^^! =)!

.. iallafall fick det bli till att slänga på sig kläderna och solbrillorna (skönt väder idag!) för att traska ner till Starbucks på hörnan och hämta upp morgonkaffet och lite frukost..!., morgonfikor på stan är hallon!, dock är frukosten på Mondo i Lund för 1,5 vecka sen fortfarande min personliga favorit..! =)



"Morgonkaffe på berömda Union Square, där jag hittade en liten kompis på trappan!"

** Efter fikan snörade vi dojjorna och började vandra, och vandra, och vandra!, tror aldrig jag sett så mycket affärer och enorma shoppingcenter någonstans i hela världen.. =)! Macys, Bloomingdales, Victorias Secret, Adidas, ja ALLT! fast bästa affären av alla är lätt en som heter Champ där de nästan BARA säljer sportjackor, matchtröjor och heta sneakers.. gillas..! :D!, det blev dock mest fönstershopping idag, men det blir nog ett par besök dit igen innan vi drar på söndag!


"Här står vi högst upp på ett av alla köpcentrumen., 7 våningar fyllt av kläder"


"Var tvungen att anamma den amerikanska gangsterstylen som gäller på gatorna här.. ;)"


*** Något som slår en när man går runt i San Francisco är alla orginalmänniskor som finns här..!, folk som står och pratar allvar med en strumpa de har på handen, en kille som står och balanserar på händerna med huvudet mot en tom vinflaska HELA DAGEN utan att gå därifrån en enda gång, också självklart alla gatuentertainers!, man har ju kul bara av att vara! =)


"Två små rytmiska chokladbollar hip-hoppade market-street"

**** Ikväll är vi två lugna människor., en som är sur för att portionerna på restaurangerna är för små trots att det är världens tjockaste land (Dissan), och en som är sur för att hans micro-wavenudlar som han köpte med sig hem smakade värre än något man hittar på gatan (Ted)! :D!.,! Så det får bli att dra lite käk på stan, sen en liten runda på torgen innan säng!, försök till tidig uppgång imorgon och nya äventyr!

***** positivt!

"Menar allvar när jag säger att jag vill"

Dag 2, dit skutan styr..!

Plats: San Francisco
Lokal tid: 18:15

* Nu sitter  vi här på rummet efter vår första heldag ute i SF.., vilken fantastisk stad! Att köra bil här är inte riktigt som att köra runt i platta malmö!, det är upp och ner, hit och dit, enkelriktat och tuta och kör.., men ja, allra mest UPP och NER! I vissa stadsdelar skiljer det utan att överdriva ett par hundra meter från lägsta till högsta punkt av en gata!, hallon!

                                         
                       "Lapar lite morgonsol från fönstret efter frukost"


** Så vad har vi då gjort idag..? jo, vi hämtade ut bilen från vår lilla parkeringskille (han är inte polack, men han hade lätt fått jobb hos mig), för att på måfå köra genom stan och känna på pulsen! Staden San Francisco är faktiskt inte så stor till storleken som man tror, och det är ganska lätt att hitta här!

.. iallafall så kom vi ganska snabbt till "Golden Gate Park", en stor grönpark med idrottsfaciliteter! Här stannade vi upp för att fota vårt skötebarn under den närmsta månaden., nämligen bilen.. ;D!

                                  Bilen i Golden Gate Park
       "Mitsubishi Eclipse - automatisk sportbil med stört tryck i"


.. efter lite stolt poserande fick vi försöka vara lite produktiva, varvid vi drog upp till "Golden Gate Bridge" för att mötas av en riktigt skön utsikt över stan och en mäktig bro framför oss.! Men som alltid har man inte varit där om man inte VARIT DÄR, så in i bilen och tryck på gaspedalen över bron.., här hittade vi ett litet glassigt sommarställe där det fick bli lunch nere vid havet! =)

                                  
       "Dissan bakom ratten med Golden Gate i bakgrunden.."


     Dissan, en sann patriot!
                                   "Kings of the world"


*** så alltså, efter en lång dag får det bli en dusch innan det blir dinner out och lite äventyr på stan..! =).

**** stort sakna på E.


"The world is so much bigger than home"


Dag 1, flyga, vänta, flyga

Plats; San Francisco, CA
Lokal tid: 08;34

* Vaknar upp av polissirener i absoluta centrala SF., riktigt najs hotell med nära till allt har vi hittat! men men, igår var en "skön" dag! Klockan 04:30 svensk tid körde vi hemifrån Arlöv/Lomma., två flygresor, förseningar pga av män i turbaner som skulle med planet, och en körtur med vår nya störtsköna bil från flygplatsen och hit, senare, var vi framme 07:00 svensk tid! Alltså 26,5 timmars resande..! Väl framme fick det bli ut och käka, handla lite vatten och dra hem och bara precis dö i sängen.. =)!

.. satt bredvid en amerikansk kvinna i 40-årsåldern på planet., vi kom till att snacka lite för att fördröja tiden så hon gav lite tips om vad man bara var tvungen att göra när man var här!.. värdefullt! Men ännu mer värdefullt var att det visade sig att hon jobbade på eBay i Silicon Valley, ni vet världens entreprenöriella businessimperium! så när hon fick reda på att jag pluggade nationalekonomi gav hon oss sitt visitkort och sa att vi var tvungna att komma dit och träffa cheferna för eBay och bli runtvisade, Najs :D!

.. gillas på den amerikanska mentaliteten, öppet och glatt!, men framförallt positivt!
 
** Idag hade vi tänkt ta bilen och köra genom stan, åka lite spårvagn på de branta gatorna, och kanske köra ut till golden gate bridge och kolla läget!

.. lägger in lite bilder ikväll! speciellt på bilen, den är magisk..! ;D!, nu väntar frukostbuffé!

"Climb the hill"


..sista orden från svensk mark innan avfärd!

* har varit mycket bilder nu de senaste dagarna., kanske dags för ett lite mer textat inlägg..

.. imorgon lyfter planet tidigt mot den berömda västkusten., dock mycket som hänt de senaste dagarna! British Airways strejken avlystes av regeringen, och terrorattacker pågår på plan till USA., livet är spännande..! det värsta är väl egentligen att man pga araberna måste vara på flygplatsen tre (!) timmar innan avfärd, vilket innebär att vi måste vara på Kastrup klockan 5 imorgon bitti! Hur ska jag lyckas rycka mig upp ur sängen så tidigt..?! =)..

.. det sjukaste just nu är att det som känns tuffast att åka iväg från är inte det som varit vardag under lång tid, utan det som är väldigt nytt och man vill veta så mycket mer om.!, är så stört nyfiken, laddad och intresserad.. alltså verkligen! 

.. det sägs att framtiden är bästa tiden..

.. men men, aldrig haft "resfeber" förut (vad är det egentligen.?)., men inatt var tungt!, ballongen har krympt och funkar inte alls som mys längre, kuddarna låg ALDRIG rätt och, ja., lite så.!

** väskan är packad, handbagaget ska fixas nu., sen börjar vi uppladdningen.. Kommer ju bli såå skadat grym på att surfa!

.. och ett sjukt stort tack till alla som hört av sig öch önskat trevlig resa!

*** dagen till ära får man väl bjuda på två avslutande citat..

"Det handlar om att skaffa sig den högsta livskvalitén man kan nå"


"Tre månader går snabbt, positivt!"

"Bildbevis"., SM

FRUKOST SSM UPPLAGA 2009
Richard Forss, Back ; Markus Lundh, Anf ; Mattias Malmberg, Back ; Ted Larsson, Anf ; Mattias Holmgren, MV 
Andreas Johnsson, Back ; Richard Holst ; Back, Johan Persson, Anf ; Patrick Mårtensson, Anf
Lagledare och fotograf: Christoffer Persson


"Lagfoto"

 
"Välkomstdrink på skolan innan thaibuffé"


 
"Förfest på Babar, skönt gäng"


 
"Johnny efter att ha fått en snöboll i ögat - Modéshow på Park Lane"


 
"Uppvärmning inför match och två filsingsmatchande pojkar"


Årets vinterbad, check!

* Eller hur vad tungt det var att gå upp imorse! men laddad som man är var det bara till och flyga upp, ut i bilen och styra mot långa bryggan, bjärred!

                             
      "Sju stenhårda kalla killar med pumpande adrenalin i ådrorna!"


.. efter lite pep-talk i omklädningsrummet och diverse skämt om precis sånt som bara hör hemma i just ett omklädningsrum, var det dags att tränga in sig i bastun för att kvarten senare slänga sig i vattnet, och ja, tappa, eller krympa, vad man vill, den stoltheten alla hade på vägen ut..^^!

 


** Det var iallafall det..! Ikväll får vi se vart skutan bär, det snackas om Tengan, det snackas om Slagt, men vi får se! =) Nu blir det packning, ogillas!

*** By the way, kommer en bildbomb från SM lite senare under dagen..! med bland annat lagfoto!


"Pain is just a state of mind"


Det var julen 2009...!

* Då var man hemma efter årets julfirande.., grymt trevlig och mysig kväll, men det är dock inte riktigt samma magiska stämning över julen som när man var liten..! Som då när man vandrade runt granen och spanade in klapparna (vet att VISSA gör det ännu), kollade med längtan efter tomten i rutan och kände sig som att man var inlåst i en bubbla av spänning..!

.. ett tag var det alltså - trots charmiga försök till övertygelser tidigare under dagen - lite tvekan hos mig om tomten finns eller inte..*..

   
"Lilleman behöver underhållning för att stilla nyfikenheten innan tomten kommer med paketen"


  
"Både jag och Elliot blev hotade att vi inte skulle få nån julklappar nästa år om inte tomten fick en kram.., så ja., vad gör man inte..?"



.., MEN som ni ser!..
.., det visade sig till slut - helt mot min tro och förväntningar - , att tomten finns!!! :O! lycka!

** Så, med det klart och en nyvunnen barnslighet inom en fick det bli till att leka lite :D!

                                    
                         "Ibland bara rockar det.."



*** om mindre än fem timmar är det upp och hoppa., vinterbad och lite byebye med grabbarna! hoppas kunna ladda upp lite sköna bilder (kan inte lova naket, men vem vet..^^) efteråt..!

                                 
           "Avslutar dagen med en skön bild från julbordet.. känsla"


"It is obviously possible to be far away but yet always close., just look at santa"

Hallon Jul!

... bloggen (alla fattar väl att det egentligen är jag) önskar en Hallon Jul till alla! Mycket känslor!

Bjuder även på två sköna julnötter..!..

1. Nice-Little Ärt vinet! Danska sprittillverkare har valt att hylla årets derbyvinnare med "Derbyvinet Årgång 2009 - Nice Little Ärt". Helt fantastiskt och en fjäder i hatten till min lille kämpe! Julgodis och lite kärlek kommer du få idag!

http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=36880

2. Julnöt nummer två även den till vår lilla häst! Nynominerad till Jägersros hästgala som årets 4-åring! Galan går av stapeln 15 januari, dvs tyvärr vid ett tillfälle då jag befinner mig på västkusten, och ägare nummer två, farsan, är i thailandia! Behöver en frivillig till att hämta ut priset! =)

http://www.jagersro.m.se/gemen/news/news-013.html


... I övrigt är det bara att önska fina klappar och skadat fin mat ikväll!


"Santa ain´t no fiction, he´s as real as man can be"


Resrutten - Western Continents

Resrutten ser ut som följer..



28:e december 2009:
Utgångspunkt., Malmö, Sverige, fast flyget går från Kastrup, Köpenhamn..! 18 timmar efter att planet lyft landar vi i San Francisco, California. Här hämtar vi ut bilen och stannar i staden i minst sex dagar!

3:e januari - 6 februari 2010:
Roadtrip genom västra USA med spontana stopp.., Santa barbara, Santa Monica, LA, San Diego och Las Vegas är bara några av de orter som kommer få äran att ta emot fint besök!

6:e februari - 16 februari 2010:
Den sjätte feb. flyger vi till Miami, Florida via Detroit, Michigan, för att bla. kolla världens största årliga sportevent, Super Bowl! Här kommer vi bo på berömda South Beach!

16 februari - 1 mars 2010:
Kommer vi vara i Costa Rica, Centralamerika.

- 1 mars - 10 mars 2010:
Är vi i kriminalitetens och inkaindiernas städer., Lima, Peru och Cuzco, Peru! Här kommer vi gå den enorma inkaleden., dvs fyra mil i berg på höjder mellan 2500 och 4200 meter över havet!

- 10 mars - 25 mars 2010:
Är vi i Brasilien! längtar efter att få visa de stört tekniska brassejuniorerna hur fotboll kan spelas.. ;)

- 26 mars 2010:
Landar vi i Köpenhamn igen!


... That´s it folks!


magiskt.., men bara att inse., nu börjar nedräkningen

* Har varit kass med update här inne ett par dagar nu, fantastiskt att så många verkligen klickar in och kollar läget ändå.. :D! kommer bli stenhård uppdatering från och med nu.,!

** men, bristen på uppdatering har haft sina förklaringar.., har verkligen mått riktigt bra de senaste dagarna, magiskt.! brukar alltid propagera för att man måste freaka iväg på massa grejer hela tiden för att ha kul, men ibland mår man nog f*n bara bäst av att va.. och precis det har jag varit sen i söndags. Vet inte hur man beskriver det egentligen, brukar väl inte riktigt sätta mig i såna här situationer, nytt för mig, men som en viss E brukar uttrycka det tror jag det heter harmonisk^^?.. det är lycka!

.. för övrigt, åk inte pulka efter stora djur, det är livsfarligt, snöigt innanför jackan, kallt om näsan, kallt om vänsterfoten (som man MÅSTE använda sig av för att styra.. ;)).. och ja, skadat ball!.. =D!

.. slå mig om jag har fel, kan ta det, men önskar väl nästan att klockan hade stannat runt halvtvåtiden i middes (asså inte bara klockan på väggen, utan all tid som för en gångs skulle kunde varit på min sida) ., för exakt där vill jag vara - inte bara då och nu, utan f*n imorgon och därefter med..!

.. men det är väl bara att inse, livet är tydligen fullt av just, ja vaddå..? jo, unexpectedturns, oväntade vändningar från stund till stund.., men positivt nog vänder allt lika snabbt tillbaka, faktiskt.., =)!

                               
                                                    "snöfyllt värre.,!"

*** men som sagt, nu börjar nedräkningen., fem dagar sen smäller det., tre månader iväg, fyra länder.,!

... imorgon lägger jag in resrutt och resplan på bloggen, tänkte länka den direkt ute i menyn så den är lätt att hitta under tiden vi är iväg..!

**** 28:e december drar vi ut, 26:e mars kommer vi hem, mycket tid, många flygresor, förhoppningsvis många idrottsliga fysiska utmaningar med surfing, fotboll, amerikansk fotboll, river-rafting, bergsvandring, brasiliansk kampsport och mycket mer, många upplevelser.,. dock, kan ju bara snacka för mig själv.., men drömma kan man att sverige är sig något så där som det var idag, och igår, när man kommer hem.!


"Ces´t la vie"

Det är lördag idag va?

.. för idag ska jag ha det skadat bra!


smygstart på helgen..*

* jag vet, borde sova nu, men är så pass laddad inför fredag att det helt enkelt bara inte är min grej att sova just nu..! :D!

** de första timmarna av den här dagen var egentligen inte jättespännande.., lunch på bykrogen i malmö, en tripp ut till oopsan för att vinna lite kärlek, och till sist ett besök hos bilmekanikern för att fixa ett nytt däck efter kollapsen häromnatten, som för övrigt resulterade i att jag och johnny fick byta däck på bilen i snöväder och minusgrader klockan kvart i tre på natten..^^!

*** iallafall, som vanligt blir det kväll, och idag innebar det julbord på jobb! skadat god mat, fantastiskt sköna människor, och god snaps till julölen..! Efter knäcken blev det dock för den yngre generationen av PGA national-personalen att taxa in till Malmö för en något skum förfest i en lägenhet på södervärn.., slutade med att jag, André, Mattias och Alexandra lirade drum-hero och singstar.., alltså inte för att vara så, men j*vlar vad jag är bra på singstar..!!

.. iallafall, slö förfest blev att vi drog vidare till debaser (där vi fick smoothsnacka in minstingmannen i gänget).., debaser som för övrigt är ett av uteställena i "fel ände" av malmö.., skumma människor, skum musik och riktigt kantiga typer.., eller vad sägs om att andré blev uppraggad av en fjolla, och jag blev kallad stekare och överklass av en skäggig, halvaggressiv 1,65 hög sparris, lite av en halvkommunist med rundbrillor och herr-nilssonfrisyr..! haha.. hade det inte varit för att taxin till etagé väntade utanför och andré hade tvingat med mig hade jag ÄLSKAT att stå kvar och snacka ner honom..^^!

                               
"Störd bild, andré och johannes på debaser., för mycket eller för lite alkohol..?"


.. etagé som tyvärr stängde när vi kom, vilket ledde till hemfärd för att ladda vidare inför imorgon, som man verkligen ser fram emot.., f*n velat ha fredag hela veckan =)!, födelsedags-/tentafest.., blir det tårta..?!


"Be proud of who you are, ´cause nobody could be that one better than you can"

återhämtning och förskjutning..

* hemma från hallen, fan vad skönt det är att bara ha en boll vid fötterna.., för alla människor som betalar tusentals kronor för att gå till överbetalda terapeuter.., pröva fotboll..! ;D!

** varit lite huvudbrydda dagar nu., ironiskt nog trots att jag alltid säger till alla att de tänker för mycket:D! men.,! nu tänker jag iaf blocka bullshitet om tajming och allt B, för trots att det är lite down i huvudet för tillfälligt (så mycket jag vill göra, fast tiden är för knapp och full av setbacks), så måste ju dagarna gå åt, och då är det lika bra att va lite produktiv och försöka hinna med lite roligt som mindblocker..!, kan ju inte ändra på läget precis, så vi sväljer, tar tankarna senare, och återgår nu till att vara den positiva killen..! 

*** så, började dagen med en tur till jägers, snabbjobb för oops då vi börjat träna henne med extenderade tömmar för att få ner huvudet på henne så hon får dra ett tyngre lass med frampartiet. Såg bra ut, självklart inte så smidigt steg som vi eftersträvar, men då den här hästen är en helt annan typ av individ än ärten, så har vi bestämt oss för att träna lite mer på styrka och speed än spänst.., får se vart det bär..!

                                     
                                               "Min lilla fransyska"

.. iallafall, planerade starter för båda hästarna i mitten/slutet av januari..!


**** ikväll tänkte jag ta ett riktigt långt löppass, halvmara!, men när vädret inte är på topp och det ändå känns som att man absolut INTE blir mer laddad av att sitta hemma, så får det bli nån slags äventyr., egentligen hade det behövts en riktig urladdning, galen fest!.. får nöja sig med lilla torg kanske!


"Sometimes it´s less complicated to take the easy way out, but there is no way I am doing that., trust me, if you do, the result will be regret "

---

tack british airways, ytterligare ett exempel på k*ktajming, som att det inte räcker med dålig sådan häromkring redan.


blankt

.. det finns fan ingen jävla tajming i mitt liv., hur är det möjligt! kan det inte bara stämma när man för en gångs skull verkligen vill?

.. det är väl bara och försöka fortsätta koppla bort. kul.

RSS 2.0